Wat speel je dit weekend? [18 maart] 

  • Special

  • 18 mrt 23 om 11:00

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Doug Bowser deed deze week een boekje open over de Nintendo Switch-opvolger, en zegt dat The Big N met het apparaat wil “verrassen” en “verrukking opwekken”. Snoert hij hiermee nou slinks analisten de mond die dachten dat de Switch 2 een soort Switch 4K+ zou worden? Verder bracht Mario Kart 8 Deluxe eindelijk een einde aan de Waluigi-spam tijdens online races: veel racers, karts en banden kregen een buff.

Capcom waarschuwt je daarnaast om niet te vergeten Monster Hunter te halen voordat de eShop sluit. Een waarschuwing die lijkt te werken, want de stoere jaagsimulator staat hoog in de verkooplijsten deze week. Al kan het natuurlijk niet op tegen Pokémon. Then again: wat wel? Nintendo heeft deze week ook voor het eerst de Game Boy-applicatie geüpdate. Wie gaat er allemaal met Kirby op een hamster spelen?

Dit weekend is trouwens de 7-sterren Tera Raid met Decidueye gaande in Pokémon Scarlet & Violet. Het is de eerste van twee kansen die je hebt om het beestje te vangen. Ik heb ‘m gisteravond geprobeerd: hij is goed te doen (zeker voor Pokémon Violet-spelers met Miraidon).

Opvallende releases:

Dry Dry Ruins (Wii) snelt binnenkort ook naar Mario Kart Tour!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Deze week is het me gelukt: The Minish Cap is uitgespeeld. Dat laatste eindbaasgevecht was wel bijzonder pittig (wie verzint het nou dat je X moet doen om Y binnen te komen in die laatste vorm!), maar het is gelukt. Voor iedereen die eens een ouderwetse Zelda wil spelen: zeer aanbevolen. Maar dit ging natuurlijk over dit weekend. Inmiddels ben ik aanbeland bij Mario & Luigi: Superstar Saga. Fijne toevoeging, die GBA-app op de Switch!

Thijmen

Als fan van de Bayonetta-serie ga ik dit weekend mezelf eens verdiepen in Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Het spel is even een detour van de normale Bayonetta formule, maar misschien is dat ook wel een keer leuk! De art style ziet er erg mooi uit, het lijkt net echt op een storybook. Verder denk ik dat het besturen van zowel Cereza en Chesire op hetzelfde moment even wennen gaat zijn, maar ook tot leuke puzzels kan leiden.

Kersverse redacteur Thijmen dompelt zich helemaal onder in de wereld van Bayonetta Origins.

Mitch

Upupupu…het heeft even geduurd, maar ik zit inmiddels helemaal in de spannende killing game van Danganronpa V3! Na een wat trage start kan het moorden eindelijk beginnen. De personages zijn vet, de twists zijn episch en natuurlijk is Monokuma nog altijd even grappig als sadistisch. Heerlijke game om ‘even’ te spelen voor het slapen gaan… en vervolgens veel langer te spelen dan je van plan was.

Dennis

Het wordt voor mij een vanalles-en-nog-wat weekendje. Mijn voortgang in Metroid Prime Remastered gaat voorspoedig, en met wat nieuwe power-ups is mijn wereld weer een stukje groter geworden. Op naar de hete grotten van Magmoor! Maar ook Hyrule Warriors: Age of Calamity wil ik toch wel uit hebben voordat Tears of the Kingdom er is. En dan ben ik ook nog bezig in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore.

En met nog negen dagen voordat de 3DS eShop sluit, moet ik toch eens wat knopen gaan doorhakken en wat titels aanschaffen. En die dan maar meteen even uitproberen!

Ah, Danganronpa V3. Die eerste case is er een voor in de boekjes, Mitch!

Evelyne

Na gehoopt te hebben dat ik gisteren de hele dag mocht slapen, wordt dit weekend een stuk drukker. Gister was wereld slaapdag, maar vandaag is het een drukke reisdag. Ik ga via het OV naar het grootste Pokémon event van Nederland. Het enige echte Pokémon Special Championship in Utrecht.

Hier zijn mensen te vinden die de strijd aangaan in Pokémon Scarlet & Violet, de Pokémon Trading Card Game en Pokémon GO. Zelf neem ik niet deel aan het toernooi, maar ga wel iets anders leuks doen. Dit houden we nog even geheim. Daarnaast moet ik wel kijken of ik bereik kan krijgen. Het is namelijk Pokémon GO Community Day. Zondag ga ik eindelijk weer Pokémon Unite spelen, na de trailer van Zacian van de Pokémon Direct werd ik best wel hyped. Echter heb ik nog geen kans gehad. Dus laten we dat even inhalen.

Dreon

Ik ben weer begonnen aan Celeste. Op één of andere manier heb ik dit spel nooit uitgespeeld, ondanks dat ik het een geniale game vond. Nu pak ik alsnog mijn kans om het spel helemaal uit te spelen, ik ben zelfs van plan om de moeilijkere versies van de levels te halen. Kom maar op!

Kitty

Ik ben nog steeds bezig aan Octopath Traveler II, en heb er ontzettend veel plezier mee. Ik ben aangeland bij een aantal gedeelde paden, die tot nu toe simpel maar vermakelijk zijn. Dus ik ben nog wel even niet uitgespeeld!

Veel plezier dit weekend, Evelyne!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

18-03-2023

#9243‍

282 comments

Ik ga weer verder op reis in de wondere wereld van Solistia in Octopath Traveler 2!

oldman86

19-03-2023

#9248‍

191 comments

Druk met een Shiny team te maken bij Pokémon Shield maar wil nog niet lukken wand mijn eerste Shiny Pokémon nog niet gevangen