Wat speel je dit weekend? [17 juni] 

  • Special

  • 17 jun 23 om 10:38

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het zonnetje staat hoog aan de hemel hier in ons kikkerlandje. Hopelijk kunnen jullie dit weekend van het mooie weer genieten. Of er ook zonnig gamenieuws was? Nou, op dit moment is de Summer Sale in de Nintendo eShop aan de gang met korting op meer dan 1.500 Switch-titels. Waaronder 2022-toppers Xenoblade Chronicles 3 en Kirby en de Vergeten Wereld.

Verder bevestigde Chris Pratt nog maar eens dat de tweede Mario-film echt wel in de maak is (door aan te kaarten dat de schrijvers in staking zijn) en werd Tears of the Kingdom ten lange leste eindelijk van de nummer één-positie afgestoten in het Verenigd Koninkrijk. You did well, young Link. Het grootste nieuws volgde echter afgelopen dinsdag: toen kreeg Triangle Strategy een nieuwe epiloog, kondigde Capcom de Apollo Justice Trilogy aan en konden we Rayman heel even zien in een korte teaser van Mario + Rabbids. Heeel even.

Wist je trouwens dat het aankomende Sonic Superstars gemaakt wordt door de mensen achter Yoshi’s New Island en andere Nintendo-spellen?

Opvallende releases:

Lopende events:

 

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik heeft een kleine sabbatical van Tears of the Kingdom genomen. Ik zit er nu 75 uur in, maar gecombineerd met het spelen van Breath of the Wild ervoor – voel ik dat ik er een beetje klaar mee ben. Over een tijdje heb ik er ongetwijfeld weer zin in. Dit weekend ga ik lekker labyrinten in kaart brengen met  Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight (op de Nintendo 3DS), geprikkeld door Dreon’s escapades met de Switch-versie. Oh, en er komt ook vast wat Splatoon en Pokémon bij.

Robin

Ik ben momenteel niet in Hyrule, maar in Solistia. Octopath Traveler II heeft me weer gegrepen en ben rustig alle verhalen aan het afronden. Ik heb er nu vier afgerond dus nog vier te gaan. Daarnaast doe ik hier en daar nog wat sidequests. Zelfs na het spelen van Tears of the Kingdom merk ik hoe groot Octopath Traveler II is voor deze “kleine” wereld. Daarnaast ben ik na de uitstekende Xbox Showcase overstag gegaan en heb ik GamePass weer aangezet. Want Hi-Fi Rush stond al even op mijn lijstje. Deze game had zo een Nintendo-game kunnen zijn; wat een charme! (En Monster Hunter tussendoor komt vast ook nog goed).

Robin completeert rustig alle verhalen in Octopath Traveler II. Of nouja, rustig?

Rik

Ik ben deze week juist weer wél terug in Hyrule. Waar ik vorige week nog niets mocht zeggen over mijn tijd met Dordogne, is het embargo inmiddels verlopen en staat de review online. Echt een aanrader voor wie nog een tof tussendoortje zoekt deze zomer! Maar na een korte pauze heb ik mijn avontuur in Tears of the Kingdom dus hervat. Ik heb net de Goron verhaallijn afgerond en man, wat heeft Yunobo een glow-up gekregen in TotK! Eerlijk gezegd vond ik hem maar irritant in Breath of the Wild, maar dat maakt hij meer dan goed in het vervolg. (en wat staat die sik hem toch goed…ahum) Ook de tempel die bij Yunobo’s verhaallijn hoort bleek de leukste tot nu toe te zijn. Ik merk wel dat ik langzaamaan tegen het einde van de game aanloop. Ik heb inmiddels het merendeel van het Nederrijk verkend en begin door mijn side quests heen te raken. Ik denk dat ik nu vrij lineair het verdere verloop van het hoofdverhaal ga afwerken… en dan zeg ik daarna nog één keer SOAR LONG tegen Tears of the Kingdom!

