Wat is jouw favoriete game met een dier in de hoofdrol?

  • Special

  • 4 okt 22 om 08:00

  • Erik

Het is vandaag Dierendag! Dieren hebben al sinds vanouds een grote rol gespeeld in de wereld van videospellen. Van de Nintendogs tot Yoshi en van Star Fox tot Sonic; vele iconen hebben een dierlijke achtergrond. Maar wat is jouw favoriete game met een dier in de hoofdrol?

Spelregels: elk type dier mag, bestaand of onbestaand – zolang ‘ie maar de hoofdrol speelt. Super Mario Bros. is dus geen goed antwoord, maar Yoshi’s Island wel! Franchises zijn ook goed, als je niet kunt kiezen. Of spellen als Animal Crossing of Pokémon in dit geval ook tellen, kunnen we eeuwig over discussiëren – dus dat laat ik aan jullie over.

De N1-UP-redactie trapt alvast af!

Erik

Spyro: Gateway to Glimmer. De eerste game die ik ooit 100%+ uitgespeeld heb. Hoewel Crash de officiële mascotte van PlayStation was in de jaren ‘90, staat Spyro mij veel dichter bij het hart. Niks platformlevels met beperkte bewegingsruimte: in Spyro had je grootste 3D-werelden om te verkennen. Heerlijk! Of je het brutale draakje Spyro als huisdier kan houden (misschien als waakhond?) durf ik te betwisten, maar een klein paars draakje die de grootste slechteriken versloeg – was als kind toch wel heel bijzonder. Als grote Erik kon ik het met de Reignited Trilogy nog eens dunnetjes overdoen!

Sparx is natuurlijk een goede tweede!

Mitch

Ik ga dan toch lekker Banjo-Kazooie claimen, voordat iemand anders het doet. De game heeft zelfs niet één, maar twee dieren in de hoofdrol! Ieder dier doet waar het goed in is: Banjo is sterk en lomp, Kazooie kan vliegen en eieren poepen. Bovendien kom je gedurende de hele game memorabele beesten tegen, zoals Captain Blubber het Piraten Nijlpaard. En iedere game met Captain Blubber het Piraten Nijlpaard (™) er in kwalificeert zich automatisch voor een top 5 Dierendag Videogame.

Of we Banjo & Kazooie ooit in een nieuwe game zien schitteren? Gelukkig hebben we de herinneringen nog!

Dreon

Donkey Kong Country is dan toch wel mijn favoriet! Het eerste echte avontuur van onze geliefde knotsgekke aap blijft toch echt een pareltje. Het spel barst van de beesten! Zo zien we een neushoorn, struisvogel, kikker en natuurlijk meerdere variaties van krokodillen en apen. Ik hou van moeilijke platformers en ik denk dat Donkey Kong Country de liefde hiervoor heeft aangewakkerd. De grafische stijl was geweldig voor die tijd en weet anno 2022 nog steeds een goede indruk achter te laten. Dan hebben we het natuurlijk nog niet over de muziek gehad.. gewoon subliem!

Het blijft zeker een pareltje, Dreon.

Kitty

Okami was er al in 2006 op de Playstation 2, maar toen trok het me eigenlijk niet zo. Pas op de Nintendo Switch probeerde ik hem, en wat een verrassing was het! De reis met de witte wolf Amaterasu is sfeervol, humoristisch en avontuurlijk dankzij de combinatie van actie en puzzelen. Hideki Kamiya, projectleider van de game, heeft al laten weten dat hij best een vervolg zou willen maken, maar helaas hebben we daar niets meer van gehoord. Wie weet is Dierendag wel een goede aanleiding om er nog eens aan te denken.

De beste Zelda zonder Zelda in de titel? Het zou zomaar kunnen!

Martijn

Genoeg beesten in Nintendo-games om uit te kiezen, maar deze Dierendag? Yoshi!

Begonnen als Mario’s trouwe rijdier, bleek deze dinosaurus populair genoeg voor een eigen spellenreeks. Yoshi’s populariteit overschaduwde die van Mario zelfs even, zo vlak na zijn debuut in Super Mario World. In het vervolg, Super Mario World 2: Yoshi’s Island, kreeg Yoshi dan ook de hoofdrol! Het begin van een succesvolle serie van eigen games, al zie ik hem ook steeds graag opduiken in Mario’s avonturen. Hoewel zijn aanwezigheid daar tegenwoordig wat wisselvalliger is, is Yoshi ook bij ieder sportevenement en elke feestgelegenheid van de partij. Daarom een met extra Goomba’s en Koopa Troopa’s gevulde taart voor Yoshi vandaag!

Miwahooo!

Robin

Monster Hunter, Pokémon, Animal Crossing. Het zijn allemaal spelletjes met beestjes erin die ook daadwerkelijk de hoofdrol spelen, maar Monster Hunter weet op vele vlakken dieren en monsters op een prachtige manier neer te zetten. Of het nou de Palico’s en Palamutes van Monster Hunter Rise zijn, de Prowler Mode in Monster Hunter Generations waar je als Felyne kan spelen in plaats van als Hunter of wanneer je als Monster Rider in Monster Hunter Stories 2 een wereld leert kennen met je Monstie’s het is duidelijk dat het team achter de franchise heel erg nadenkt over de ecologie van de beesten. Daarom voor alle Palico’s, Palamutes, Felynes en monsters een hartelijk applaus. Want jullie zijn de hoofdattractie van de franchise.

