Wat spelen jullie dit weekend? [14 mei]

  • Special

  • 14-05-2022 12:23

  • Erik

5

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week maakte Nintendo haar financiële cijfers bekend. Zo is de Nintendo Switch nu 107,65 miljoen keer verkocht, kruipt Metroid Dread naar de top van de franchise en heeft Pokémon Legends: Arceus een uitstekend debuut. Daarnaast kwamen er allerlei trailers van Mario Strikers: Battle Football (deze en deze) en was er natuurlijk de Indie World Showcase!

Maar dat was nog niet alles: we vatten voor jullie al het nieuws omtrent het Monster Hunter Digital Event samen, EA stopt met de FIFA-licentie én Nickelodeon-favorieten Jenny, Hugh en Rocko komen naar Nickelodeon All-Star Brawl. Daarnaast komt Fall Guys met een grote aankondiging, komt Kirby 64: The Crystal Shards naar NSO+ en… Scroll lekker door de frontpage, zou ik zeggen!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik had even een sabbatical van Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, maar na Rik’s achievement van vorige week, begon het toch weer te kriebelen. Ik ben nu bijna bij de allerlaatste eindbaas, en ben lekker aan het grinden om die te pakken te krijgen. AI: The Somnium Files heb ik overigens wél al helemaal uitgespeeld afgelopen week – zeker een aanrader als je van visual novels met lekker over-the-top verhalen houdt.

Dennis

Na een Indie World heb ik altijd zin om aan een nieuwe indie-game te beginnen. Gelukkig heb ik nog Untitled Goose Game in de backlog staan. Dat wordt een weekendje lekker mensen pesten, spullen laten verdwijnen, en natuurlijk flink wat honks uitdelen! En misschien krijg ik een vriend nog wel zover om mee te doen, want twee ganzen toeteren harder dan één! Honk honk!

Dennis houdt dit weekend lekker mensen voor de gek.

Willem

Vorig weekend heb ik het hele weekend ziek op bed gelegen. Keelontsteking is geen pretje. Gelukkig had ik tegen het begin van vorige week weer genoeg energie om door te spelen met A Link To The Past. Deze Zelda-titel heb ik nooit helemaal gewaardeerd, maar met m’n laatste playthrough moet ik zeggen dat ie beter beviel dan ik dacht. En ja, je weet hoe dat gaat met een binge, dan ga je direct door naar de volgende. Dus sinds deze week ben ik weer helemaal gedoken in Ocarina of Time voor de 41281ste keer. Nog steeds een heerlijke comfort-game en nu de emulatie op N64-Online is ‘gefixt’ draait de game verdomd soepel. Gaat Majora’s Mask nog volgen? Stay tuned…

Martijn

Vorige week heb ik een Pro Controller gehaald. Ben nu aan het kijken welk effect dat heeft op de games. Speelt sowieso veel fijner dan met de driftende Joy-Con. Dat bracht me onder andere weer terug bij Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, die ik nog steeds niet heb uitgespeeld. Wel ben ik weer een stukje verder, dus grote kans dat ik daar dit weekend weer mee verder ga.

De controller speelt ook preciezer en de timing lijkt beter te kloppen. Erg fijn bij platformgames, waaronder de Mega Man Legacy Collections. Diablo 2 was erg gevoelig voor dat driften, dus fijn dat mijn held nu gewoon stilstaat als ik niks doe. Bij Super Smash Bros. Ultimate is dat ook een verbetering, dus speel ik die ook weer. Er is vast ook nog wel tijd voor Kirby en de Vergeten Wereld. Ben erg tevreden over mijn nieuwe Pro Controller, dus best kans dat ik dit weekend meer ga gamen!

Natuurlijk blijft Ocarina of Time ook na de 41281ste keer fenomenaal, Willem.

Evelyne

Na wat onaangenaam nieuws te krijgen en een weekje de tijd ervoor genomen te hebben ga ik toch eens rondjes lopen. De lapras met sjaal raids van Pokémon GO zorgen voor goede afleiding en ook vrolijkheid. Daarnaast is het weer echt heel mooi en wil ik er zoveel mogelijk van proberen te genieten.. Hopelijk verbrand ik alleen veel calorieën en niet mijn huid. Daar ben ik een expert in! Ten slotte ga ik ook nog even een balletje trappen in Switch Sports. Er is nu een eekhoorn kostuum beschikbaar wat ik graag wil vrijspelen.