Dreon

Dit weekend ga ik me misschien nog even bezig houden met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ben momenteel namelijk ook erg druk met Etrian Odyssey Origins Collection. Ik kom steeds dieper in de kerkers en merk ook dat ik steeds beter mijn best moet doen om het te overleven. Gelukkig is dat ook de kracht van deze game, steeds een klein beetje verder proberen te komen, zonder mezelf te overschatten. Verder heb ik ook nog wat anders waar ik mee bezig ben…

Dreon duikt dieper en dieper in de kerkers van Etrian Odyssey Origins Collection…

Martijn

Nog steeds volop bezig met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ben ook nog steeds niet ver, maar zit wel lekker in het spel intussen. Nog niet eens mijn best gedaan om met de hoofdmissies aan de slag te gaan en ik vermaak mij uitstekend in Hyrule. Wat een gigantische game! Misschien door het zomerse weer, maar ik heb ook zin om Donkey Kong Country: Tropical Freeze weer te spelen! Best kans dat ik die ook weer eens ga opstarten.

Thijmen

Helaas komen voor mij de schoolexamens steeds dichterbij, maar dat weerhoudt mij er niet van om alsnog eventjes een game te spelen. Ik ben nog steeds druk bezig met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het spel is echt enorm groot en het blijft verbazend hoeveel er in elke hoek te ontdekken valt. Daarnaast heb ik ook Astral Chain aangeschaft, maar die bewaar ik nog even voor na mijn toetsweken, zodat deze mij samen met Tears of the Kingdom in zomervakantie gezelschap kan houden.

Er blijft veel te ontdekken in Tears of the Kingdom.

Jeroen

Ik game altijd wel, ook op werkdagen, maar in mn weekend doe ik meestal vrij veel. Zo heb ik Batsugun uitgespeeld, dat is een klassieke shoot em up die origineel op de Sega Saturn uitkwam. Zulke korte maar wel vaak heel intensieve arcade shooters speel ik heel graag. Hij staat niet in de Nederlandse eShop en hij komt hier ook niet fysiek uit, dus heb ik een Aziatisch exemplaar geïmporteerd. Regelmatig doe ik ook nog een klassieke titel die via Nintendo Switch Online te spelen is, en dan vooral Super Nintendo. Ik ben net bezig met de ouderwets pittige platformer Super Ghouls ‘N Ghosts, die een hele fijne horrorsfeer bevat. Daarnaast ga ik denk ik weer een poging te doen om Metroid Prime Remastered verder te spelen. Wat ziet die game er toch fantastisch uit op de Switch!

Mitch

Zoals Koopa Café Discord bezoekers weten: ik ben begonnen aan Cuphead. Wat een @!%&^%!! game. Het is ongelofelijk. De perfecte Zelda-detox ook, want ik kan dit maar maximaal een uur spelen voordat ik de Switch gefrustreerd weg leg. En waar je in Zelda drie miljoen opties krijgt, bestaan er in Cuphead maar twee: sterven of zegevieren. Heerlijk.

Wat een @!%&^%!! game.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

De top 10 meest handige pokémon in Pokémon Yellow volgens Evelyne

3

Special De top 10 meest handige pokémon in Pokémon Yellow volgens Evelyne

17-06-2023

7

Evelyne

Splatoon 3 Side Order DLC bevat compleet nieuwe gameplay

3

Nieuws Splatoon 3 Side Order DLC bevat compleet nieuwe gameplay

17-06-2023

2

Icelos

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

17 jun 23 om 11:53

#10280‍

2295 XP | 443 comments

Ik ben een stuk positiever over TotK ondertussen. De luchttempel was okay met een geniaal eindbaasgevecht, maar totaal niet moeilijk. Nu de woestijn aan het verkennen op zoek naar de tempel. En ik zoek een grot om de uitkijktoren te unlocken. 

Het probleem blijft voor mij toch echt dat de wereld dezelfde is als in BotW. Het voelt allemaal niet nieuw genoeg. Dus ik zou niet hoger dan een 8 geven.

Robin

17 jun 23 om 15:40

#10284‍

2662 XP | 395 comments

Ik vind de wereld echt heel veel anders omdat die ook voller zit. Maar natuurlijk heeft ieder daar zijn eigen mening over

Paul

17 jun 23 om 12:19

#10283‍

3069 XP | 516 comments

Haha, sterven of zegevieren. Mooi verwoord, Mitch. 

Ik zit het weekend in Assen/Emmen dus geen zelda voor mij! Desondanks heb ik al drie Koroks gevonden 🙄

Garrus

17 jun 23 om 18:46

#10286‍

1450 XP | 263 comments

Ik heb gisteren Metroid Prime Remasterd binnengekregen - die ik morgen ga opstarten. Ik ben benieuwd! Nog nooit een Metroid gespeeld haha.