Wat speel je dit weekend? [20 mei] 

  • Special

  • 20 mei 23 om 10:30

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Welkom, welkom. Na een korte radiostilte vorige week, ben ik er nu weer om jullie bij te praten over het laatste nieuws. Het zal je niet verbazen dat dit stiekem nog best een Zeldiaans tintje heeft: zo neuriet Link klassieke deuntjes tijdens het koken en is producer Eiji Aonuma geïnteresseerd in een heuse Zelda-film. De beste man hintte overigens ook naar de toekomst van de franchise; open werelden lijken de maat te worden.

Maar Erik, er gebeuren toch ook wel andere dingen in de videospelwereld? Vooruit. Splatoon 3-spelers kunnen zich warm maken voor het Hitteseizoen vanaf 1 juni. Verwacht nieuwe wapens, levels én zelfs een verse spelmodus. Liefhebbers van pac-Man 99 moeten overigens nog genieten zo lang het kan: in oktober trekt Bandai Namco de stekker eruit. Tot slot was het gezellig omtrent Pokémon. Niet alleen was er een bug in de Tera Raids van dit weekend, ook maakten ze te vroeg de datum bekend waarop Pokémon Home aan Scarlet & Violet gekoppeld zou worden. Die is inmiddels weer “TBA”. Zucht. Bereid je voor op gefrustreerde fans.

Opvallende releases:

Lopende events dit weekend:

Vechtfanaten opgelet: Mortal Kombat 1 is deze week ook aangekondigd voor de Nintendo Switch

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Natuurlijk is er maar één spel die me helemaal in zijn greep houdt.  Ik ben nu even van het verhaal-volgen afgestapt in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, en zit simpelweg zij-queesten te voltooien of interessante plekken te bezoeken. Heerlijk. Dat gezegd hebbende: ik heb recentelijk ook (écht) ontdekt hoe leuk online splatteren in Splatoon 3 wel niet kan zijn. Dus wellicht doe ik daar ook een paar potjes van tussendoor.

Robin

Ik ben ook nog steeds druk bezig met Tears of the Kingdom. Afgelopen week had ik zo’n cool moment meegemaakt wat ook heel duidelijk maakt dat je het spel echt op je eigen manier kan spelen. Over een paar weken deel ik graag wat meer spoilerige momenten in een podcast bijvoorbeeld ( 😉 ). Daarnaast begint voor mij ook langzaam de drang om terug te keren naar andere games. De gehele Xenoblade Chronicles-franchise, maar ook Fire Emblem Engage staat nog op mijn lijstje. Zoals altijd genoeg te doen, te weinig tijd. Gelukkig heb ik volgende week vakantie.

Dreon

Nadat ik vorig weekend toch bijna geen tijd bleek te hebben, ga ik dit (lange) weekend toch echt even goed zitten voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De gordijnen gaan dicht, de deur gaat op slot en mijn telefoon gaat op stil. Dus mij hoef je dit weekend echt niet meer te bellen, ik ben alle hoeken van Hyrule aan het verkennen!

Ook deze week is de voltallige N1-UP-redactie in Hyrule te vinden

Mitch

Zelda Zelda Zelda Zelda Zelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda ZeldaZelda Zelda Zelda Zelda Zelda etc.

Rik

Dit is het antwoordapparaat van Rik, ik ben momenteel niet beschikbaar wegens nieuwe avonturen in Hyrule…

“Yahaha”, toen ik dit vorige week schreef zat ik nog vol verwachting uit te kijken naar een bezoekje van de postbode! Deze week… wacht ik eigenlijk ook weer op de postbode, maar heb ik gelukkig The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom om het wachten mee op te vullen! Ik heb inmiddels de eerste Dungeon erop zitten en de game blijft zich maar ontvouwen. Als het goed is heb ik de komende maand ook geen review-games op de planning staan, dus dat wordt alleen maar Zelda, Zelda en nog eens Zelda.

Martijn

Afgelopen week heb ik nog niet echt mijn start kunnen maken met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Heb de game op vrijdag meteen opgehaald en al een uurtje gespeeld. Het begint meteen spannend en ik weet zeker dat het een geweldige game is! Ik ben dan ook zeer benieuwd en enthousiast voor wat komen gaat. Helaas was mijn week vervolgens nogal versnipperd. Daardoor heb ik het nog even bij Breath of the Wild gehouden, waarin nog steeds dingen te doen zijn. Wilde even een goed lang moment nemen, om Tears of the Kingdom wat langer achter elkaar te kunnen spelen. Ik ga echter niet langer meer wachten. Vanaf dit weekend ga ik eindelijk écht van Tears of the Kingdom genieten!

Ik hoop dat jij er net zo van geniet als wij.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

0

Nieuws Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

28-05-2023

1

Rik

Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

0

Special Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

28-05-2023

3

Ness

Maandag 29 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 29 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

27-05-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

20-05-2023

#9961‍

362 comments

Eerder dan verwacht heb ik Future Redeemed al uitgespeeld. Was echt veel korter dan gedacht, maar wat een sterk einde voor deze trilogie. Je voelt zoveel verbondenheid met de meeste hoofdkarakters en er zijn nog zoveel vraagtekens, dat het zonde zou zijn als we ze allemaal nooit meer terug zien. Op wat superbosses na heb ik ook alles al gevonden. Ben nu level 60, maar heb geen zin om te gaan levelen voor die paar overleveled bosses. 

Dus tijd voor Zelda. Als hij vandaag nog niet in de Switch gaat gebeurt het morgen wel

Garrus

20-05-2023

#9963‍

221 comments

Xenoblade Chronicles 2 voor mij! Het duurde even voor ik de battle systeem onder controle had (en de Side Quest en Field Skills zijn nog steeds BS), maar wát een ervaring tot nu toe. De muziek is by far de beste uit de franchise en absoluut op hetzelfde niveau als Persona 5 Royal.

Paul

20-05-2023

#9966‍

288 comments

Ik heb de afgelopen 7 dagen ToTK gespeeld en dit weekend gaat dat gewoon door