Tien minuten gameplay-beelden van Pokémon Legends: Arceus online

  • Media

  • 13-01-2022 16:02

  • Rik

5

Op het officiële YouTube-kanaal heeft Nintendo bijna veertien minuten aan gameplay van Pokémon Legends: Arceus online geplaatst.

De trailer laat voor het eerst verschillende gameplay-elementen zien vanuit het perspectief van de speler. Na een korte introductie van de Hisui-regio wordt het crafting-systeem als eerste onder de loep genomen. Een nieuw detail is dat je materialen voor craften alleen met je Pokémon lijkt te kunnen verzamelen.

 

Pokémon Legends: Arceus gameplay preview

De wereld van Hisui

Vervolgens verlegt de trailer de aandacht naar de wilde Pokémon van de Hisui-regio.

Welke Pokémon je in een gebied tegen kunt komen is afhankelijk van de tijd en weersomstandigheden. Ook is het gedrag per Pokémon-soort verschillend. Bidoof’s zijn niet zo onder de indruk en negeren je grotendeels, Starly’s zijn juist schichtig en proberen te vluchten als je te dichtbij komt en andere Pokémon worden juist agressief als ze je zien. Als een Pokémon eenmaal in een alert state is, kun je niet meer zomaar Pokéballs gebruiken. Om een alert state Pokémon te vangen moet je (net zoals in de hoofdserie) hem bevechten met je eigen Pokémon. In tegenstelling tot de hoofdserie kunnen wilde Pokémon ook het spelers-personage direct aanvallen, als je teveel schade oploopt val je flauw en verlies je kostbare items.

Pokédex

In Pokémon Legends: Arceus moet je de eerste Pokédex van de Hisui-regio samenstellen. In tegenstelling tot eerdere games (en onze podcasters dachten) is een keer een Pokémon vangen niet voldoende om je dex vol te krijgen. Je zult op zoek moeten gaan naar de Pokémon met verschillende move-sets of bepaald gedrag om het Pokédex-onderzoek te voltooien.

Ook krijg je tijdens je avontuur hulp van drie speciale Pokémon die je helpen om Hisui sneller te doorkruisen. Je kunt te land (Wyrdeer), ter zee (Basculegion) en in de lucht (Hisuian Braviary) op deze Pokémon rekenen.

Jubilife Village

De ‘main hub’ van Pokémon Legends: Arceus is Jubilife Village. Dit is het hoofdkwartier van het Galaxt Expedition Team, dat bestaat uit verschillende korpsen. De trailer heeft het onder andere over het Medical Corps (medisch), Security Corps (veiligheid) en het Survey Corps (ontdekking). Het is in Jubilife Village dat je nieuwe missies ontvangt en vanwaar je naar de rest van de regio’s van Hisui reist om deze te voltooien. Naast je eigen woning en het hoofdkwartier van het Galaxy Exploration Team kun je hier ook andere services vinden, zoals een klerenmaker, smid en handelspost waar je Pokémon kunt ruilen met andere spelers.

De missies die je ontvangt in Jubilife worden in je Arc Phone geregistreerd, de Arc Phone lijkt in werking op de Sheikah Slate uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Er zijn verschillende opties om je spelers-personage aan te passen naar jouw smaak. Denk hierbij aan kleding en haarstijl. Tijdens de game zullen er meer opties beschikbaar komen.

Pokémon battles

Pokémon gevechten lijken nog altijd op de bekende gevechten uit de hoofdserie maar hebben wel een aantal aanpassingen gekregen. Als je de wilde Pokémon weet te besluipen en de Pokéball van jouw Pokémon tegen de nieutsvermoedende wilde Pokémon weet te gooien, krijgt jouw Pokémon een extra aanvalskans. De gevechten zijn nog altijd turn-based maar hebben met Strong Style en Agile Style moves wel een nieuwe twist gekregen. Je kunt er nu voor kiezen de kracht van je move op te offeren voor de snelheid en andersom. Dit systeem heeft wat weg van het Brave-Default systeem uit de Bravely Default-serie. Agile Style moves kunnen meerdere keren per beurt gebruikt worden, maar sterkere Strong Style moves kunnen ervoor zorgen dat je een beurt moet overslaan. Strong Style en Agile Style moves kosten meer PP (hoe vaak een Pokémon een move nog kan gebruiken) dus maak strategisch gebruik van de mogelijkheden.

Alpha Pokémon zijn Pokémon die groter zijn dan hun reguliere soortgenoten, ook zijn ze te herkennen aan hun gloeiende rode ogen. Alpha Pokémon zijn veel sterker dan normale Pokémon en zijn ook moeilijker te vangen. Het vergt goede voorbereiding en strategie om een Alpha Pokémon te kunnen verslaan.

Noble Pokémon zijn een categorie Pokémon die nog moeilijker te verslaan zijn dan Alpha Pokémon, ze zijn namelijk bezeten door een waas en kunnen niet alleen met geweld verslagen worden. Je kunt deze Pokémon alleen kalmeren door balms te gebruiken die je hebt gemaakt van het favoriete voedsel van deze Pokémon. Pas nadat je de Noble Pokémon gekalmeerd hebt kun je je eigen Pokémon inzetten in het gevecht.

Dit bericht is gaandeweg geüpdate aan de hand van de informatie uit de trailer. De laatste update was om 13-01-2022, om 17:02 uur.

Pokémon Legends: Arceus komt op 28 januari uit voor de Nintendo Switch. Wil jij de game gratis en voor niks spelen op release? Doe dan mee aan onze prijsvraag!

Trekken deze nieuwe gameplay-beelden jou juist wel of niet aan? Laat het ons weten in de comments! 

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Discussieer met ons mee!

Lucas

13 januari 2022 16:18

#3178

Jezus, wat heb ik hier zin in. Dit is echt een droom van vroeger. Nu hopen dat ze het goed hebben uitgevoerd. 

Fl@ppy

13 januari 2022 16:50

#3179

Ik voel het niet....

Selan

13 januari 2022 16:53

#3180

Wauw, had ik niet verwacht. Monster Hunter x Pokémon als ik dit zo zie. Heel erg veel zin in! Sure, visuals zien er meh uit, maar dat is niet zo boeiend als ik zie wat voor verfrissende stappen - voor de Pokémon serie - gemaakt worden. Nog maar 2 weken!

Erik

13 januari 2022 17:49

#3182

Eindelijk eens een goed beeld van hoe de game in zijn werk gaat.

rob1N

15 januari 2022 23:28

#3200

Ik moet zeggen dat het er ondanks de karige overworld animaties toch leuk uitziet. Ik ben ook wel enthousiast over dit nieuwe battle systeem. Ik zag dat Stealth Rock nu een directe aanval is in plaats van een hazard setup. Er zijn dus toch wel aanzienlijk wat dingen veranderd. 

of om een reactie achter te kunnen laten.