Soundtrack Sunday: Winds Across the Plains

  • Special

  • 16 jul 23 om 08:00

  • Robin

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij mogelijk te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

Fire Emblem, de serie die bijna het daglicht niet meer mocht zien, maar uiteindelijk toch een Awakening kreeg. Hierdoor kreeg Fire Emblem een nieuw leven en is nu één van de sneller groeiende Nintendo-franchises. Maar vandaag staan we even stil bij Fire Emblem (The Blazing Blade). Het zevende deel uit de franchise en het deel dat als eerste uitkwam in Europa. In Japan ging het onder de naam ‘The Blazing Blade’, in het westen was het dus gewoon ‘Fire Emblem’.

Het is duidelijk dat het spel bedoeld was als introductie voor nieuwe spelers in de franchise en je begint het spel dan ook met Lyn. Tijdens het gevecht komt het nummer Winds Across the Plains voor wat je kennismaking is met de serie.

Winds Across the Plains op de GBA

Lyn is voor veel Fire Emblem-fans een favoriet en was dan ook een gewenste nieuwkomer in Super Smash Bros. Ultimate. Lyn wist zich uiteindelijk als Assist Trophy te meten met de rest van de Smash Bros. cast. In Fire Emblem Engage was ze uiteindelijk de Lord die gekozen was om Fire Emblem 7 te representeren. Wanneer je in één van de zijmissies tegen Lyn vecht om haar skills verder vrij te spelen, wordt er een remix op de achtergrond gespeeld van Winds Across the Plains. 

Winds Across the Plains Remix van Fire Emblem Engage

Hoewel Lyn was gekozen als personage voor The Blazing Blade, werd in de DLC ook Hector toegevoegd. Hij is later in Fire Emblem: The Blazing Blade een andere lord die speelbaar is. Mocht je meer willen weten over de eerste Fire Emblem in het westen? Speel dan het spel met ons mee tijdens de Game Proeverij

Wat vind jij van Winds Accros the Plains? Vind je dat de remix goed is opgepakt tegenover het origineel? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

mario kijkt bedenkelijk

5

Poll N1-UP-poll: Neem jij je Nintendo Switch mee op vakantie?

16-07-2023

4

Kitty

Mario Kart 8 Deluxe Versie 2.4.0 balanceert personages en karts

2

Nieuws Mario Kart 8 Deluxe Versie 2.4.0 balanceert personages en karts

15-07-2023

4

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Selan

16 jul 23 om 22:05

#10800‍

2179 XP | 392 comments

Hele gave track inderdaad. Sowieso is Fire Emblem muziek (zeker de Warriors versies) echt knetter goed. Behalve de main theme van Engage, want dat is gewoon…uhhh tja anders xD

Yosher

17 jul 23 om 12:28

#10809‍

5096 XP | 946 comments

Had die Warriors versie nog niet eerder gehoord, wel tof om te horen! Helaas interesseerde deze Warriors game me niet veel, anders was Lyn zeker weten m'n main geworden.