Wat speel je dit weekend? [26 november]

  • Special

  • 26 nov 22 om 11:30

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De nazweep van de release van Pokémon Scarlet & Violet was nog heerlijk te voelen deze week. De game brak zo’n beetje alle Nintendo-records die er maar te breken zijn, en verkocht casual 10 miljoen exemplaren in drie dagen. Wat een aantallen. Benieuwd of het wat voor jou is? Robin vertelt je alles over de game in zijn review.

Verder zijn hoge piefen op dit moment aan het kijken of de overname van Activision Blizzard door Microsoft wel kan. Hierbij zijn een aantal opvallende uitspraken gedaan, zoals Sony die zich gekleineerd voelt. Of Microsoft, die pretendeert dat Nintendo meer 18+-spellen heeft dan zij. Wait, wat? Ja, echt. Over de Nintendo Switch gesproken: check hier het eerste interne logo van het apparaat, toen nog de NX geheten.

Tot slot: 7 december verschijnt eindelijk Set 3 van de Circuit-uitbreidingspas. Wat vind jij van de ‘nieuwe’ racebanen?

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Oh jongens. Ondanks dat ik een oproep deed dat Game Freak lekker vier jaar de tijd moet nemen voor de volgende games (jegens de roze olifant in de kamer), vind ik Pokémon Scarlet & Violet veel te leuk. Ik ben nu op zo’n 80% en moet alleen de moeilijkste gebieden nog. Ben nu helemaal in het zuidwesten van de kaart en ga dan eindelijk de grote ijsberg in het noorden verkennen. Misschien dat ik volgende week eindelijk wat stappen in competitive kan maken?

Mitch

Ook ik ga lekker door met het verkennen van Paldea in Pokémon Violet. Ondanks de performance issues heb ik niet zoveel lol meer gehad met een Pokémon game sinds ehm, Ruby en Sapphire? Nog drie gym leaders, drie Star Bases en één Titan te gaan!

Wiglett-di, Wigglet-di, TRIO, TRIO, TRIO!

Dreon

Vorig weekend heb ik helaas bijna geen tijd gehad om Paldea te verkennen, wat is volwassen zijn toch lastig. Dit weekend ga ik Paldea dan eens eindelijk goed verkennen in Pokémon Violet! Ik heb de game maar liefst een uur gespeeld, dus ik heb nog genoeg te doen. Ik ben heel benieuwd of het spel me tot het eind weet te boeien, gezien ik het einde van Pokémon Sword nooit heb weten te bereiken.

Kitty

Ik ga dit weekend op bezoek bij een vriendin in Parijs, dus ik ga weer weinig tot niets spelen. Ik twijfel nog steeds heel erg over het aanschaffen van Pokémon. Keuzestress!

*Update van een half uur later… ik heb Pokémon Violet gehaald.

Veel plezier in Parijs, Kitty!

Martijn

Nog steeds geen Pokémon gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. Ben nog met allerlei spellen bezig, maar intussen ook met Kirby en de Vergeten Wereld. Een paar dagen geleden even helemaal opnieuw begonnen en benieuwd naar de rest van dit avontuur.

Evelyne

Pokémon Violet heeft vele bugs. Ondanks deze bugs is het een genot om te spelen. Zo kwam ik vandaag een vliegende Goomy tegen.. Misschien was zijn tera-type Flying? Ik heb inmiddels ook een aantal shinies in mijn boxen zitten. Deze zijn niet makkelijk te vinden omdat je geen notificatie krijgt, maar vallen wel op, als je “eagle-eyes” hebt! Ten slotte ben ik helemaal gek op Tatsugiri, een water/ Dragon dual-type. Om het nog even geheim te houden spoil ik niet  hoe deze eruit ziet, maar ik vind hem om op te eten..

Kirby en de Vergeten Wereld is ook uitstekend vermaak, Martijn!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 5

Monokuma

26-11-2022

#7686‍

91 comments

Ik ga dit weekend Splatoon 3 spelen en eindelijk beginnen aan Metal Gear 1 en 2!

Paul

26-11-2022

#7687‍

68 comments

Misschien eindelijk Kirby en de Vergeten Wereld 100% halen! Ook moet ik nog steeds Tunic uitspelen, wat een geniale game is dat. 

Selan

26-11-2022

#7690‍

241 comments

Voornamelijk Pokémon Violet en tussendoor Monster Hunter Rise: Sunbreak

ageQned

26-11-2022

#7691‍

185 comments

Pokemon Scarlet en Monster Hunter Rise Sunbreak

rob1N

28-11-2022

#7698‍

668 comments

@evelyn, het zijn geen bugs, eerder glitches. helaas wel veel, maar het is een vette game, dus zeker de moeite waard ondanks de technische issues die je alom hoort.