Tekening van de N1-UP-redactie voor Wat Speel Jij Dit Weekend?

Wat spelen jullie dit weekend? [1 oktober]

  • Special

  • 1 okt 22 om 11:00

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het internet was woensdag even in de ban van Wiglett, een niet verwant broertje van Diglett. Hij lijkt misschien wel een beetje op ‘m, maar is geen Regional Forme verzekert The Pokémon Company ons. Hij heeft wel een, ehm, bijzonder uiterlijk. Wil je trouwens weten hoe Pokémon-kaarten gemaakt worden? Check hier een vette video!

Oké, gezien we nu de helft al verspild hebben over Wiglett, neem ik je in vogelvlucht mee door het nieuws. Haalt adem: E3 keert terug van 13 t/m 16 juni, Team Werktuigen wint eerste echte Splatfest, de Skyrim Anniversary Collection is vanaf vandaag verkrijgbaar, Mario + Rabbids krijgt een epische verhaaltrailer en Splatoon 3 ontving een bomvolle update. We moeten daarnaast nog even wachten op de Collector’s Edition van Xenoblade Chronicles 3 én de fysieke versie van Bayonetta. Oh, en Battle Mode lanceert volgende week in Mario Kart Tour. Zo hier, een extra lange alinea. Check voor de rest onze homepage!

Oké, nog eentje dan: Ed Sheeran krijgt zijn eigen nummer in Pokémon Scarlet & Violet. In de game zelf, ja! Beluister ‘m hier.

Opvallende releases:

Wiglett-di Wiglett-di. Trio, Trio, Trio!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Hoewel ik de neiging om Splatoon 3 te spelen erg moet onderdrukken, heb ik met mezelf afgesproken om Fire Emblem: Three Houses uit te spelen. En dat gaan we doen ook! Dus dit weekend ga ik daar lekker mee verder: ben nu bij Chapter 9. De vorige keer ben ik afgehaakt bij Chapter 12, dus ik bijna verder!

Robin

Het zal voor mij een mix van Monster Hunter Rise: Sunbreak, Splatoon 3 en Fire Emblem Warriors: Three Hopes zijn. Het is maar net waar ik zin en tijd voor hebt. Ik moet wel zeggen dat Splatoon 3 tot nu toe leuker is dan ik had verwacht, maar ik merk wel dat ik nog erg moet wennen aan de hoeveelheid info dat op me afkomt. Het voelt een beetje hetzelfde als Monster Hunter in het begin wat per definitie niet slecht is! Ik ben benieuwd.

Hoofdafbeelding van Splatoon 3 bij meest verkochte Switch-spellen

Robin maakt zijn eerste duik in de wondere wereld van Splatoon!

Evelyne

Nu ik weer meer tijd heb om te schrijven, yey! Behalve in het weekend.. Boeeee! Loopt spelen nog wel een grotere achterstand op. Hebben we dan eindelijk geld om de Splatoon 3-hype te joinen? Nee, helaas! Ik maak eerder gebruik van de gratis spelletjes zoals Pokemon Unite , Pokemon TCG en Pokemon GO natuurlijk. Lopen blijft fijn om weer wat tot rust te komen en twee potjes Unite zijn ook zeker wel leuk. Wil ik niet liever mee spetteren? Ja zeker, maar ik moet keuzes maken en voor nu gaan persoonlijke dingen even voor!

Rik

Ik geloof dat ik nog niet eerder had gezegd (lees: mocht zeggen) dat ik druk bezig ben met de The Diofield Chronicle-review. Zoals dat hoort bij een JRPG gaan daar aardig wat uurtjes inzitten, dus dit weekend plan ik weer een hoofdstukje of twee af te ronden met mijn Blue Foxes-eenheid!

Strategieliefhebbers hebben echt niks te klagen, hé? Rik kijkt voor jullie of The Diofield Chronicle ook het spelen waard is!

Mitch

Na een geslaagde Bayonetta 2-stream speel ik dit weekend…helaas geen Bayonetta! Want die bewaar ik voor de stream. Maar een paar potjes Splatoon 3 gaan er ook altijd wel in. Ik ben geswitched naar de Ink Brush en die bevalt goed. Heb ik eindelijk een main gevonden?

