EA Sports FC 24 voor Nintendo Switch draait op Frostbite en krijgt trailer

  • Media

  • 14 jul 23 om 10:52

  • Dennis

De voetbalgame EA Sports FC 24 heeft een nieuwe trailer gekregen met Nintendo Switch gameplay. Voor het eerst in de geschiedenis zal het spel draaien op EA’s eigen Frostbite-engine.

Op 29 september 2023 komt EA Sports FC 24 uit, de officiële opvolger van de FIFA-games. Nadat EA stopte met de FIFA-licentie, maakte het bedrijf bekend dat de voetbalreeks verder zou gaan onder de naam EA Sports FC.

Gisteren kregen we voor het eerst beelden te zien van de Nintendo Switch-versie van EA Sports FC 24. In een nieuwe pre-order trailer zien we dat de game draait op EA’s eigen engine Frostbite. De Switch-versie is dus opnieuw opgebouwd. De laatste delen van FIFA waren dit niet, deze draaiden nog op de engine van FIFA 19 en kregen als Legacy Edition een aantal jaren op rij alleen een bijgewerkt spelersrooster maar geen nieuwe grafische of gameplay-functies.

Nu lijken alle functies die de andere versies van EA Sports FC 24 krijgen echter ook in de Switch-versie te zitten. De spelmodi Volta en Ultimate Team, als ook een carrièremodus en een manager carrièremodus zijn te spelen. Ook al heeft het spel geen FIFA-licentie meer, toch zitten er meer dan 19.000 spelers, 700 teams en 30 leagues in het spel, van zowel heren- als damesvoetbal.

Alle details over EA Sports FC 24 werden gisteren bekend gemaakt tijdens een persevenement in Amsterdam. In april werd al aangekondigd dat EA Sports FC onderweg was naar de Nintendo Switch. Het spel komt uit op 29 september en is vanaf nu te pre-orderen in de Nintendo eShop voor €59,99.

Ben je blij om te zien dat we als Switch-speler eindelijk af zijn van de Legacy Editions? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Trailer voor Survival Mode in TMNT: Shredder’s Revenge DLC

0

Media Trailer voor Survival Mode in TMNT: Shredder's Revenge DLC

14-07-2023

2

Martijn

Genshin Impact op Nintendo Switch: zo staat het ervoor

2

Special Genshin Impact op Nintendo Switch: zo staat het ervoor

14-07-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

14 jul 23 om 11:06

#10776‍

3069 XP | 516 comments

Weten jullie nog, FIFA 18?

“We intentionally chose to do a custom engine because we felt that rather and try and get Frostbite running and end up having to downsize things and making it just a smaller, lower-quality version of the PS4 and Xbox One versions, we wanted this to be a FIFA that stands on its own two feet.”

Aldus de ontwikkelaar

Maar goed, we mogen blij zijn met een non-Legacy versie, right? Kost wel meteen 59,99 ipv 39,99 🤔

Rik

14 jul 23 om 14:19

#10778‍

4236 XP | 630 comments

EA: 'Oh shit, we kunnen niet meer teren op de FIFA-naam. Steek eens wat moeite in die Switch-port dit jaar!'