Korok_redactie_Tears_Of_the_kingdom

Wat speel je dit weekend? [3 juni] 

  • Special

  • 3 jun 23 om 11:10

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De Mario-film is een gigantisch succes voor Nintendo. Al maandenlang worden er records verbroken, en afgelopen week ging het zelfs Disney’s Frozen voorbij in de verkooplijsten. Dit betekent dat het nu de op één na best presterende animatiefilm aller tijden is. Pet je af, Miyamoto en consorten. Aan de andere kant was er nieuws in de piraterij: de controversiële Dolphin-emulator zou een officiële release krijgen op Steam, maar de Nintendo-ninja’s bliezen dit af. Afgelopen maandag deelden ze hier een statement over.

Fans kunnen daarnaast rustig slapen deze week: na maanden van wachten én een last-minute uitstel, is Pokémon Home eindelijk verkrijgbaar voor Scarlet & Violet. Wel gebruiken hoor, als bedankje krijg je Paldea-starters Spirigato, Fuecoco én Quaxly met hun Hidden Ability. Verder nog wat smeuïg kort nieuws: Nintendo sluit de eShop in Rusland, er komt misschien een nieuw boek over Satoru Iwata, werd er een vervolg op 1-2-Switch aangekondigd en er is tweeënhalf jaar cel geëist tegen de bedenker van Sonic. See you next week!

Opvallende releases:

Wie kijkt er uit naar deze Joy-Con-controllers?

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Er is zoveel te spelen op dit moment! Nintendo heeft ein-de-lijk de HOME-update voor Scarlet & Violet gedropt – dit betekent dat ik lekker wat zakmonsters heen-en-weer kan versturen. Daarnaast wil ik de nieuwe update van Splatoon 3 gaan testen én is Tears of the Kingdom natuurlijk nog lang niet uitgespeeld. De game wil heel graag dat ik naar Tarrey Town ga, dus wie weet dat ik dit weekend naar Akkala reis.

Jeroen

Ik speel nog regelmatig een stuk Tears of the Kingdom, maar er komen zeer binnenkort ook veel games uit die ik wil gaan spelen die helaas niet op de Switch verschijnen. Denk aan Street Fighter VI en Diablo IV. Maar ik ben ook begonnen met Killer Frequency, en die is er wel op de Switch. Je speelt als een DJ die moet fungeren als 911-operator omdat de persoon die dat normaliter doet hulp aan het halen is. Wat weer komt omdat er een seriemoordenaar is teruggekeerd. Dit betekent dat je slim moet nadenken en mensen moet helpen die het alarmnummer bellen. Of ik slim kan nadenken moet ik nog maar zien, maar het principe spreekt me enorm aan. En als ik mensen van de wal naar de sloot help, ga ik gewoon verder met Tears of the Kingdom!

Voor context heb ik even een trailer opgezicht van Killer Frequency – en dit klinkt inderdaad best tof Jeroen.

Kitty

Ik ben ‘gewoon’ nog bezig met Tears of the Kingdom. Er is nog genoeg te doen, dus voorlopig ben ik nog niet uitgespeeld. Ik heb afgelopen tijd veel in de Depths rond gehangen, dus wellicht ga ik dit weekend de lucht nog eens opzoeken. Ook wordt het tijd om eens wat nieuwe gerechten te koken, wie weet komt daar nog wat interessants uit!

Martijn

Voorlopig speel ik bijna niets anders dan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ben wat later begonnen dan meteen na de lancering, maar begin intussen goed op dreef te raken met deze game. Geweldig hoe ze een nieuwe draai aan het vertrouwde concept hebben gegeven en ik heb ook nog geen idee hoe het verhaal verder gaat verlopen. Er is steeds wel iets te doen of te ontdekken. Nadat ik wat bekende personages tegenkwam uit Breath of the Wild, zat ik weer helemaal in die wereld. Tussendoor speel ik ook nog wel games die even kort tussendoor kunnen, maar die staan Zelda niet in de weg. Voorlopig ben ik qua games voornamelijk nog lang in Hyrule te vinden!

Dreon

Ook ik ben dit weekend nog volop bezig met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ga nu de tweede dungeon in en heb dan nog een paar kleine delen van de kaart om te verkennen. Het Nederrijk heb ik inmiddels wel flink uitgekamd, ik verwacht dat er nu ook wel wat vaart in mijn verhaal zal komen te zitten!

Evelyne

Ook ik speel veel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Inmiddels heb ik een paar unieke paarden gevonden en ook heb ik creatieve dingen gebouwd. Verder houd ik me bezig met Pokémon Unite en ga ik morgen maar liefst 15 km lopen voor het goede doel!

Tears of the Kingdom Link vs Zonai Construct

Tears of the Kingdom houdt de gemoederen al wekenlang bezig. Have fun Kitty, Martijn, Dreon en Evelyne.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

Soundtrack Sunday: Octopath Traveler II’s Song of Hope

1

Special Soundtrack Sunday: Octopath Traveler II's Song of Hope

04-06-2023

3

Robin

The Pokémon Company boekt in 2022-2023 wederom recordwinst

1

Nieuws The Pokémon Company boekt in 2022-2023 wederom recordwinst

03-06-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

3 jun 23 om 13:13

#10114‍

2295 XP | 443 comments

Wat meer Zelda gespeeld ondertussen. Ja, ik ben wat minder negatief ondertussen, maar ik heb absoluut niet het gevoel dat ik bij BotW wel had.  Wat mij vooral opvalt is dat je alleen maar uit de onderwereld kunt komen door te teleporteren. Had hier wel wat beters van verwacht. Tot nu toe snap ik ook nog niet echt waar hij voor dient, heb er tot nog toe alleen wat sterkere wapens kunnen vinden.

Erik

3 jun 23 om 15:11

#10115‍

3944 XP | 304 comments

Mooi dat je er iets meer van geniet!

Ik heb ook nog niet alles van de Nederwereld ontdekt, maar er zit in ieder geval een toffe questline in vanaf het stadje in Hyrule Field.