Hoofdafbeelding bij Favoriete Switch-game van 2023 tot nu toe

Wat is jouw favoriete Switch-game van 2023 tot nu toe?

  • Special

  • 4 jul 23 om 08:00

  • Erik

Het jaar gaat als een speer en we zijn de eerste zes maanden alweer gepasseerd. Daarom aan jou de brandende vraag: wat is jouw favoriete game van 2023 tot nu?

Je zou haast denken dat Tears of the Kingdom de enige game was die uitkwam dit jaar, maar er zijn zeker nog andere juweeltjes verschenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Octopath Traveler II? Of Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp? Daarnaast kreeg Metroid Prime begin dit jaar een plotselinge remaster en heeft onze Bayonetta een sprookjesachtige spin-off beleefd.

Kortom: er is genoeg leuks dit jaar verschenen. Tijd om de balans op te maken. Vertel ons (en de wereld) jouw favoriete Switch-game van 2023 tot nu toe!

Inspiratie nodig? Check onze interne releaselijst (deze is nog niet officieel gelanceerd, dus sorry voor eventuele schoonheidsfoutjes).

Erik

Sorry, ik ben saai. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is tot nu toe mijn favoriete game van 2023. Hoewel ik soms terugverlang naar het veel serenere Breath of the Wild, is dit zonder meer een prestatie van jewelste. Mijn favoriete moment was de queeste in het Zora-gedeelte, die je meeneemt van een verzonken onderwaterfabriek tot aan een Watertempel hoog in de lucht. Maar ook het Rito-rijk, waarbij je na hard ploeteren eindelijk dat oh zo herkenbare deuntje weer hoort. Een feest voor fans, terwijl nieuwkomers in een nog nooit zo volgestopt Hyrule terechtkomen.

Link op Epona in Tears of the Kingdom

“Een feest voor fans, terwijl nieuwkomers in een nog nooit zo volgestopt Hyrule terechtkomen.” – Erik

Rik

Poeh, het is ook dit (half) jaar weer erg lastig om een favoriet uit te kiezen… Natuurlijk ligt Tears of the Kingdom voor de hand. De belachelijke hoeveelheid toffe content, het aantal speeluren dat ik in deze game heb zitten plus het lange wachten op de release zouden dit een inkoppertje moeten maken. Maar ja, ik heb het fenomenale Octopath Traveler II niet voor niets beloond met een 9,7. Dat is hoger dan ik Zelda zou geven. En dan komt Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed ook nog om het hoekje kijken. Een kortere ervaring (zeker voor mij, want in verband met Dreon’s vakantie moest ik hem vrij snel doorspelen voor de review), maar wát een episch slotstuk van twaalf jaar Xenoblade… Sorry, maar ik ben er nog niet over uit!

Kitty

Mijn 2023 favoriet-tot-nu-toe is Octopath Traveler II. Het was lang geleden dat ik me tijdens een werkdag erop verheugde om naar huis te gaan om verder te gaan met mijn game. Ooit speelde ik deel één en haakte ik ergens halverwege af, dus het was voor mezelf toch wel een verrassing dat ik van begin tot eind zó geboeid bleef. Prachtige verhalen, mooie soundtracks, interessante gameplay-mechanieken die nooit te ingewikkeld werden en schitterende omgevingen. Ik hoop wel op een vervolg ooit! Wellicht ga ik deel 1 nog een kans geven binnenkort.

“Ooit speelde ik deel één en haakte ik ergens halverwege af, dus het was voor mezelf een verrassing dat ik van begin tot eind zó geboeid bleef.” – Kitty

Dreon

Natuurlijk is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom mijn favoriet! Het zou echter wel jammer zijn om hier van ieder redactielid hetzelfde verhaaltje te lezen, daarom kies ik nu voor Metroid Prime Remastered. Dit spel wist ons even allemaal te herinneren dat Metroid Prime er anno 2023 nog steeds wel toe doet. Op grafisch gebied is dit de mooiste FPS die te vinden is op de Nintendo Switch met zijn machtig mooie buitenaardse werelden. Het verkennen van deze werelden gaat lekker soepel en dan heeft het spel ook nog wat quality of life-verbeteringen met zich meegekregen. Zo kun je nu met je rechterstick 360 graden rondkijken zonder een schouderknop te gebruiken en kunnen we zelfs tegelijkertijd lopen. De wereld van Metroid Prime is divers, uitdagend en zit vol met puzzels waar je echt goed over na moet denken. Het backtracken moet wel je ding zijn, maar Metroid Prime Remastered is de perfecte vertaalslag van 2D-Metroid naar 3D-Metroid!

