Wat speel je dit weekend? [1 juli]

  • Special

  • 1 jul 23 om 10:51

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Nintendo deed een interessante uitspraak over de Nintendo Switch: ze vinden het apparaat “krachtig genoeg” – zelfs na meer dan zes jaar op de markt. De reden? Ze werken liever vanuit beperkingen. Ook Xbox-baas Phil Spencer, die middenin een rechtszaak zit vanwege de overname op Activision-Blizzard, vindt niets mis met de specs van de Switch, en zegt dat Call of Duty er “relatief goed” op zou lopen. Zou dit alvast een voorbode zijn voor de graphics van de Switch 2?

Verder was deze week de release van Everybody 1-2-Switch, wat Nintendo uitgebreid vierde met een demo van Pikmin 4. Ahem. Evelyne heeft zich er (met 1-2-Switch dus) gelukkig uitstekend mee vermaakt op de Dutch Comic-Con. Daarnaast is er ook in Nederland nu een einde gekomen aan een tijdperk: ook de Nederlandse stemactrice van Ash Ketchum, Christa Lips, neemt afscheid van haar rol. Je zult gemist worden, Ash. Tot slot eindigen we met dat leuks: onze Dreon bekeek de Blu-Ray van de Super Mario Bros-film (die je kunt winnen trouwens) en haalde vijf leuke referenties naar boven. Had jij ze allemaal al gespot?

Opvallende releases

Reactie van de week

Mitch: “We zien graag dat de concurrentie stopt met meerwaarde bieden. Dat zou fijn zijn voor ons.”

Mitch legt de vinger op de zere plek. Bron: Microsoft CEO wil graag af van “exclusieve spellen” op consoles.

Nog nooit Pikmin gespeeld? Probeer dan zeker de demo van Pikmin 4 uit in de eShop!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik moet iets bekennen: ik heb nog nooit een Pikmin-spel gespeeld. Deeltje vier ziet er echter zo tof uit, dat ik ditmaal meteen de demo uitprobeerde. En… ik vermaak me er kostelijk mee. Wat een heerlijk rustgevende muziek heeft deze game. Dit weekend Pikmin ik lekker verder, en houd ik me bezig met een bonte mix van Splatoon, Radiant Historia en Fire Emblem op NSO+.

Robin

Ik heb net zoals Erik Pikmin nooit echt geprobeerd. De demo van Pikmin 4 zal ik dit weekend eens opstarten en zien of deze franchise misschien toch stiekem wat voor mij is. Daarnaast doe ik hier en daar een missie in Fire Emblem op NSO+ en wil ook weer verhalen afronden in Octopath Traveler II.

Robin en ik ervaren dit weekend voor het eerst de wondere wereld van Pikmin 4.

Martijn

Eigenlijk ben ik nog steeds met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bezig, maar… Ik heb die game even op een laag pitje gezet. Realiseerde me dat ik wel erg veel Zelda heb gespeeld in 2023, samen met Breath of the Wild. Daarom even meer ruimte voor wat andere games, voor wat meer variatie.

Op het moment vermaak ik mij vooral met Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Daarnaast heb ik Animal Crossing: New Horizons weer opgepakt en onlangs de uitbreiding Happy Home Paradise ‘uitgespeeld’. Beide games geven mij een zomers gevoel, ondanks ik eigenlijk geen zomervakantie heb. Speel tussendoor ook nog wel andere games.

Kitty

Eigenlijk was ik ook nog bezig met Tears of the Kingdom, maar ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Ik heb nog wel wat verhaallijn te gaan, dus wie weet ga ik toch verder. Anders las ik een intermezzo in om Florence of Beacon Pines te spelen!

Dennis

Ik heb een druk weekend voor de boeg met weinig gametijd. De tijd die ik heb zal gaan naar Tears of the Kingdom, ondertussen zijn alle tempels gehaald en wordt het nu quests afronden, wapens upgraden en nog wat verder verkennen.

Mijn Switch gaat niet mee op pad dit weekend dus verder moet ik het doen met mijn smartphone. Daarop staat nu Vampire Survivors en het is best een dom, simpel spelletje maar toch ontzettend verslavend! Steeds unlock je weer iets nieuws en denk je okee, nog een run om toch nog even dit vrij te spelen. En voor dat je het weet ben je weer een uur verder.

Have fun dit weekend, Dennis!

Dreon

Ik ga weer lekker verder met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ben onderweg naar de derde Dungeon weer helemaal afgedwaald en zit weer in het Nederrijk. Misschien dat ik dit weekend toch echt naar de Dungeon ga?

Rik

Een echte heer kraakt elke puzzel! Ik ben net als Professor Layton en Phoenix Wright het mysterieuze Labyrinthia ingezogen in Professor Layton Vs. Phoenix Wright: Ace Attorney. Tot dusver steelt de fenomenale soundtrack de show in het spel. Zo heb ik het heerlijke Ace Attorney-thema ruim vijf minuten laten draaien toen Layton en Wright elkaar (op hilarische wijze) voor het eerst ontmoetten.

Ik ben inmiddels de proloog voorbij en ben al op onderzoek geweest in hoofdstuk 1 met de professor en Luke. In hoofdstuk 2 lijkt het tijd te zijn om met Nick en Maya het Labyrintijnse  rechtssysteem te verkennen. Ik ben benieuwd wat de inquisiteurs van Labyrinthia voor trucjes achter de hand hebben, maar als een ware Ace Attorney zal ik zelf vast ook weer een aas achter de hand hebben. Pak aan!

Inderdaad Rik, een echte heer kraakt elke puzzel. Succes!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

1

Karlijn

Everybody 1-2 Switch Pre Launch Party! – Roze tot over je oren

1

Preview Everybody 1-2 Switch Pre Launch Party! - Roze tot over je oren

01-07-2023

7

Evelyne

Lanceertrailer voor Ghost Trick: Phantom Detective

0

Nieuws Lanceertrailer voor Ghost Trick: Phantom Detective

01-07-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

1 jul 23 om 12:26

#10585‍

3069 XP | 516 comments

Zelda en Pikmin 4 demo voor mij dit weekend. 

Erik, Robin: schandalig.

Mitch

1 jul 23 om 20:27

#10589‍

2717 XP | 416 comments

Geweldige tekening weer, Korok en Pikmin dragen de Switch dit jaar!