Rik

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen heb ik de Bionis definitief achter me gelaten en twijfelde ik nog wat mijn volgende bestemming in game-land zou worden. Zou het Fódlan uit Fire Emblem: Three Houses worden (handig met Fire Emblem Warriors: Three Hopes in aantocht)? Norzelia uit Triangle Strategy? Of keerde ik stiekem toch lekker terug naar het alternatieve Europa voor een tweede playthrough van Valkyria Chronicles 4? Welnu, mijn beste edelen en laaggeborenen: u mag mij dit weekend aanspreken als Lord Wolfort (‘milord’ voor intimi). Ik ben nu een paar uurtjes onderweg in het prachtige Triangle Strategy en wat word ik er nu al blij van. Dit sfeertje is mij op het lijf geschreven!

Een van de kritiekpunten op de game is dat het voor sommigen (te) veel verhaal vertelt en naar verhouding te weinig gameplay biedt… Maar stiekem vind ik het visual novel-spect van de game tot nu toe vele malen leuker dan de gevechten. Nu zit ik met mijn tweede gevecht nog wel duidelijk in het tutorial-gedeelte. De gevechten zullen dus ongetwijfeld vlotter, interessanter en daardoor hopelijk ook leuker worden. Ik loop er wel een beetje tegenaan dat ik normaal gesproken een completionist ben bij games met een goede worldbuilding. Het liefst zie ik alle dialogen en achtergrondverhalen voordat ik verder ga met het verhaal… De keuze-dialogen, waarbij je standaard twee reacties niet te zien krijgt en later het verhaal ook nog eens vertakt, zijn dus nogal… confronterend voor mij. Het zou zomaar kunnen dat ik er hierna gelijk een tweede playthrough op “Super Easy-mode” achteraan gooi om de andere verhaalvertakkingen te volgen. Ik ben voorlopig dus nog wel even zoet in het Wolfort Demense van het Koninkrijk Glennbrook. “Voor vorst en vaderland, ten strijde!”

Evelyne kom je na dit weekend zo tegen in Nintendo Switch Sports.

Dreon

Ik ga dit weekend op familieweekend, ik denk dat ik dit weekend dus ook nog een paar bordspellen zal gaan spelen. Toch ga ik verder met Graveyard Keeper, als ik tenminste ergens een momentje kan pakken. Inmiddels loopt mijn kerkhof bijna geheel automatisch door de vele zombies die ik aan het werk heb gezet. Verder verkoop ik mensenvlees aan de dichtstbijzijnde slager en ben ik mijn snode plannen nog verder aan het ontwikkelen om het beste kerkhof ooit te maken.

Robin

Triangle Strategy en Switch Sports zijn gisteren gespeeld en genoemd om te spelen.  Gisteren had ik al weer een map uitgespeeld in Triangle Strategy en hoop vandaag er ook nog één te doen. Verder moeten mijn vriendin en ik duidelijk Switch Sport aanraken dus dat is het plan voor dit weekend. We hebben dat nog steeds niet gedaan, dus dat wordt echt wel eens tijd!

Robin en Rik zetten dit weekend hun strategische hoed op.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

oldman86

14-05-2022

#4918

Farm together en celtic tribes 

Monokuma

14-05-2022

#4920

Nog steeds niet uitgespeeld met Picross 2!

Monokuma

15-05-2022

#4932

UPDATE: Ik begin mij te vervelen met dit spel.

Monokuma

16-05-2022

#4947

UPDATE 2: Ik begin mij niet meer te vervelen! Het niveau is eindelijk omhoog gegaan!

Fl@ppy

15-05-2022

#4923

Vorige week heb ik The Way Remastered achter me gelaten. Wederom een game met een onmogelijke eindbaas, waardoor ik het eind maar op youtube bekeken heb. Inmiddels zit ik al heel ver in Hob. Dat spel verbaast me echt. De wereld is zo goed ontworpen. Veel puzzels, die steeds iets ingewikkelder worden, maar nooit te moeilijk. Merk nu wel  dat ik nu ik veel van de wereld heb vrij gespeelt, moeite heb met waar ik verder moet. Maar dat zal vast wel goed komen.