Wat speel je dit weekend? [6 mei]

  • Special

  • 6 mei 23 om 10:55

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Stilte voor de storm, zo voelde het. Mitch nam jullie nog één keer mee naar Breath of the Wild en Tears of the Kingdoma lekte helaas al. Zelfs Splatoon 3 bereidt zich voor op het nieuwste avontuur van Zelda, met een Splatfest dit weekend. Ook met de nieuwste Game op Proef voor NSO-abonnees; Cadence of Hyrule, kun je alvast in Zeldiaanste stemming komen.

Daarnaats kwam deze week naar buiten dat Wii-fenomeen Wii Sports is opgenomen in de World Video Game Hall of Fame. Gefeliciteerd. Verder was het vrij rustig. Indietitel Minit Fun Racer krijgt een verrassingsrelease, Pokémon TCG-fanaten kunnen zich opmaken op de officiële release van Live en Splatoon 3 kreeg een nieuwe update. Gelukkig hadden we een aantal epische reviews voor jullie in petto, waaronder die van Advance Wars, Final Fantasy Pixel Remaster en Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed. Volgende week is het zo ver, jongens.

Opvallende releases:

Lopende events dit weekend:

Advance Wars nooit gespeeld? Volgens Mink is Re-Boot Camp een geweldig instapmoment.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Oké, ik ben stiekem toch weer Breath of the Wild ingedoken. De game heeft me weer helemaal in zijn greep. Verder is mijn weekend, druk, druk, maar ik ga toch proberen me aan de derde Global Challenge in Pokémon Scarlet & Violet te wagen. My team can do it! Oh, en een kans om in Zelda-thema te spletteren laat ik niet liggen natuurlijk. Wie is er allemaal Team Moed?

Dreon

Ik ga dit weekend toch weer even terug naar Tokyo, maar dan de fictieve versie in Persona 5 Royal. Wat een geweldige game! De artstijl, de menu’s en het verhaal zijn super tof. Het is ook super gaaf dat je iedere dag zo goed mogelijk moet zien te benutten om je skills te ontwikkelen en ook nog eens goede relaties op te bouwen met de verschillende personages die je tegenkomt.

Dreon waant zich dit weekend nog even in Tokio.

Martijn

Heel verrassend staat komende week bij mij vooral in het teken van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Kan ik daarna meteen door met Tears of the Kingdom, al is het zover nog niet. Er zijn nog shrines te vinden en te voltooien! Alle Korok-seeds gaat niet meer lukken voor die tijd (kan later ook nog eens), maar misschien de rest nog wel. Toch: ik denk dat ik het spel beter afmaak voor 12 mei, zodat ik klaar ben voor de opvolger.

Dennis

Ook deze week is er weer een game die op mijn verlanglijst staat gratis te spelen via NSO: Cadence of Hyrule! Ik heb al wat uren in de game gestopt deze week, dus ik hoop dit weekend een eerste run te voltooien van deze roguelite Zelda spin-off. Kan ik dan bepalen of het wel goed is, of dat ik hem toch wil kopen.

Maar de Zelda-hype is nog niet compleet! Want het einde van Age of Calamity is nog steeds niet gehaald, en dan is er ook nog het Splatoon 3 X Zelda Splatfest. Ik heb dringend meer weekend nodig.

Kitty

Vorige week twijfelde ik of ik een nieuwe game zou aanschaffen, maar uiteindelijk heb ik mijn PS4 afgestoft en heb ik Life is Strange nog eens opgestart. Hoewel het grafisch wel wat houteriger is dan hoe ik het in mijn geheugen had opgeslagen, is het nog steeds een fantastische game.

Hyrule op de maat van de muziek redden heeft ook zo zijn charme, inderdaad!

Robin

Ik zal waarschijnlijk niet al te veel gamen dit weekend, maar als het wat gaat zijn, zal ik verder duiken in één van de Final Fantasy Pixel Remaster games of Fire Emblem Engage. Ook een mogelijkheid is nog een stukje Final Fantasy XIV te spelen; want door langs alle Final Fantasy Pixel Remaster games te gaan ben ik Final Fantasy veel meer gaan waarderen. Genoeg keuze dus!

Evelyne

Dit weekend spelen we eigenlijk niet zoveel. Morgen is de conventie: Heroes Made in Asia, waar ik naartoe ga met vrienden. Ik doe daar mee aan de cosplay contest, want wonder boven wonder ben ik ingeloot! Daarom heb ik Lucario een upgrade gegeven naar Ruins Lucario uit Pokémon Unite! Natuurlijk ga ik ook gebruik maken van het speciale Pokémon Go event bij HMIA waarbij een aantal Unowns te vangen zijn.  Ook zit ik vol spanning te wachten op The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Echter moet ik er nog wel tijd voor maken om te spelen.

Robin heeft het Final Fantasy-virus helemaal te pakken.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

1

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

6 mei 23 om 12:12

#9751‍

366 comments

Het is nu officieel dat TotK moet gaan wachten. Future Redeemed  is echt vet. Ik gok dat ik nu bijna in chapter 4 ben belandt. Geen idee hoeveel het er zijn. Maar ben ook druk met andere dingen dit weekend en volgend weekend, dus voorlopig geen Zelda gok ik.

Selan

6 mei 23 om 13:20

#9752‍

307 comments

Future Redeemed afronden en meedoen aan het Zelda splatfest in Splatoon 3!

Paul

7 mei 23 om 16:43

#9758‍

294 comments

Ik was van plan om BotW nog een keertje aan te zwengelen maar helaas voel ik me niet zo lekker vandaag