Soundtrack Sunday: Octopath Traveler II's Song of Hope

  • Special

  • 4 jun 23 om 00:00

  • Robin

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. 

Let op: deze tekst bevat spoilers van Octopath Traveler II – Chapter 5: Agnea’s Route

Octopath Traveler II kwam recentelijk uit en werd door onze Rik als een waar meesterwerk gezien. De muziek is ook zeker een hoogtepunt uit de serie en ik kan eigenlijk geen slecht nummer bedenken uit de hele franchise. Toch wist Octopath Traveler II mij te verrassen met een nummer en dat was tijdens het laatste gevecht in het verhaal van Agnea, The Dancer.

Song of Hope in de tweede fase van het eindgevecht.

Hoewel het verhaal van Agnea misschien veel minder episch aanvoelt in vergelijking met de andere personages in Octopath Traveler II, heeft het wel een fantastisch einde dankzij de muziek die speelt. De eindbaas heeft twee fases waarin ook twee nummers worden gespeeld door de twee sterren van het continent, Dolcinea en Agnea. In de eerste fase hoor je juist Dolcinea een prachtig nummer zingen terwijl je haar probeert te verslaan; in de tweede fase zingt Agnea de Song of Hope die ze tijdens haar avontuur heeft geschreven. Het is niet bombastisch of heroïsch: het is letterlijk een nummer van hoop. Het is een welkome vernieuwing in eindbaasmuziek en een nummer dat bij mij per regelmaat op repeat staat.

Wat vind jij van dit nummer? Wil je hierdoor Octopath Traveler II aanraken? Ga je meer nummers van deze franchise beluisteren? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

3

Karlijn

Aankondiging “Persona 5 T” lijkt aanstaande

2

Nieuws Aankondiging "Persona 5 T" lijkt aanstaande

04-06-2023

4

Rik

Korok_redactie_Tears_Of_the_kingdom

2

Special Wat speel je dit weekend? [3 juni] 

03-06-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

lifegiving

6 jun 23 om 14:28

#10135‍

2032 XP | 330 comments

Goede muziek Lekker vrolijk