Robin

Je verwacht zeker dat ik hier The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ga plaatsen? Hoewel een fantastische game moet ik toch bekennen dat er een andere titel was die me meer heeft gegrepen. Het begin van 2023 was al heel sterk met Fire Emblem: Engage (waarvan de opening viral ging door een awesome Nintendo-fansite) de combat en strategie in het spel was geweldig. Natuurlijk moet ik ook Monster Hunter Rise: Sunbreak ook benoemen met de gratis updates die tussendoor gekomen zijn. Hoewel het spel nu klaar is, kijk ik er weer naar uit om binnenkort wat hunts te doen; wat de laatste monsters die waren toegevoegd waren echt fantastisch! Daarnaast hadden we het spel dat 2D RPG’s voor mij heeft veranderd; Octopath Traveler II maakte een sprong op de Nintendo Switch met zoveel mogelijkheden, fantastische muziek en toffe personages dat ik dacht dat mijn RPG voor dit jaar wel gevuld was.

Maar toen kwam Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed en deze DLC was fantastisch, geweldig, fenomenaal. Wat een afsluiter. Het maakte van het al fantastische Xenoblade Chronicles 3 een meester-meesterwerk. Ik kan hier nu nog wel meer zeggen over hoe fantastisch deze DLC was; maar ik wil mensen (nog) niet spoilen, maar wat een einde. De toekomst van de Xeno-franchise is dan ook ontzettend rooskleurig. Qua verhaal, qua gameplay kijk ik ontzettend uit naar het volgende deel dat waarschijnlijk nog even ga wachten. Binnenkort toch maar alle games opnieuw spelen.

“De DLC was fantastisch, geweldig, fenomenaal. Wat een afsluiter. Het maakte van het al fantastische Xenoblade Chronicles 3 een meester-meesterwerk.”- Robin

Martijn

2023 is voor mij, mogelijk nog meer dan 2017, het jaar van The Legend of Zelda. Sterker nog: ik heb dit jaar nog niet veel andere games dan Zelda gespeeld. Eerst speelde ik uitgebreid de Master Mode van Breath of the Wild nogmaals. Nog éénmaal alles uit die game halen, voordat in mei Tears of the KIngdom verscheen, waarmee ik vervolgens aan de slag ging. Maandenlang op gewacht en een geweldige enorme game, is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom mijn favoriete game van 2023, tot nu toe. Ik heb nog een lange weg te gaan met dit spel, maar ben erg benieuwd wat mij allemaal nog te wachten staat in Hyrule. Eigenlijk kwam er in 2023 nog geen ander spel uit, dat voor mij ook maar een beetje in de buurt kwam van Tears of the Kingdom, dus dat is erg duidelijk.

Dennis

Ook ik kies voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het is knap hoe Nintendo het voor elkaar heeft gekregen om eenzelfde wereld opnieuw in te vullen, zodat deze toch fris en nieuw aanvoelt. Hij scoort persoonlijk iets lager dan Breath of the Wild, en ik maak graag de vergelijking met Super Mario Galaxy 1 en 2. Beide vervolgen zijn uitgebreider, creatiever en beter dan de eerste delen. Maar zowel Super Mario Galaxy als Breath of the Wild hadden dat wauw-gevoel, het gevoel dat je echt iets nieuws aan het spelen was. Ook gaan in zowel Super Mairo Galaxy 2 en Tears of the Kingdom de ideeën misschien wat te zeer alle kanten op. Desalniettemin is Tears of the Kingdom het beste wat ik dit jaar heb gespeeld, en er moet best wat gebeuren voordat daar verandering in komt.

