Wat speel je dit weekend? [24 juni]

  • Special

  • 24 jun 23 om 10:31

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Was er iets bijzonders deze week? Nee toch? Nouja, in ieder geval was er afgelopen woensdag zomaar een vrachtlading aan nieuws. Waarbij het hoogtepunt toch wel de terugkeer van 2D Mario was. In Super Mario Bros. Wonder zet Nintendo alles wat je kent over diens platformers op de kop met zogenoemde wonderbloemen. Oh, en dat is nog niet alles: Detective Pikachu keert terug, Pikmin 4 kreeg een awesome trailer en Super Mario RPG krijgt zomaar een remake.

Ik kan dit hele stukje wel vullen met die plotselinge verschijning aan aankondigingen. En dat ga ik ook doen. Zo krijgt Princess Peach na, wat is het, zeventien jaar weer een nieuw spel. De teaser liet niet zoveel zien, behalve dat Peach haar outfits mogelijk een grote rol spelen. Daarnaast kregen we een nieuwe iteratie van Dragon Quest Monsters zien, een beetje Square Enix’ haar variant op Pokémon. Daarnaast krijgen we Metal Gear Solid en de Batman Arkham-games eindelijk op Nintendo Switch en werd met Star Ocean: The Second Story R wel een heel bijzondere (en pixelige) remake getoond.

Je zou bijna denken dat er wél iets bijzonders. Anyway, voor al het nieuws weet je waar je moet zijn. 😉

Opvallende releases:

Wacht even, wat is dit nou?

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik
Nee, Tears. Je moet nog even wachten. Mijn besluit om een maandje een sabbatical te nemen van Tears of the Kingdom wordt steeds moeilijker. Vooralsnog houd ik het vol. Inmiddels ben ik begonnen met Radiant Historia op de Nintendo 3DS. Die heb ik op aanraden van anderen gekocht tijdens de laatste dagen van de eShop – en tot nu toe bevalt hij prima. Een RPG over tijdreizen? Mjam. Verder spletter ik ook lekker wat potjes met Splatoon dit weekend (past wel bij dit weer) én ga ik lekker Fire Emblem via NSO+ spelen.

Robin
Gisteren is Fire Emblem: The Blazing Blade op GBA NSO+ uitgekomen. Gezien de nostalgische factor wil ik deze game graag weer eens spelen. Of wie weet dat ik ook weer een verhaal afrond van Octopath Traveler II.

Die nostalgische factor begrijp ik helemaal, Robin!

Dennis

Het is alweer een poosje geleden sinds mijn laatste update. Dat komt omdat er eigenlijk maar één game was die me bezighield, en dat was natuurlijk Tears of the Kingdom. Ondertussen heb ik drie tempels getrotseerd, maar ik heb nog geen haast om naar tempel nummer vier te gaan, want er is nog genoeg te verkennen.

Maar ondertussen ben ik wel weer toe aan wat variatie. Zo heb ik vorige week TMNT: Shredder’s Revenge gekocht en deze samen met wat online vrienden doorlopen in Arcade Mode. Wat een game, wat een soundtrack ook! Dit weekend ga ik alleen eens de Story Mode proberen.

Dreon

Ik ben dit hele weekend op familieweekend. Ik zal dan ook voornamelijk gezelschapsspellen spelen. Heel misschien dat ik zondag nog een paar uurtjes in de Etrian Odyssey Origins Collection kan stoppen. Wat een flinke uitdaging is dat toch zeg, iedere stap die je zet, zou zomaar je laatste kunnen zijn.

Rik

Zoals ik vorige week al aangaf kwam het einde van Tears of the Kingdom heel snel dichterbij. In de nacht van zaterdag op zondag heb ik dan ook de aftiteling gezien. Na een aantal weekjes intensiever gamen dan normaal (want zo tof was TotK zeker) heb ik afgelopen week een balansweek genomen: ik heb geen enkele game aangeraakt. Ook wel eens lekker. Dit weekend pak ik de draad weer op. Na bijna tien jaar wachten, waar er telkens wel een Objection! was om de game ‘nog even niet te spelen’, is het eindelijk tijd om mijn hoge hoed af te stoffen! Nu ik ook bekend ben met de Ace Attorney-serie is het tijd voor de laatste Layton-game die nog op mijn lijstje stond: ik pak dit weekend mijn 3DS er weer bij en ga beginnen aan Professor Layton Vs. Phoenix Wright: Ace Attorney!

Dennis kijkt dit weekend of TMNT: Shredder’s Revenge ook in je eentje leuk is

Martijn

Met mijn game-tijd verdeeld tussen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Donkey Kong Country: Tropical Freeze, is die meteen prima ingevuld. Er is vast ook nog wel wat tijd over om Animal Crossing: New Horizons en enkele andere spellen tussendoor te spelen.

Evelyne

Ik ben dit hele weekend bij Heroes Dutch Comic-Con. Hier staat onder andere de Nintendo-stand, waar ik zeker even een kijkje bij ga nemen! Daarnaast is daar ook een Pokémon GO-event gaande waarbij een aantal Unown te vangen zijn en lures zes uur duren! Ik ben dit weekend niet verkleed als een Nintendo personage.. Daarvoor is het iets te warm! In plaats daarvan ben ik verkleed als een Nontendo-personage! Ik ga zeker veel drinken vanwege de warmte en hopelijk doen jullie dat ook! Blijf gehydrateerd en vergeet je zeker niet in te smeren met deze warme zon!

Veel plezier op de Heroes Dutch Comic Con, Evelyne! (en met Pokémon vangen daar)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

1

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Gameplayvideo Fire Emblem GBA op Nintendo Switch Obnline

0

Media Fire Emblem GBA op Nintendo Switch Online krijgt gameplayvideo

24-06-2023

6

Erik

RollerCoaster Tycoon Adventures krijgt Deluxe-versie op Switch

2

Nieuws RollerCoaster Tycoon Adventures krijgt Deluxe-versie op Switch

24-06-2023

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

24 jun 23 om 12:51

#10440‍

2295 XP | 443 comments

Radiant Historia was best leuk. Heb hem op de DS gehad. Ik hoefde nog maar 1 tijdlijn te vinden, maar na alles meerdere malen door te spelen heb ik hem nooit gevonden.

In TotK mijn eerste Lynel verslagen. Mijn wapens gingen veel te snel kapot. Tussendoor dus nog nieuwe wapens moeten maken, erg vervelent.

Erik

24 jun 23 om 14:33

#10442‍

3941 XP | 304 comments

Goed om te horen, ben benieuwd.

Selan

24 jun 23 om 13:35

#10441‍

2174 XP | 391 comments

Nog steeds heerlijk aan het verdwalen en avonturieren in Zelda

Arkalay

24 jun 23 om 23:24

#10444‍

182 XP | 35 comments

Zelda bijna uitgespeeld (Story dan en grotendeels van de side quests/adventures). 271 koroks vind ik ook wel gezegend. Daarna kan ik eindelijk met een gerust hart weer Splatoon of iets anders gaan doen xD.

Tamadachi

25 jun 23 om 15:00

#10475‍

4377 XP | 580 comments

Het is voor mij een rustig gameweekend geworden waarin ik voornamelijk wat lichte ontspannen RPG's uit de backlog zoals Dragon Quest Treasures en World of Final Fantasy Maxima aan het spelen ben.