Wat spelen jullie dit weekend? [4 juni]

  • Special

  • 04-06-2022 12:21

  • Erik

5

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week stond natuurlijk in teken van Pokémon Violet & Scarlet. Game Freak deelde een tweede trailer met ons, die de hype verder aanwakkerde. Vooral het schattige varkentje Lechonk hebben jullie allemaal al in je harten gesloten. De games doen het ditmaal zonder de supervisie van Junichi Masuda: die gaat bij The Pokémon Company aan de slag. Dit bedrijf doet het overigens ook zeker niet slecht.

Wat er verder gebeurde? Nou, wat dacht je van een verse trailer voor openwereldspel Sonic Frontiers? Of dat je nu alle Flipnotes-animaties (ken je ze nog?) op de DSi kunt bewonderen via Flipnote Archives? Ubisoft gaf verder aan dat ze niet met een E3-achtige presentatie komen én Fire Emblem Warriors: Three Hopes kan zomaar een demo krijgen. Tot slot een domper: Nintendo bevestigde deze week dat het niet naar Gamescom gaat dit jaar. In plaats daarvan focust het zich op “lokale evenementen” (in Duitsland in ieder geval). Boe!

Heb je de leuke special van Evelyne over het SPAM-evenement trouwens al gelezen? Oh, en als je toch bezig bent; ik geef je graag inspiratie over wat je in juni kunt spelen op de Switch.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik heeft gisteren alvast even de ‘First Kick’ van Mario Strikers gespeeld. Dit weekend begint de echte pret, maar nu kun je alvast even wat tutorials proberen. En tjongejonge: opa Erik had hier al best wat moeite mee. Super Mario Strikers heeft een best gecompliceerde besturing, waarbij veel gebaseerd is op het precies timen van je pasen, schoten en zelfs slidingen. Ik ben dus al helemaal voorbereid om helemaal ingemaakt te worden door jullie dit weekend. Oh, en natuurlijk knal ik verder met Xenoblade Chronicles 2. Zit nu op 38 uur!

Erik gaat dit weekend lekker kontstompen met Yoshi.

Willem

Ook ik ga helemaal los in de First kick demo van Mario Strikers Battle League Football. Hopelijk krijg ik nog wat vrienden bij elkaar om daar wat extra plezier uit te halen in de korte tijd dat het gespeeld kan worden. Verder houd ik het lekker rustig dit weekend, hopelijk kan ik wat meer tijd steken in Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Inmiddels zit ik op de rug van de Bionis, dus dat spel kan vast niet meer zo lang duren toch? Toch? Ohja, en als de review van Card Shark een beetje goed is, dan hoop ik daar ook nog even een kaartje te kunnen leggen. De gratis demo was al een goed begin, dus ik ben heel benieuwd hoe de volledige game is bevallen.

Evelyne

Ik ga dit weekend het rustiger aandoen. De demo van Mario Strikers Battle League Football is natuurlijk te spelen, maar ik sla deze even over. Ik ga wel weer verder met Pokémon Trading Card Game. Na alle pakjes in het echt geopend te hebben heb ik genoeg code kaartjes om dit online ook te doen. Dit zal wel flink wat tijd in beslag nemen. Ik heb er namelijk veel te veel opgespaard. Verder speel ik waarschijnlijk nog wat Pokémon Unite. De Catch ‘em gamemode is verslavend leuk. Als zapdos rondvliegen en iedereen verslaan met je elektrische kracht geeft zo een voldoening. Heerlijk!

Ook Willem en Evelyne bereiden zich voor op de First Kick.

Kitty

Ik ga dit weekend nog even verder met Cloud Garden voor ik mijn review schrijf. Tussendoor ben ik op Steam nog eens bezig aan Plants vs. Zombies, want ik werd ineens herinnerd aan mijn goede oude zentuin.

Ness

Of ik dit weekend toekom aan de First Kick-demo van de nieuwe Mario Strikers, is nog even spannend: ik heb mijn handen namelijk vol aan reviews voor Super UFO Fighters en Card Shark. Tot nu toe vermaak ik me best prima met Super UFO Fighters en aan Card Shark maak ik dit weekend een eerste begin. Daarnaast heb ik afgelopen week spontaan F-Zero X op Nintendo Switch Online + uitgeprobeerd en ik vond het verrassend leuk! Een perfect spel om snel tussendoor te spelen.

Onze Ness leert dit weekend valsspelen in Card Shark.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Fl@ppy

04-06-2022

#5213

Ik hoop dat ik ergens nog een paar uurtjes vind om met Tales of Berseria verder te gaan. Vorige week een start gemaakt en hij is wel gelijk een stuk donkerder dan alle voorgangers in de serie. Maar tot nu toe ben ik best positief, wat voorganger Zesteria viel me toch wel tegen. 

oldman86

04-06-2022

#5214

Ik ga dit weekend Mario karten met vrienden online en verder farm sim 17 switch spelen 

lifegiving

04-06-2022

#5216

Kontstompen met Yoshi! Ik voeg me daar volledig bij toe! Lets go yoshi!!

ageQned

04-06-2022

#5219

Zoals altijd speel ik Asphalt 9 Legends verder ga ik beginnen aan Dungeon Village 2 en Fishing Paradiso.

Apenknul

04-06-2022

#5223

Ik ga naar de N1-UP meeting , maar speel waarschijnlijk Animal Crossing, Mario Kart en Smash. Ik laat denk ik Strikers even links, maar koop het wel op release!