Wat speel je dit kerstweekend? [24 december]

  • Special

  • 24 dec 22 om 10:15

  • Erik

Alvast een fijne feestdagen! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit (feestelijke) weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Voelde jij de kerstsferen niet stiekem al een beetje? Ook game-ontwikkelaars waren waarschijnlijk al lekker in feeststemming. Pokémon Scarlet & Violet heeft dit weekend een Tera Raid met kerstman-Pokémon Delibird, je kon een kerstoutfit downloaden voor Sonic en ook Pokémon GO heeft op dit moment een winters evenement lopen.

Verder had Nintendo had een House of Indies-viering lopen – die als klap op de vuurpijl het langverwachte Sports Story shadowdropte. Tof kerstcadeautje voor de fans van Golf Story! Oh, en we kregen ook een iets minder vaag releasekader voor Sea of Stars: zomer van 2023. Leuk, leuk.

Nou, tijd voor mij om ook die feestelijke sferen in te duiken. Alvast vrolijke feestdagen gewenst namens N1-UP, en geniet van de komende dagen!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik zit weer helemaal in The Legend of Zelda: A Link to the Past dankzij De Voorraadkast! Wat blijft deze toch ongelofelijk fijn om te spelen, en wat blijft die eindbaas voor de derde Pendant toch een verschrikking. Mijn ontlading was dan ook groot toen ik ‘m eindelijk haalde. Nu de Dark World verkennen! Oh, en om in kerstsferen te blijven: ik ga lekker de presentjes van Delibird uitpakken in het nieuwe Raid-event van Scarlet & Violet. Kom maar op met die Tera Shards!

Robin

Ik ben nog steeds erg druk met Chained Echoes. Deze game blijft maar geven in een goede manier. Wat een ervaring! Meer daarover komt in mijn review die jullie spoedig zullen zien. Daarnaast zal ik nog wel wat World of Warcraft spelen en Pokémon Scarlet postgame afmaken voor de R6 en R7 raids.

Blijft genieten hoor, dit spelleke.

Dreon

Na een aantal flink drukke weken waarin ik eigenlijk weinig heb kunnen gamen, heb ik nu eindelijk twee weken vakantie! Dit betekent dat ik eindelijk fatsoenlijk verder kan gaan met Pokémon Violet. Ik sta nog steeds bij de vierde gym en ben dan ook van plan om deze zo vlug mogelijk te verslaan. Verder ben ik ook van plan om Bayonetta 3 uit te spelen, wat een achtbaan van actie is die game.

Willem

Games?! Het grootste spel van het jaar staat voor de deur met de grote Koopa Café Pubquiz op vrijdag 30 december! Buiten dat om ben ik vooral mijn lijstje van eindejaars toppers aan het afronden met een enorme hoop Nontendo-games! Maar het is niet allemaal Nontendo, want die nieuwe game Floppy Knights ziet er heel erg leuk uit, dus daar ga ik mij ook nog lekker even strategisch in verdiepen!

Pak die vierde Gym, Dreon! (grappig dat je in deze game geen idee hebt welke dat precies is)

Mink

Om geheel eerlijk te zijn, dit weekend zal er niet veel game-tijd zijn, maar als ik ergens wat vrije minuten weet te vinden, speel ik vast en zeker wat Pokémon Scarlet. Ondertussen nog maar vijftig Pocket Monsters te vangen om de Shiny Charm op te halen. Daarbuiten duik ik ook weer in de verfwateren van Slatoon 3, tijd om een push naar de X-Rank te realiseren.

Kitty

Mijn backlog was leeg (volgens Rik is dat al een frontpage-post waard) dus ik heb Dragon Quest Treasures besteld. Ik ben nog niet begonnen, maar dat gaat dit weekend gebeuren!

Rik

Dat is zeker een frontpage-post waardig, Kitty! Mijn backlog blijft namelijk maar groeien en groeien. Ik heb zelf niet zo heel veel met kerst (le gasp?!), maar met én Sinterklaas én zo’n beetje alle verjaardagen van mijn familie in anderhalve maand tijd gepropt is het wel gezellig maar minder speciaal om (weer) met zijn allen aan de kerstdis te zitten. Toch laat ik me denk ik wel verleiden om een rondje in de custom “Christmas Cup” van Mario Kart 8 Deluxe te rijden, met als klap op de vuurpijl natuurlijk Merry Mountain/Dennenboom Dorp. Verder ga ik gewoon verder met mijn eerste playthrough van Super Mario Odyssey want Princess Peach moet natuurlijk nog worden gered van een gedwongen huwelijk.

Deze video brengt je helemaal in winterse Mario Kart-sferen volgens Rik. Gelijk heeft ‘ie!

Jeroen

Ik heb zoals altijd een gigantische backlog, en dat betekent dat ik altijd wel wat te doen heb op het gebied van videogames. Twee dingen springen daar bovenuit. Ik begin met Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection. Zelden heb ik zo’n complete compilatie gezien, en ik wil alle games die erop staan uitspelen. Turtles in Time voor de Super Nintendo is de volgende. Daarnaast ben ik, alweer, begonnen aan een van mijn favoriete rpg’s: Final Fantasy IX!

Dennis

Fijne kerst allemaal! Ik zit het kerstweekend bij de fam, dus veel gegamed zal er niet worden. Alhoewel ik zeker een paar potjes Mario Kart 8 Deluxe ga spelen met mijn neefje en nichtje. En als ik toch een momentje heb tussendoor ga ik verder met Pokémon Scarlet!

Jeroen voelt dit weekend de TMNT-nostalgie.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Paul

24-12-2022

#8007‍

68 comments

Speelt niemand Sports Story? Ik was wel benieuwd naar de ervaringen. 

Dreon

24-12-2022

#8012‍

172 comments

Wil de game graag spelen, maar ben bang dat die op de stapel van backlog-games zal belanden. Dat verdient de game niet!

ageQned

24-12-2022

#8008‍

185 comments

Sports Story, Minecraft, Animal Crossing en Disney Dreamlight Valley met de kerst dagen. Na kerst wel weer de games waar ik normaal mee bezig ben.

Dabsol-Tamadachi

24-12-2022

#8009‍

261 comments

Sinds gisteren Sports Story is uitgekomen is dat mijn ideale game geworden om dit kerstweekend al sportend mee door te komen. Daarnaast ben ik gisteren begonnen met Unravel Two wat qua spel ontwerp echt geniaal in elkaar is gestoken.

lifegiving

24-12-2022

#8010‍

254 comments

Ik ben lekker aan het breeden met Ditto! Ik weet niet of je dat echt spelen kan noemen hah.. verder rennen we rondjes met Sonic want dat is best satisfying !