Switch versie van Captain Toad Treasure Tracker is 5 jaar!

  • Special

  • 13 jul 23 om 19:01

  • Thijmen

Captain Toad Treasure Tracker heb ik altijd maar een interessant spel gevonden. Het neemt het concept van de Captain Toad-levels in Super Mario 3D World en vult er een heel spel mee. Zo krijg je een spel dat gevuld is met 82 kleine puzzels, die allemaal wel iets unieks hebben. 

Nu is het alweer vijf jaar geleden dat Captain Toad Treasure Tracker voor de Nintendo Switch uitkwam. Ter ere daarvan blik ik terug op drie aspecten van het spel die naar mijn mening het belangrijkste zijn: de miniatuurlevels, de puzzels en de artstyle. 

Op pad in een miniatuurwereld

In Captain Toad Treasure Tracker draait alles om het verkennen van de 82 miniatuurlevels. Op het eerste oog lijken bepaalde levels erg klein, maar dat werkt perfect in dit spel. Dit komt mede doordat Captain Toad zelf niet kan springen, waardoor de levels op veel andere manieren ontdekt moeten worden. Het zijn een soort interactieve diorama’s, vol met geheimen en puzzels die je moet oplossen om het level te halen en schatten te vinden zoals edelstenen. Daarnaast maakte het spel op de Wii U en in handheldmodus op de Switch slim gebruik van het touchscreen van de consoles om net wat meer aan de speelervaring toe te voegen.

Puzzels in overvloed

Bijna elk level Captain Toad Treasure Tracker bevat wel een soort puzzel. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen dat het spel er de focus op legt. Telkens moet je even de tijd nemen en soms zelfs strategisch nadenken op welke manier of via welke weg je alle schatten kan verzamelen en het einde van het level kan bereiken. Alle kleine wereldjes zijn slim ontworpen en bevatten veel interactieve elementen zoals bewegende platforms, unieke vijanden en andere obstakels. Iedereen lost een puzzel anders op en daar spelen de designers op in met allerlei  inventieve oplossingen. 

Een bekende artstyle

Omdat Captain Toad Treasure Tracker oorspronkelijk afgeleid is van Super Mario 3D World, heeft het spel dezelfde artstyle en muziekgenre, met een prachtige en cartoonachtige look. Het spel weet heel goed de sfeer van de verschillende levels over te brengen. Zo heb je mooie tuinen waar de felle kleuren de levels tot leven laten komen, maar ook sombere en donkere spookhuizen die weer een totaal andere stemming afgeven. Natuurlijk worden deze levels allemaal ondersteund met bijpassende soundtracks en geluidseffecten, die de speelervaring net weer iets beter maken. 

Een mooie verjaardag

Captain Toad Treasure Tracker is altijd al een vermakelijk spel geweest. Het biedt geen echte uitdaging, maar juist casual puzzelspelletje waar je eens in de zoveel tijd naar terugkijkt. Hierdoor weet het hoge punten te scoren. Daarnaast voegde de Switch-versie van het spel levels toe die gebaseerd zijn op Super Mario Odyssey, waardoor je ook gelijk even terugkijkt op dat spel. Als je Captain Toad Treasure Tracker al een tijdje niet meer gespeeld hebt kan het dus heel vermakelijk zijn om weer eens een paar puzzels in dioramavorm op te lossen. Als je het spel nog ergens hebt liggen, zou ik het zeker aanraden om voor zijn verjaardag een paar feestelijke levels te spelen.

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 17 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

3

Karlijn

Natsume deelt eerste trailer Harvest Moon: The Winds of Anthos

0

Nieuws Natsume deelt eerste trailer Harvest Moon: The Winds of Anthos

13-07-2023

1

Thijmen

Lanceertrailer voor Oxenfree II: Lost Signals

1

Media Lanceertrailer voor Oxenfree II: Lost Signals

13-07-2023

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 7

Robin

13 jul 23 om 20:48

#10753‍

2662 XP | 395 comments

Toevallig dat mijn vriendin hier gisteren mee was gestart. Ik wist dus niks van de handheld mogelijkhede met touchscreen dus dat was een leuke verrassing. Misschien nadat ze klaar is zelf ook maar oppakken

Tamadachi

13 jul 23 om 21:06

#10754‍

4380 XP | 580 comments

Wat toepasselijk idee van Thijmen om vandaag op de internationale puzzeldag (13 Juli) Captain Toad's Treasure Tracker in het zonnetje te zetten want het bewijst dat in een miniatuurwereld waar de held niet kan springen je als speler toch groots plezier kan beleven.

rob1N

13 jul 23 om 23:33

#10758‍

4321 XP | 829 comments

Moet jij niet eens gaan solliciteren voor product omschrijving schrijver?

Paul

14 jul 23 om 09:49

#10770‍

3069 XP | 516 comments

Onironisch zeg ik: ja!

rob1N

13 jul 23 om 23:34

#10759‍

4321 XP | 829 comments

Mijn kinderen spelen dit zo nu en dan. Ik heb het ook voor hen gekocht alleen zelf speelde ik het ook even maar ik ging er wel erg gemakkelijk doorheen. Ik ben die doelgroep wel uitgegroeid =)

Fl@ppy

14 jul 23 om 05:51

#10760‍

2295 XP | 443 comments

Dat is het antwoord dat ik zocht. Ik vind een puzzel altijd leuk, maar heb deze titel nooit aangeschaft vooral vanwege de prijs en ook omdat de moeilijkheidsgraad moeilijk is in te schatten. 

Yosher

14 jul 23 om 07:02

#10763‍

5085 XP | 944 comments

Ik vond het wel een vermakelijk spel, beetje makkelijk inderdaad maar af en toe is het ook wel eens leuk om een spel te spelen waar je niet al te veel moeite mee hebt. 

En vijf jaar alweer, man wat gaat die tijd snel.