Stem nu op de Koopa Café Voorraadkast-game van december! [Gesloten]

  • Special

  • 1 dec 22 om 06:00

  • Willem

Afgelopen maand heeft een groot deel van jullie samen met ons Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest gespeeld als onderdeel van De Voorraadkast. Het was dan ook geen verrassing dat deze klassieker nog steeds door iedereen werd bestempeld als dusdanig. Hoog tijd om ons voor te bereiden op het einde van het jaar en lekker in het donker te genieten van een nieuwe titel. Deze maand kan je stemmen op het beklimmen van koude bergen, het doorkruizen van duistere werelden en het bezorgen van… baby’s?!

Mocht je nog niet met ons mee hebben gespeeld in De Voorraadkast, dit zijn de regels. In De Voorraadkast spelen redactieleden én lezers gezamenlijk door één game binnen een maand. Jij kunt meestemmen op welke game er gespeeld moet worden. De voorwaarden van deze regels is dat de game op Nintendo-platformen is uitgekomen én daar nog steeds (gemakkelijk) op is te spelen. Daarnaast bestaat deze selectie van games uit titels die je misschien altijd al wilde spelen maar om de een of andere reden altijd voor je uit hebt geschoven. Of misschien is het wel een game die je super lang geleden hebt gespeeld en opnieuw wilt ervaren. Je kan te allen tijde je ervaringen delen in ons Game-vd-Maand-kanaal van de Koopa Café Discord.

Hieronder een overzicht van de games waar je op kan stemmen én waar ze het makkelijkste zijn te spelen. Op maandag 5 december onthullen we de winnaar van de poll en heb je tot 2 januari om de game uit te spelen. Na twee weken maken we een gedeelde update voor De Voorraadkast om mensen te motiveren om te blijven spelen of de game alsnog op te pakken voordat we hem eind november gezamenlijk afsluiten.

Deze maand kan je stemmen op de volgende vijf games voor De Voorraadkast:

The Legend of Zelda – A Link To The Past [SNES]

The Legend of Zelda – A Link To The Past – 1993 – SNES

Wat valt er nog over deze Super Nintendo topper te zeggen? Nou, misschien meer dan je denkt. The Legend of Zelda: A Link to the Past bracht de serie terug naar wat het origineel zo bekend maakte. Een grote wereld bomvol geheimen met bijzondere wapens en voorwerpen was niets nieuws voor de serie, maar het verhaal, de spectaculaire 16-bit stijl én de combat voelden als een ware evolutie voor de Zelda-franchise, die tot op de dag van vandaag nog invloed heeft. Dit is hét moment om A Link to the Past voor het eerst (of gewoon opnieuw) te ervaren!

The Legend of Zelda – A Link To The Past is te spelen op de Nintendo Wii, Nintendo WiiU, New Nintendo 3DS of als onderdeel van Nintendo Switch Online op de Nintendo Switch.

Ice Climber [NES]

Ice Climber – 1985 – NES

De koude wintermaand is natuurlijk het ideale moment om lekker binnen te zitten en een enorme winterberg te beklimmen… toch? Ice Climber is een arcade-game die Nintendo op vrijwel ieder systeem heeft uitgebracht. De hoofdpersonages zijn dermate iconisch dat ze het hebben geschopt tot een inclusie in Super Smash Bros. Maar hun originele game heb je misschien nog nooit gespeeld. In deze game klim je naar de top van een berg terwijl je belaagd wordt door vogels, ijsberen en bovenal spekgladde oppervlaktes. Baan je je samen met ons een weg naar de top deze maand?

Ice Climber is te spelen op de Nintendo Wii, Nintendo WiiU, Nintendo 3DS, de Nintendo Entertainment System Classic Mini of als onderdeel van Nintendo Switch Online op de Nintendo Switch.

Super Mario World 2 – Yoshi’s Island [SNES]

Super Mario World 2 – Yoshi’s Island – SNES

De makers van Super Mario World zullen vast met de handen in het haar hebben gezeten. Hoe volg je het grootste en meest geprezen Mario avontuur aller tijden op? Simpel, je ontwikkelt een prequel en legt de focus op het meest succesvolle personage uit Super Mario World, Yoshi! In Yoshi’s Island is het de taak aan Yoshi om Baby Mario veilig terug te brengen naar zijn ouders, nadat een ooievaar hem heeft laten vallen op Dinosaur Island. Of je nu gooit met eieren, trappelt in de lucht of Kamer dwarsboomt je kan niet om de unieke potlood-stijl heen die Yoshi’s Island eigenlijk nog mooier maakt dan z’n voorganger. Of er meer aan deze game is dan z’n palet kunnen we samen beoordelen in de Voorraadkast.

