Wat speel je dit weekend? [12 november]

  • Special

  • 12 nov 22 om 11:15

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het is je vast niet ontgaan: op dit moment vindt het Pokémon x Splatoon Splatfest plaats. Doe jij ook mee dit weekend? En anders kun je ook altijd Ursaluna proberen te scoren in Pokémon GO. Als we het hebben over afgelopen week, dan valt de Indie World van woensdag natuurlijk op. Nintendo liet talloze interessante nieuwe indies zien, waaronder: Have a Nice Death, Once Upon a Jester en Pepper Grinder. Ook Sports Story liet eindelijk weer van zich horen!

Daarnaast publiceerde Nintendo afgelopen week haar financiële resultaten. De Nintendo Switch gaat inmiddels al wat minder hard dan eerst, maar 114 miljoen exemplaren is niets om je voor te schamen. Verder gaat Nintendo Benelux samen met Nintendo of Europe en slaan The Big N en DeNA de handen ineen voor een nieuwe studio.

Tot slot pinkte iedereen die met Pokémon is opgegroeid ongetwijfeld een traantje weg gisteren: Ash Ketchum mag zich na 25 jaar namelijk eindelijk Pokémon-meester noemen.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Afgelopen week was ik druk bezig met Tactics Ogre: Reborn. Zoals jullie in mijn review konden lezen, was ik er zeer over te spreken. Daarnaast zorgde het ervoor dat ik eindelijk begonnen met Triangle Strategy. En jongens, wat zijn die eerste uren meteen fijn. Hier ga ik mij de komende tijd – of in ieder geval tot Pokémon volgende week – heerlijk mee vermaken.

Oh, en het Pokémon Splatfest is natuurlijk ook dit weekend. Ik ga mijn best doen om daar ook even aan mee te spletteren!

Dreon

Dit weekend ga ik weer verder met Harvestella. Ik heb de wereld inmiddels flink verkend en ben volop bezig met het verbouwen van gewassen en het oplossen van de mysteries van het verhaal. Ondanks dat het spel verre van perfect is, heb ik er zo veel plezier mee! Binnenkort verschijnt mijn review, dan zal ik eens vertellen waarom.

Dreon verkent dit weekend de mysteries van Harvestella

Robin

Ik wou heel graag mee naar de Efteling aanstaande weekend, maar helaas ben ik niet helemaal lekker dus voor mij zal het in teken staan van de Splatfest, World of Warcraft en meer It Takes Two waar de review binnenkort van live komt :). Stiekem heb ik ook nog een hele backlog op de Switch om mee bezig te zijn, maar met de aankomende releases ben ik bang dat dat nog even moet wachten.

Dennis

Ik heb niet heel veel speeltijd dit weekend, maar de tijd die ik heb, ga ik besteden aan het helpen van Team Water om het Splatfest te winnen in Splatoon 3! En blijk ik toch nog wat tijd over te hebben, dan ga ik nog verder met het fantastische Bayonetta 3. Zoals jullie konden lezen in mijn review was ik erg gecharmeerd van de laatste escapades van deze dame. Maar er valt nog genoeg te doen, ook na het uitspelen van de game.

Evelyne

Dit weekend ga ik niet super veel spelen. Mijn internet lag er sinds vorige week uit en dat heeft ervoor gezorgd dat ik meer behoefte heb aan series kijken dan spelen. Ik ga dan wel weer zaterdag een rondje lopen om de schattige beer: Teddiursa te vangen in Pokémon GO! Daarnaast strijd ik ook mee met het Splatfest en win hopelijk wat potjes voor het spetterendste team: Team Water! Zondag ga ik naar het Spam-event waar ik misschien meedoe met Mario Kart. De vorige keer ging het super slecht en werkte mijn controller niet lekker mee waardoor het plezier er een beetje uit ging. Dan speel ik misschien nog een potje Pokémon Trading Card Game met echte mensen. Verder ga ik lekker tekenen en kijken of ik weer een berichtje kan schrijven. Voor wie meedoet met het Splatfest, heel veel succes en de mossel!

Tijd voor het Splatfest dit weekend! Robin, Dennis, Evelyne, Mitch en ik strijden allen namens hun eigen team.

Martijn

Toch aan de slag gegaan met Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest vorige week, voor De Voorraadkast. Na al die jaren wil ik ‘m nog eens 102% compleet uitspelen, wat in de jaren ‘90 ook al eens lukte. Toen had ik nog een beetje hulp van internet nodig, maar nu wil ik dat vermijden. De laatste wereld is intussen alweer bereikt, maar het blijft een geweldige game! Fijn om ‘m weer te spelen, inclusief alle nostalgie. Eén van mijn favoriete games aller tijden, al hebben wel meer mensen dat bij deze titel.

Daarnaast ook nog een beetje bezig op de Nintendo Switch. Steeds meer games waar ik wel mee bezig ben, maar die dan toch wat blijven liggen. Ik ga nog wel verder met Super Mario Galaxy, Pikmin 3, Super Smash Bros. Ultimate en Luigi’s Mansion 3. Weet nog niet precies op welke game ik mij nu vooral wil richten, maar er is nog genoeg om uit te kiezen. Eerst Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest maar eens voltooien…

Mitch

Ik rond momenteel de laatste Bewitchments (achievements) af in Bayonetta 3. Wat een fenomenale game, ik kijk nu al uit naar een playthrough op hogere moeilijkheidsgraad! Ondertussen ben ik ook lekker aan het boosten door de wereld van Sonic Frontiers en zal ik vast wel tijd vinden om Team Water te helpen tijdens het Splatfest in Splatoon 3.

Mitch en Dennis gaan voor de laatste loodjes in Bayonetta 3.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Lijst met alle Super Mario-personages

0

Nieuws Lijst met alle bekende Super Mario-personages 

26-09-2023

3

Erik

Lanceertrailer voor Tactics Ogre Reborn

0

Media Lanceertrailer voor Tactics Ogre Reborn

13-11-2022

0

Jeroen

Vandaag: Pokémon GO november 2022 Community Day met Teddiursa

3

Nieuws Vandaag: Pokémon GO november 2022 Community Day met Teddiursa

12-11-2022

2

Erik

Discussieer met ons mee! 6

ageQned

12 nov 22 om 11:39

#7464‍

1090 XP | 187 comments

Sifu, Splatoon 3 splatfest en Tactics Ogre Reborn staat op de planning.

Tamadachi

12 nov 22 om 11:53

#7465‍

4347 XP | 578 comments

Dit weekend staat bij vooral in het teken van het grote Splatoon (3) X Pokemon Splatfest waar ik samen met de overgrote meerderheid van het Koopa Café strijd namens team Water. Daarnaast ben ik ook nog steeds bezig met Sonic Frontiers waar ik in de afgelopen week verslingerd aan ben geraakt.

Selan

12 nov 22 om 15:41

#7466‍

2154 XP | 387 comments

Splatoon 3! Even Team Water helpen naar de overwinning!

Yosher

12 nov 22 om 18:15

#7467‍

5041 XP | 936 comments

Splatoon 3 natuurlijk. Ook team water hier, gaat redelijk tot nu toe!

Jeroen

13 nov 22 om 16:10

#7470‍

946 XP | 143 comments

Ik heb DKC2 al uitgespeeld maar wil voor het einde van de maand een hoger percentage halen

Paul

13 nov 22 om 18:22

#7472‍

3044 XP | 511 comments

Meer Kirby and the Forgotten Land! Wereld 6 here we come