Martijn

Toen ik op vakantie was ben ik spontaan weer begonnen met ‘World of Light’ in Super Smash Bros. Ultimate. Tijd om die eens compleet uit te spelen, van begin tot eind. Weet niet meer waarom ik de vorige keer was afgehaakt, maar ben intussen alweer best ver. Daarnaast voorzichtig weer een start gemaakt met Pikmin 3 Deluxe! Nog steeds mooi en tof, met een erg aansprekende sfeer. Hoop die charme ook weer terug te zien als Pikmin 4 uitkomt, volgend jaar. Dit is een goede voorbereiding daarop.

Dreon

Net als de afgelopen weken, ben ik nog steeds bezig met Splatoon 3! Toch heb ik er tijdens de uitverkoop nog een pareltje bij gekocht, Mitch heeft me namelijk ooit aangeraden om Katana Zero te spelen. Het verhaal, de stijl en de muziek blijkt tof te zijn! Wens me succes..

Succes, Dreon.

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 8

Dabsol-Tamadachi

01-10-2022

#6935

183 comments

Tof om te horen dat Martijn ondanks dat hij het origineel op de Wii U had gespeeld toch is gestart met Pikmin 3 Deluxe om alvast in te stemming te komen voor de sequel want hier had ik het laatst bij de aankondiging van Pikmin 4 met hem over gehad en goed dat hij ook vastberaden is om de World of Light in SSBU helemaal tot het einde uit te spelen want het einde is wel echt episch te noemen.

Zelf pak ik dit weekend ook twee oudere Switch games erbij waaronder Mario+Rabbids Kingdom Battle om in aanloop naar de sequel dat deze maand uitkomt deze strategie game 100% te voltooien en Pokémon Brilliant Diamond haal ik ook weer uit de mottenballen om deze maand de volledige Pokédex in deze remake voordat Pokémon Violet volgende maand uitkomt helemaal vol te krijgen.

 

 

Martijn

01-10-2022

#6939

160 comments

Zeker! Zonde om Pikmin 3 Deluxe niet gespeeld te hebben. Spel verdiend wel wat meer waardering, zeker nu het vierde deel is aangekondigd. Kwam op de Wii U ook uit in een nogal stille periode, al hadden we er daar toen veel van. Nog steeds een toffe game! Een goede aanrader!

'World of Light' bleek op vakantie een handige game, omdat je steeds een paar spirits kunt verslaan tussendoor en het spel net zo makkelijk weer even kunt neerleggen. Veel tussendoor zitten spelen, vooral in de late avond als iedereen verder al sliep. Vreemd dat de destijds erg lastige spirits zich nu een stuk sneller gewonnen lijken te geven, maar ik speel 'World of Light' alleen in Hard Mode. Ben een stuk sterker geworden in Super Smash Bros. Ultimate (of ik had meer geluk). Intussen zit de eerste helft er alweer op, maar deze keer ga ik door! Wil dat einde ook wel eens zien.

Geldt ook voor Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, waar ik een beetje vastzit bij een baas. Dit moet echt tegen het einde zijn en ik ga het ook nog wel proberen, maar wilde even wat variatie tussendoor. Heel veel Xenoblade Chronicles gespeeld, de afgelopen weken. Met het einde in zicht moet ik die echt eens uitspelen, zo onderhand. Geweldige game nog steeds.

Fl@ppy

01-10-2022

#6936

272 comments

Ik verwacht komende maanden bezig te zijn met XC 3. Zit nu in chapter 3 en ben al aardig wat side tracks aan het doen. Ondertussen dus ook al zwaar overlevelt voor de mainstory :p

Dreon

01-10-2022

#6937

159 comments

Tip: Probeer je bonus XP niet te besteden bij het kampvuur. Op het moment dat je zwaar overleveled bent, wordt het steeds moeilijker om classes vrij te spelen met personages. 

Fl@ppy

01-10-2022

#6941

272 comments

Uh ok... Weet niet of ik dat erg vind. Heb nu al wat classes geprobeerd, maar er zijn er maar weinig die ik echt lekker vind spelen.

 

ageQned

01-10-2022

#6938

128 comments

Ik her speel Bayonetta and verder speel ik Wylde Flowers, Hokkolife, Disney Dreamlight Valley en wat Wreckfest.

Tussendoor even een klassiek mode rondje DorfRomantik deze game is echt goed.

Mitch

01-10-2022

#6940

298 comments

Nice!

Selan

01-10-2022

#6943

202 comments

Splatoon 3 & Monster Hunter Rise staat voornamelijk op de planning