Wat speel je dit weekend? [12 december]

  • Special

  • 10 dec 22 om 12:03

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Jawel, The Game Awards waren deze week. En zoals altijd, waren Nintendo en de Switch volop aanwezig. Niet in de eerste plaats met een bijzondere aankondiging: Bayonetta krijgt een prequel. En ik moet zeggen, dit magische puzzelavontuur ziet er super interessant uit. Daarnaast kondigde Nintendo een Uitbreidingspas voor Fire Emblem Engage (nog maar een dikke maand, jongens!) aan. Al was onze Robin daar niet helemaal over te spreken

Verder waren we natuurlijk allemaal in de ban van Set 3 van de Mario Kart 8 Deluxe DLC. En terecht: Nintendo lijkt eindelijk het kunstje van toffe banen toevoegen te snappen. Wat is jouw favoriet? Onze Mitch was er als de kippen bij om een episch toernooi met de community te organiseren – en dat ging er bikkelhard aan toe. Tot slot: ben je dit weekend toe aan wat smeuïge Nintendo-geschiedenis: een ontwikkelaar binnen Retro Studios wilde ooit ‘Metroid Tactics’ maken.

Opvallende releases:

We werden ook getrakteerd op een nieuwe trailer van de Mario-film!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor de speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Het is eindelijk tijd voor competitive in Pokémon Violet. Het kostte episch veel moeite om een Prankster Murkrow te vinden en te vangen (why u make Hidden Abilities so hard to find, Game Freak?), maar het is gelukt. Mijn reis in Ranked Battles kan gaan beginnen! Verder ben ik stiekem ook begonnen aan A Link to the Past voor De Voorraadkast. Wellicht dat ik daar ook wat uurtjes in stop.

Robin

Hoewel dit weekend vrij druk is ga ik wel proberen wat tijd te stoppen in een nieuwe indie game waar vele erg enthousiast over zijn: Chained Echoes. Ben benieuwd! Tevens hoop ik nog een start te maken in The Legend of Zelda: A Link to the Past en wil ik mijn team voorbereiden op de second coming van Charizard gezien ik in plaats van Dragon-Type Charizard te druk was met Dragonflight. Ondertussen ben ik max level en kan ik minder tijd daar instoppen (tot volgende week want dan zijn er raids, Mythic Dungeons+ etc).

Chained Echoes lijkt een best wel verborgen pareltje te zijn. Have fun, Robin!

Mitch

Deze week ben ik net als Erik begonnen aan competitive Pokémon, voor het eerst sinds de hoogtijdagen van de Nintendo DS! Het gaat nog niet echt soepel, maar er zitten ook flink wat (Japanse) try-hards in de poule. Hopelijk klim ik dit weekend eindelijk uit die vervloekte Poké Ball tier. Let’s go, Breloom!

Martijn

Nog met genoeg games bezig, zoals Kirby en de Vergeten wereld en Animal Crossing: New Horizons. Intussen ook Nier Automata geprobeerd op de Nintendo Switch, wat mij eigenlijk ook wel aanspreekt. Moest ik ook nog maar eens mee door. Dit weekend ga ik echter weer volop Mega Man-games spelen, dus ik vermaak me sowieso.

You can do it, Mitch! Pak die Japanners.

Dreon

Ik ga dit weekend weer verder met Pokémon Violet. Mijn reis heeft nog genoeg uitdagingen: Gyms, gigantische Pokémon en natuurlijk moet ik team Star nog een kopje kleiner maken. Dus ik zou zeggen let’s go! Verder ben ik begonnen aan Kynseed, deze game (gemaakt door oud medewerkers van Lionhead studios) is na vier eindelijk officieel verschenen.

Dennis

Okee, ik ben gezwicht. Een kortingscode die ik in mijn mail kreeg van een niet nader te noemen gameketen was het duwtje wat ik nodig had om eindelijk Pokémon Scarlet te kopen. Terwijl iedereen zich al bezighoudt met de post-game zet ik mijn eerste stappen in Paldea! Daarnaast ga ik voor de afwisseling zeker kijken wat het Big Run evenement in Splatoon 3 inhoudt, want Salmon Run is mijn favoriete modus in het spel!

Bedankt voor de herinnering, Dennis. Dit weekend is ook het Big Run-evenement in Splatoon 3!

