Wat speel je dit weekend? [31 december]

  • Special

  • 31 dec 22 om 11:00

  • Erik

Alvast een fijne jaarwisseling! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit feestelijke weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De laatste week van het jaar is altijd een beetje gek. Het voelt aan als vakantie, maar is dat (voor sommigen) toch ook weer niet helemaal. Qua gamenieuws was het dus ook goed zoeken. Toch kwamen er wat smeuïge zaken bovendrijven, met in het bijzonder deze episch ogende gelekte OLED-versie van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik heb lang vastgehouden aan mijn originele Switch uit 2017, maar nu begint het toch wel erg te kriebelen…

Verder een uniek stukje spelgeschiedenis: een build van Rayman 4 dook op, vlak voordat Ubisoft ‘m omdoopte tot Raving Rabbids. En ja, de Rabbids zijn al te zien in deze vroege versie! Verder denkt Sakurai al na over zijn pensioen en is de schattige Tinkaton de meest populaire Pokémon uit Scarlet & Violet in Japan. Oh, en Digital Foundry zweert dat de Switch Pro toch écht ooit ontwikkeling was. Zou de soap in 2023 weer doorgaan?

Tot slot toch wel het Community-hoogtepunt van deze week: de eindejaars pubquiz. Wat was het ongelofelijk gezellig jongens. De pubquiz was tevens het afzwaaien van onze Willem. Veel succes bij Beeld & Geluid en het verdere leven! As for the rest: tot 2023 allemaal! Geniet van de oliebollen en festiviteiten.

Opvallende releases:

  • *krekelgeluiden*

Er zijn niet zoveel trailers uitgebracht afgelopen week. Dus hierbij een terugblik op de (naar mijn mening) meest epische trailer van 2023!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben de afgelopen week heerlijk verder gegaan met The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ben nu inmiddels bij de vierde dungeon in de Dark World. En zit natuurlijk helemaal vast bij dat stukje waarbij je de prinses “uit de kerker” moet begeleiden. Hoewel de game soms verrassend goed is in hints geven, merk je op dit soort momenten toch wel eens de ouderdom. Dat gezegd hebbende: de game blijft uiterst sterk in elkaar zitten. Verder houd ik me bezig met Pokémon Scarlet & Violet (Tera Cinderace en competitive) en oliebollen!

Kitty

Ik ben nog steeds bezig aan Dragon Quest Treasures, tot nu toe een leuke game! Verder ga ik misschien met mijn bezoek een spelletje opstarten zoals Overcooked of Jackbox Party, maar wie weet wordt het een ouderwets bordspel!

Kitty gaat dit weekend op schattenjacht!

Dreon

Ondanks de festiviteiten van de jaarwisseling, zit mijn weekend ook vol met games. Bayonetta 3 heb ik net uitgespeeld. Ik ga nu dus lekker verder met The Legend of Zelda: a Link to the Past en ben ook eindelijk verder gegaan met Pokémon Violet. Ik heb nu zelfs mijn eerste shiny Pokémon gevangen. Inmiddels heb ik ook al één Gym Badge, twee Titan Badges en een Star Badge extra sinds vorige week. Let’s go!

Robin

Ik ga verder met Pokémon Scarlet gezien ik de postgame maar eens moet uitspelen voor de moeilijkere Tera Raids. Verder ga ik nog wat verder in World of Warcraft gezien we bijna de raid op Normal neer hebben :).

Evelyne

Dit weekend wordt een beetje minder gamen. Ik zit op het moment niet lekker in mijn vel. Wel ga ik een Nontendo game spelen genaamd Knights and Merchants. Ik wil wel weer graag binnenkort een spel samen spelen. Misschien dat ik een groep kan regelen voor Among Us of een potje Splatoon 3 kan doen. Ik heb wel zin in een potje Salmon Run. Ten slotte ga ik samen met mijn katjes en huisgenoot aftellen voor het nieuwe jaar. Proost, eet smakelijk en de beste wensen allemaal!

Great minds think alike, Dreon!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 5

Kitty

31-12-2022

#8085‍

43 comments

Opvallende releases:

  • *krekelgeluiden*

Haha, grappig maar pijnlijk. 

Paul

31-12-2022

#8088‍

68 comments

Knights and Merchants lmao, die game heb ik zoveel gespeeld toen ik jonger was xD vermakelijke settlers-achtige game! 

ageQned

31-12-2022

#8100‍

185 comments

Tropical Resort Story en Pixel Cup Soccer.

Bestrafer

31-12-2022

#8109‍

43 comments

Begonnen aan Luigi’s Mansion 3, wat is die leuk zeg! Maar ik denk nog wel ff afwisselen met The Impossible Lair, ik ben er bij-na. 

Fl@ppy

31-12-2022

#8111‍

295 comments

Mijn originele plan was verder gaan met de postgame content van xc3, maar ik kreeg DKTF met kerst, dus die zit nu in de switch. Moet zeggen dat hij best pittig is.