“2023 is voor mij, mogelijk nog meer dan 2017, het jaar van The Legend of Zelda.” – Martijn

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Hoofdafbeelding bij Immamura: F-Zero krijgt geen vervolg door populariteit Mario Kart

6

Nieuws Imamura: "F-Zero krijgt geen vervolg door populariteit Mario Kart"

04-07-2023

5

Erik

Character Spotlight-trailer voor Persona 5 Tactica

0

Nieuws Character Spotlight-trailer voor Persona 5 Tactica

04-07-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 10

Yosher

4 jul 23 om 08:21

#10629‍

5096 XP | 946 comments

Ik moet eerlijk bekennen dat ik gewoon niet veel games had dit jaar waar ik echt geïnvesteerd in raakte. Ik kan me er geen enkele herinneren. Splatoon 3 was ik al vanaf vorig jaar flink mee bezig, en daar is eigenlijk Zelda alleen bij gekomen. 

Niet dat ik verder geen games heb gehaald. Ik ben ook begonnen aan Metroid Prime, en Advance Wars, om er maar eens twee te noemen. Maar die heb ik nog niet eens uitgespeeld. Moet ik wel eens doen, maar ja. Toen kwam Zelda, en die neemt veel van m'n vrije tijd in beslag. En ik ben geloof ik nog lang niet klaar. En ik ben nog steeds veel bezig met Splatoon 3 ook. 

Mitch

4 jul 23 om 09:14

#10630‍

2717 XP | 416 comments

Ik wilde het artikel niet te eentonig maken, maar ook voor mij is het Tears of the Kingdom, met een speciale shout-out naar Metroid Prime: Remastered

Paul

4 jul 23 om 09:21

#10632‍

3069 XP | 516 comments

Tja, dat was ook wel te verwachten. ToTK makkelijk mijn GOTY tot nu toe. Kan misschien saai zijn, maar het is nou eenmaal de realiteit. En ik ben nog nog niet klaar! 

Fl@ppy

4 jul 23 om 09:40

#10634‍

2295 XP | 443 comments

Voor nu Future Redeemed, maar TotK begint naar me toe te groeien. 

Theun

4 jul 23 om 10:03

#10636‍

512 XP | 97 comments

Jongens, waar is Everybody 1-2 Switch?

Rik

4 jul 23 om 14:00

#10643‍

4236 XP | 630 comments

In de 1-2 Budgetbak, waar die thuis hoort?

Garrus

4 jul 23 om 13:23

#10640‍

1460 XP | 265 comments

Trails to Azure was fantastisch; (veel) beter dan Xenoblade Chronicles 3 en zijn DLC.. en tevens ook de enige memorabele Switch game die ik tot nu toe dit jaar heb gespeeld. Prime Remasterd ligt nog in zijn hoesje en Zelda vond ik jammer genoeg niets aan. Dus.. Laat Super Mario Bros Wonder maar snel komen haha.

Rik

4 jul 23 om 13:59

#10642‍

4236 XP | 630 comments

Ik vind de Trails-serie er altijd intrigerend uitzien, maar de drempel om in te stappen is mij net iets te hoog. Trails to Azure werd bijvoorbeeld neergezet als 'het einde van de Crossbell-arc', dus ik heb het idee dat ik te veel zou missen uit de eerdere 'hoofdstukken' van het verhaal.

Garrus

4 jul 23 om 14:51

#10644‍

1460 XP | 265 comments

Hahaha ja dat snap ik helemaal! Het is een fantastische serie, maar om het hele verhaal te kennen moet je door Trails in the Sky 1 t/m 3, Trails from Zero/To Azure én Trails of Cold Steel 1 t/m 4 spelen.. en pas dan kun je het nieuwste deel, Trails into Reverie, echt waarderen.. Maar ik heb de Sky trilogie nooit gespeeld (Cold Steel 1 is mijn favoriete), en ik heb nog altijd heel veel plezier aan de serie. Dus mocht je ooit eraan willen beginnen: Cold Steel 1 is een prima instap game!

Selan

4 jul 23 om 19:38

#10649‍

2179 XP | 392 comments

Ik denk dat ik ga voor Tears of the Kingdom. Of toch Octopath Traveler II…of toch Metroid Prime Remastered…of toch Xenoblade Chronicles: Future Redeemed……