Een Palamute (links) en een Felyne (rechts). Zijn ze niet schattig?

Evelyne

Zoveel dieren zijn al genoemd, maar de meest voor de hand liggende is nog steeds niet genoemd! Nee ik heb het niet over Pikachu in Pokémon geel, hij speelt daar tenslotte niet de hoofdrol, de trainer wel. Ik heb het over onze enige echte blauwe egel: Sonic the Hedgehog! Met de komst van Sonic Frontiers komt er natuurlijk wat hype voor deze egel, maar of het spel goed is, gaan we straks zien. Mijn favoriet blijven echter de klassieke 8-bits, Sonic CD or Sonic Mania! Jij bent de sterkste blauwe egel die er is en mag lekker rondrennen en robots neerhalen! Vergeet zeker ook geen ringen op te pakken en eventuele power-ups! Pas ook op dat je niet te lang in het water zit… Anders verdrink je! Oke Sonic is niet onverwoestbaar, maar wel de allersnelste! Natuurlijk zijn Sonics vrienden Tails Miles Prower en Knuckles the Echidna ook super tof, maar niks topt de egel.

Natuurlijk hoor jij er ook bij, Sonic!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 9

rob1N

04-10-2022

#6968

624 comments

Simpel, het staat al in de header. Banjo - Tooie blijft voor mij de mooiste game met de leukste herinneringen.

Mink

04-10-2022

#6970

130 comments

Niemand met NintenDogs? :O

rob1N

04-10-2022

#6975

624 comments

Was dit jouw favoriete animal-game dan? xD

 

Ik mis eerder iemand met Animal Crossing dan =D

Martijn

04-10-2022

#6981

160 comments

Die wilde ik eerst doen. Had al opgezocht welk dier écht op 4 oktober jarig is in Animal Crossing, namelijk Goose. In tegenstelling tot wat je verwacht, is Goose een kip en geen gans of eend. Heb hem alleen nooit in mijn dorpje gehad en weet dus ook niet of hij een leuke buur is. Ik had ook voor Katt kunnen gaan, die al vanaf de eerste dag op mijn eilandje woont. Op de GameCube had ik Tybalt en Tangy vanaf het begin. Roald, O'Hare, Audie, Lionel, Murphy, Antonio... Had om het even ieder dier kunnen kiezen dat ooit in mijn dorpje heeft gewoond. Of anders misschien Tom Nook, Crazy Redd, Blathers, Isabelle, etc.

Maar het werd Yoshi! Een betere keuze en zeker een iconisch videogame-dier, dat al meer dan dertig jaar meedoet. Yoshi blijft een favoriet!

Duncmasta

04-10-2022

#6976

239 comments

Mijn favoriet is ook heel voorspelbaar Banjo Kazooie. Andere persoonlijk runner ups met beestjes in de hoofdrol(en):

  • Gex
  • Diddy Kong Racing
  • Ducktales
  • Sonic 3
  • Donkey Kong Country reeks
  • Super Monkey Ball
Yosher

04-10-2022

#6979

668 comments

Kijk, Martijn heeft het juiste antwoord.

Martijn

04-10-2022

#6982

160 comments

Haha, blijft één van de eerste dieren in games, waar ik fan van werd. Blijft één van de beste. Lange geschiedenis met Yoshi, dus het was de juiste keuze inderdaad. Kon er nog wel meer opnoemen, maar als er maar eentje kan: Yoshi!

Yosher

04-10-2022

#6991

668 comments

Zijn inderdaad wel meerdere leuke dieren in de hoofdrol. Alle genoemde voorbeelden in het artikel zijn natuurlijk goed! Maar Yoshi blijft de beste.

Alleen wel jammer dat de Yoshi serie zelf geplaagd wordt met een erg fluctuerende kwaliteit in games, terwijl het juist zo enorm goed was begonnen toen op de SNES.

Apenknul

04-10-2022

#6998

396 comments

Viva Piñata (series), het is dan ook zo'n twijfel gevalletje als Animal Crossing en Pokemon, maar ipv dat je buren dieren zijn of dierlijke monster laat vechten, lok je juist Piñata dieren naar je tuin, om ze van bezoeker naar bewoner van de tuin te maken. Wel uitkijken voor Professor Pester die jaagt op je papieren beesten, maar voor de rest is het naast koddig en cute, ook heerlijk relaxed en rustig. De muziek is ook fenominaal. De serie heeft 2 mainline titels op Xbox 360, en 1 mainline titel op de Nintendo DS: Pocket Paradise. Zelfs daarin beleefde ik heel veel plezier van deze game. Viva Piñata is de game die mij inspireerde om hovenier te worden. De gameplay is wel heel anders dan het echt werk, maar ik ben, zolang ik dit werk nog kan doen, enorm blij met wat ik als game en werk heb gekozen.