Rik

Qua gameplannen is het voor mij even complete chaos. De afgelopen weken kon je meelezen met mijn oorlogskronieken in Valkyria Chronicles 4, maar daar is voorlopig een tijdelijke wapenstilstand afgekondigd. Ik heb in de Black Friday eShop-sale namelijk – eindelijk – Super Mario Odyssey op de kop getikt.

Toffe game, maar ook mijn wereldreis door de wereld van Mario moest tijdelijk onderbroken worden… Er zijn namelijk weer gloednieuwe tracks te spelen in Mario Kart 8! Wat is London Loop toch een lekker level geworden. En daar komt ook nog het eerste Splatoon 3 Big Run-event overheen dat dit weekend van start gaat! Weer een game die ik moet parkeren (snap je hem? want het is Mario Kart) dus, de kerstvakantie kan niet vroeg genoeg komen. Oh, en om de chaos helemaal af te maken: puntje bij paaltje spendeer ik de meeste tijd dit weekend aan een review-game waar ik nog helemaal niks over mag zeggen… (vooruit, een tipje van de sluier: het is so far een hele toffe game). Poeh hee, ik ben hierna wel eens toe aan weekend!

Bijzonder als je Super Mario Odyssey nog voor het eerst kan ervaren. Geniet ervan, Rik!

Kitty

Ik ben inmiddels bij de Pokémon League aangeland in Pokémon Violet. De overige paden heb ik afgerond. Dit weekend zal het einde van de verhaallijn dus wel langskomen!

Evelyne

Evelyne had haar naam neergezet, maar er niets bijgezet. Volgens mij speelt zij voornamelijk Pokémon GO in het weekend, dus ik (Erik) vind het een veilige aanname dat ze dat nu ook weer gaat doen. Veel plezier, Evelyne!

Ness

Dit weekend wordt een lekker druk gameweekend voor mij. Allereerst ga ik beginnen met Ori and the Will of the Wisps, na vorige week het eerste deel te hebben ge-100%’t (ik speel het wel op de Xbox in plaats van de Nintendo Switch sshht). Daarnaast ben ik nog altijd langzaam maar zeker door Pokémon Scarlet aan het spelen; ik denk dat ik nu ongeveer over de helft ben. Mijn doel dit weekend is om meer gyms en Titan Pokémon een kopje kleiner te maken en om een nieuw beestje voor in mijn party te vinden! Verder heb ik een schattige indiegame om te reviewen waar ik dit weekend aan ga beginnen. Oh, en de nieuwe Mario Kart-tracks moet ik natuurlijk ook uitproberen!

Ness gaat beginnen aan het prachtige Ori and the Will of the Wisps.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

waluigi movie

1

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

4

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 8

ageQned

10-12-2022

#7863‍

187 comments

WRC Generations, Dragon Quest Treasures en Monster Hunter Rise Sunbreak. Maar heb ook Chainted Echoes gekocht die schijnt echt heel goed te wezen. En hopelijk heb ik dan nog wat tijd over voor Mario Kart en Pokemon Violet. Pff wat een luxe weer en keuzes 🙄

Erik

10-12-2022

#7865‍

275 comments

Haha, we hebben soms een zwaar leven als gamer.  

ageQned

10-12-2022

#7867‍

187 comments

Ja echt wel niet best haha

Bestrafer

10-12-2022

#7864‍

63 comments

Ik ga dit weekend voor MK8 en Y&L and the impossible lair. en heel misschien een rondje Rabbids Party of Legends. 

Mitch

10-12-2022

#7868‍

358 comments

Impossible Lair is vet, laat zeker even weten wanneer je het titulaire level gehaald hebt!

Bestrafer

13-12-2022

#7883‍

63 comments

👍🏻

ben nu pakweg halverwege. Maar die overworld houdt me ook aardig bezig, die is misschien nog wel vetter dan sommige levels. Hele bijzonder vette game dit inderdaad!

Bestrafer

26-12-2022

#8027‍

63 comments

Hoeveel Beetallion had jij bij je eerste succesvolle poging?

ik vind de levels en overworld eigenlijk nog te vet voor een nieuwe poging. 

oldman86

10-12-2022

#7866‍

191 comments

Shiny hunten en nog is Shiny hunten I love it