Stem nu op de Koopa Café Voorraadkast Game van november!

  • Special

  • 25 okt 22 om 07:00

  • Willem

De Voorraadkast is deze week nog in volle gang met Kirby 64: The Crystal Shards, maar wij kijken alvast vooruit naar november. Daar hebben we jouw hulp nodig om te bepalen welke game we gezamenlijk met de redactie en onze lezers spelen. We hebben weer een selectie van vijf Nintendo-games om uit te kiezen, dus laat je stem horen!

Laten we nog even keer de regels voor De Voorraadkast op een rijtje zetten. In De Voorraadkast spelen we gezamenlijk met redactieleden én lezers door één game binnen een maand. Jij kunt meestemmen op welke game er gespeeld moet worden. De voorwaarden van deze regels is dat de game op Nintendo-platformen is uitgekomen én daar nog steeds (gemakkelijk) op is te spelen. Daarnaast bestaat deze selectie van games uit titels die je misschien altijd al wilde spelen maar om de een of andere reden altijd voor je uit hebt geschoven. Of misschien is het wel een game die je super lang geleden hebt gespeeld en opnieuw wilt ervaren. Je kan te allen tijde je ervaringen delen in ons Game-vd-Maand-kanaal van de Koopa Café Discord.

Hieronder een overzicht van de games waar je op kan stemmen én waar ze het makkelijkste zijn te spelen. Op dinsdag 1 november onthullen we de winnaar van de poll en heb je één maand om de game uit te spelen. Na twee weken maken we een gedeelde update voor De Voorraadkast om mensen te motiveren om te blijven spelen of de game alsnog op te pakken voordat we hem eind november gezamenlijk afsluiten.

Deze maand kan je stemmen op de volgende vijf games voor De Voorraadkast:

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest – 1995 – SNES

Donkey Kong Country is een onbetwiste platformer-klassieker, maar volgens velen is het vervolg met Diddy Kong in de hoofdrol zowaar nóg beter. Als je al niet stemt voor de gameplay, stem dan voor de legendarische soundtrack van David Wise met nummers als Stickerbrush Symphony. Verder staat je een avontuurlijke platformer te wachten dat misschien wel het hoogtepunt was van de Super Nintendo.

Donkey Kong Country 2 is te spelen op de Nintendo Wii, Nintendo WiiU New Nintendo 3DS of als onderdeel van Nintendo Switch Online op de Nintendo Switch.

Sin & Punishment

Sin & Punishment – 2000 (Japan) – N64

Vorige maand zat Sin & Punishment ook al in de selectie, dus vanwege de hoge populariteit wilde ik de game alsnog een kans geven. Voor wie hem vorige maand heeft gemist. Sin & Punishment is een on-rails shooter die alleen maar in Japan was uitgebracht tot eerder dit jaar. In 2007 kreeg de Wii het vervolg op deze game die alleen in Europa en Japan werd uitgebracht. Het is een serie waar bar weinig mensen iets van af weten, maar dit actie-spel kan zomaar een verborgen parel zijn van de Nintendo 64.  Schieten, springen en het uitschakelen van monsters.

Dit spel kan het beste gespeeld worden via Nintendo 64 Online als onderdeel van de Nintendo Switch Online-uitbreidingspas.

Rhythm Paradise

Rhythm Paradise – 2008 – Nintendo DS

Minigames op ritme, dat is Rhythm Paradise (‘Heaven’ voor onze Amerikaanse vrienden). Deze langlopende serie wordt vaak vergeleken met de WarioWare-spellen en bevat allerlei kleurrijke minigames die echt gemaakt zijn om op de ritme te spelen. Hoewel Rhythm Paradise niet het nieuwste deel in de serie is, is dit waar de serie in Europa een echte cult-klassieker werd. Simpel en toegankelijk, daar houden we van in De Voorraadkast!

Rhythm Paradise is uitgebracht op de Nintendo DS en is daar ook het beste op te spelen.

The Legend of Zelda II: The Adventure of Link

The Legend of Zelda II: The Adventure of Link –  1987 – NES

De game die ook wel ‘het zwarte schaap’ van The Legend of Zelda-serie genoemd. Het tweede deel in de franchise brak met de conventies van het genre en werd een combinatie van een actie-platformer en een RPG. Het is een behoorlijk uitdagende game, maar met de moderne middelen van save states en terugspoelen is de game een stuk beter te doen dan in de jaren ’80. Voor wie zich nog steeds geïntimideerd voelt geen nood, er is namelijk ook een SP-versie te vinden op NES Online, die de game nog een tikje makkelijker maakt.

