Wat speel je dit weekend? [21 januari]

  • Special

  • 21 jan 23 om 11:11

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het was de week van Fire Emblem Engage! Dit veelbelovende vervolg op Three Houses verscheen op 20 januari. Om deze reden was er bijvoorbeeld een Summoning Event in Fire Emblem Heroes en deelde de designer prachtig artwork. Oh, en de game lekte traditiegetrouw natuurlijk. Nintendo bracht daarnaast niet een, twee, maar drie trailers uit. Haal jij ‘m ook in huis?

Daarnaast hield SteamWorld Games ons deze week lekker voor de gek. Eerst kondigden ze aan dat er wat bijzonders aan zat te komen de volgende dag. Bleek het om een aankondiging van een aankondiging te gaan. Enfin, 23 januari is er een speciale SteamWorld-presentatie! Verder brengt Nintendo Nintendogs misschien weer terug en kunnen we vanaf 31 januari lekker sereen gaan schoonmaken in PowerWash Simulator. Wist je trouwens dat Mario Kart 8 de best verkochte Nintendo-game was van 2022 in Nederland? Nieuwe Switch-spellen zijn helemaal niet meer nodig, joh!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik duikt dit weekend in de wondere wereld van Persona 3 Portable. Deze PSP-iteratie van Persona 3 speelt meer als een visual novel, en dat is best wel interessant! Zoals Persona betaamt, is het een aardige dikke game, dus verwacht de review pas volgend weekend. Ergens.

Robin

Ik duik in mijn tv. Letterlijk en figuurlijk, gezien ik ook de wereld van Persona ga verkennen, maar dan die van Persona 4 Golden. Nadat de game al veel succes zag op Steam is de game na lang wachten ook te vinden op de Nintendo Switch. De eerste uren zijn in ieder geval al boeiend! Ben benieuwd waar die uiteindelijk gaat vallen tegenover Persona 5 Royal en Persona 3 Portable. Verwacht de review pas volgende week. Ergens.

Ergens heb ik een donkerbruin vermoeden dat er dit weekend een hoop Persona gespeeld wordt.

Rik

Ik maak het rijtje van reviewende redacteuren af, want nu Fire Emblem Engage officieel uit is mag ook ik zeggen dat ik druk bezig ben met de N1-UP review van deze Fire Emblem. Tof dat ik er eindelijk eens aan toe kom, want de Fire Emblem-serie is er een die ik al langer wil oppakken. Op de 3DS ben ik ooit begonnen met Awakening, maar hoewel het begin best tof was heb ik die nooit afgemaakt. Three Houses staat al lang op mijn ‘Switch-games om in te halen’-lijstje, maar komt daar voorlopig nog niet van af. Wel heb ik vorig jaar Fire Emblem Warriors: Three Hopes al gespeeld, maar dat is natuurlijk niet vergelijkbaar met een échte Fire Emblem. Met het nieuwe Emblem Ring-systeem dat populaire personages uit de vorige games terughaalt lijkt Engage de perfecte Fire Emblem om in te stappen. Extra toepasselijk voor mij, omdat ik in het echte leven ook best veel met zegelringen te maken heb. Verwacht de review pas volgende week. Ergens.

Dreon

De afgelopen weken zijn voor mij nogal hectisch geweest. Dit betekent eigenlijk dat ik mijn reis in Paldea niet echt heb kunnen voortzetten. Dit weekend ga ik dan nog maar een poging wagen om Pokémon Violet op te starten. Verder ben ik met al die drukte wel toe aan een beetje ontspanning, en wat is er nou ontspannender dan het boerenleven in Stardew Valley?

En daar zit ergens vast ook een heleboel Fire Emblem Engage bij.

Kitty

Niet heel spannend, maar ik ben nog steeds bezig aan Story of Seasons: Friends of Mineral Town. Door gebrek aan games die me extreem boeien, ben ik niet zo veel aan het gamen op het moment. Fire Emblem en Persona zijn niet zo mijn ding, dus voorlopig blijft het zaaien en oogsten voor mij.

Dennis

De ontknoping van Pokémon Scarlet komt in zicht. De titanen zijn verslagen, Operation Starfall is een succes en de gyms zijn overwonnen. Nu dus op naar de Elite 4 en dan kijken wat er in Area Zero te doen is! En dan denk ik dat mijn avontuur klaar is. Want ik ga eerlijk zijn, dit is toch wel een van mijn minst favoriete Pokémon-games geworden. Het open wereld-concept is goed bedacht maar gewoon niet lekker uitgevoerd en ik ben mijn interesse in het verkennen snel kwijt, in tegenstelling tot andere games als Breath of the Wild. En dat terwijl ik Pokémon Legends: Arceus juist wel weer geweldig vond! De technische mankementen helpen ook niet echt mee. Tijd dus om het spel af te ronden en Paldea achter me te laten.

Hopelijk bevalt het einde je ergens wel, Dennis!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 7

Selan

21-01-2023

#8389‍

241 comments

Dit weekend staat volop in het teken van Vuur Embleem: Erbij Betrekken! (Is dit de juiste vertaling haha?)

Dabsol-Tamadachi

21-01-2023

#8391‍

261 comments

Dit weekend staat bij mij ook voor de eerste keer in het teken van Fire Emblem maar niet van het recent uitgekomen Engage maar in in plaats daarvan ga ik de beslissing maken bij welk van de drie huizen in three houses ik mij ga voegen.

Selan

21-01-2023

#8395‍

241 comments

Black Eagles is de enige juiste keuze! 

Dabsol-Tamadachi

22-01-2023

#8400‍

261 comments

Ik heb uiteindelijk na wat research besloten om te kiezen voor het huis van the golden deer aangezien ik mij wil specialiseren in boogschutters.

Bestrafer

21-01-2023

#8394‍

43 comments

Lekker door met Xeno3. Zondag helemaal het rijk alleen. 🥳

ageQned

21-01-2023

#8398‍

185 comments

Ik ga een begin maken aan Fire Emblem Engage.

Monokuma

22-01-2023

#8406‍

91 comments

Dit weekend ga ik Monster Hunter Rise spelen!

En Robin, veel plezier met Persona 4 Golden! Ook al is Persona 5 op bijna ieder vlak beter, Persona 4 blijft mijn favoriet.