Super Mario World 2 – Yoshi’s Island  is te spelen op de Game Boy Advance, Nintendo Wii U (als Super Mario Advance 3),  de Super NES Classic Mini of als onderdeel van Nintendo Switch Online op de Nintendo Switch.

Banjo-Kazooie [N64]

Banjo-Kazooie – 1998 – Nintendo 64

Deze game is meermaals aangedragen door onze trouwe medespelers in de Discord dus hoog tijd om de beer en de vogel in het zonnetje te zetten. Dit jaar verscheen de originele Banjo-Kazooie eindelijk weer op een Nintendo systeem na bijna twintig jaar afwezigheid. In deze 3D-platformer speel je als de titulaire Banjo en Kazooie. Als Banjo’s zusje Tootie wordt ontvoerd door de gemene heks Gruntilda is het aan Banjo om haar te redden. Verken uitgebreide 3D werelden met echt talloze objecten om te verzamelen en unieke personages te ontmoeten.

Banjo-Kazooie is te spelen op de Nintendo 64 en Nintendo Switch Online. Als je in het bezit bent van een Xbox One of een Xbox Series is de game ook te spelen als onderdeel van Rare Replay of via Xbox Game Pass.

Another Code – Two Memories

Another Code – Two Memories – 2005 – Nintendo DS

De obscure keuze voor deze maand is het avonturenspel Another Code – Two Memories. Dit spel is een ware cultklassieker onder Nintendo fans, waarvan het vervolg (Another Code: R op de Wii) een stukje bekender is. In de game speel je als Ashley Mizuki Robbins, die op zoek is naar haar vermiste vader Richard Robbins. De game gaat over serieuze thema’s zoals de dood en moord, maar werd echt door Nintendo zelf uitgegeven op de Nintendo DS aan het begin van de handheld’s release. Tijdens je avontuur los je allerlei soorten puzzels op die gebruik maken van het touchscreen en de hardware op bijzondere manieren. Het is misschien niet de meest actievolle game op deze lijst, maar misschien is het juist de perfecte game om mee weg te duiken op de bank.

Another Code: Two Memories is te spelen op de Nintendo DS. De game heeft helaas geen heruitgave gekregen op andere systemen. 

Nu is het dus aan jullie! Breng je stem uit op je favoriete game van deze vijf. Op maandag 5 december maken we bekend welke game de meeste stemmen heeft gekregen en de game van De Voorraadkast wordt voor de maand december. Heb je zelf een goed idee voor een toekomstige game in De Voorraadkast? Laat je suggestie dan achter in de reacties hieronder! We zien je hier volgende week terug voor de bekendmaking van De Voorraadkast!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 9

Garrus

01-12-2022

#7746‍

184 comments

Banjo Kazooie is de enige goede keuze voor December. Ik bedoel maar, Freezeezy Peak en zijn geweldige kerst muziek <3

Monokuma

01-12-2022

#7749‍

91 comments

Mijn keuze is uitgegaan naar Yoshi's Island.

Lelystadse

01-12-2022

#7750‍

26 comments

Super Mario World 2 – Yoshi’s Island [SNES]

Zool

02-12-2022

#7759‍

249 comments

Zelda gestemd, maar achteraf gezien toch liever SMW2- Yoshi's Island

Jeroen

02-12-2022

#7760‍

137 comments

Lastige keuze. Super Mario World 2 en Link to the Past zijn allebei games waar ik al een paar keer aan begonnen  ben maar nooit heb afgemaakt 😅

Theun

02-12-2022

#7761‍

34 comments

Leuke lijst!

Denk alleen niet dat Banjo-Kazooie ooit beschikbaar is geweest op de Wii Virtual Console.

willem

02-12-2022

#7762‍

45 comments

Correct, hij was wel ooit gelist op de Wii U maar niet uitgekomen. Het artikel is aangepast. Dank!

Robin

02-12-2022

#7765‍

270 comments

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Dreon

03-12-2022

#7770‍

172 comments

Damn, wat een moeilijke keuzes! Ik heb op A Link to the Past gestemd