The Legend of Zelda II: The Adventure of Link is te spelen vanuit de virtual console van de WiiU of 3DS. De game was ook onderdeel van de Nintendo Entertainment System Classic Mini en is uiteraard te vinden op NES Online als onderdeel van Nintendo Switch Online.

Super Mario World

Super Mario World – 1992 – SNES

Het is misschien wel één van de beroemdste games ter wereld, maar heb je hem wel écht gespeeld? Super Mario World bracht Mario naar de Super Nintendo in 16-bit. Met een enorme hoeveelheid aan levels, nieuwe power-ups en een klassieke soundtrack is het door velen bestempeld als dé perfecte 2D-Mario game. Of dat nu, 30 jaar later voor ons Europeanen, nog steeds zo is, is maar te bezien. Dus hoog tijd om deze game opnieuw onder de loep te nemen.

Deze game is onderdeel van SNES Online als onderdeel van Nintendo Switch Online. Tevens is de game uitgegeven voor de SNES Mini Classic, de WiiU én de New Nintendo 3DS Virtual Console.

Wat wil je spelen als de Voorraadkast-game van de maand November?

Nu is het dus aan jullie! Breng je stem uit op je favoriete game van deze vijf. Op dinsdag 1 november maken we bekend welke game de meeste stemmen heeft gekregen en de game van De Voorraadkast wordt voor de maand november. Ik hoop dat jullie enthousiast zijn om ook mee te spelen met de redactie en andere lezers. Heb je zelf een goed idee voor een toekomstige game in De Voorraadkast? Laat je suggestie dan achter in de reacties hieronder!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 12

Dreon

25-10-2022

#7240‍

174 comments

Donkey Kong Country 2, op één of andere manier heb ik deze game nooit echt uitgespeeld. Dit is hèt moment!

Theun

27-10-2022

#7278‍

40 comments

Schaam je! 

Als DKC2 het niet haalt dan mag die bovenaan je lijstje met goede voornemens voor 2023.

Dreon

27-10-2022

#7283‍

174 comments

Ik verwacht en hoop dat DKC2 wel gaat winnen, dus let's go!

Monokuma

25-10-2022

#7241‍

101 comments

Ik vind de keuze maken deze keer moeilijk. Zelda II en Super Mario World zijn de enige spellen waar mijn voorkeur niet naar uitgaat.

Tamadachi

25-10-2022

#7248‍

399 comments

Ik kies voor Rhythm Paradise aangezien dat zo'n typische over het hoofd geziene unieke Nintendo game is die ik in het Nintendo DS tijdperk heb gemist en aangezien het vrij korte en toegankelijke game is kies ik voor deze muzikale game in de voorraadkast want het is een goede gelegenheid om het ritme te pakken zien te krijgen als het game van de maand zou worden.

Mitch

25-10-2022

#7251‍

358 comments

Alle DK-munten opsporen met de Voorraadkast lijkt me erg tof!

Selan

25-10-2022

#7266‍

282 comments

Oeeh leuke keuzes! Even kijken of ik mee kan doen, november wordt een drukke maand. Bayonetta 3 vrijdag al (bijna november), Pokémon Violet, Monster Hunter Title Update en Splatoon houdt mij wel goed bezig. 

Fl@ppy

26-10-2022

#7273‍

333 comments

De DKC titels moet iedereem gespeeld hebben. Vandaar mijn keuze voor deel 2. De eerste twee Zelda titels zijn, vind ik, onspeelbaar geworden. Mario world heb ik vroeger zeker gespeeld, maar trekt mijn aandacht nu niet echt meer. De rest geen interesse in

Duncmasta

26-10-2022

#7276‍

241 comments

DKC 2 heb ik gestemd. Ik heb hem twee keer uitgespeeld, maar ik vind hem nog steeds het herspelen waard.

 

Ik zou ook nog wel een keer Zelda 2 opnieuw willen spelen, omdat ik die nog nooit heb uitgespeeld. Maar ik kan mij goed voorstellen dat die game niet bij iedereen in de smaak valt vanwege de moeilijkheidsgraad. Die op en neer vliegende oogballen zorgde voor het nodige gevloek....

Patrick

28-10-2022

#7311‍

35 comments

Zij iemand hier nou DKC2? De tweede beste game ooit gemaakt?

Mitch

29-10-2022

#7320‍

358 comments

Dat wordt verplicht meedoen, Petsy!

Jerone

29-10-2022

#7329‍

41 comments

De definitie van super vet