Soundtrack Sunday: De legendarische muziek van Pokémon Legends: Arceus

  • Special

  • 19 nov 23 om 10:00

  • Robin

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. 

Pas op: deze Soundtrack Sunday deelt het einde van Pokémon Legends: Arceus

‘Een gift van de Poké-goden’ zei Rik in zijn Pokémon Legends: Arceus-review. Met toffe gameplay en vele veranderingen werd Pokémon Legends: Arceus gezien als geschenk uit de Poké-hemel. In onze beste Pokémon-games-lijst werd de game ook in de top 10 gezet als één van de beste mainline Pokémon-games. Pokémon Legends: Arceus is inmiddels bijna twee jaar uit en dan is het weleens tijd om terug te luisteren naar enkele legendarische nummers die het spel rijk is.

Cynthia’s Piano

Pokémon Legends: Arceus nam verschillende Pokémon Diamond & Pearl-nummers en remixte deze op verschillende manieren. Eén van de meest memorabele nummers in Pokémon Diamond & Pearl is Cynthia’s Encounter Music. Cynthia is de Champion van de Sinnoh-regio en menig speler werd in die tijd goed afgeslacht door haar zeer sterke team. De piano die haar introductie als Champion Encounter begeleidt is prachtig en tegelijkertijd onheilspellend. In Pokémon Legends Arceus hadden ze het idee om dit nummer nog beter te maken:

Het gevecht tegen Volo

Hoewel Volo uiteindelijk een zeer interessante slechterik is, is het ook interessant om te zien hoe rustig de muziek is voor een badguy. Het behoudt het onheilspellende maar heeft ook iets mysterieus wat goed past bij Volo. 

Strijden tegen het onbekende

Nadat je Volo hebt verslagen komt Giratina tevoorschijn. Je hebt geen kans om je team te healen en je moet er doorheen. Het moment is daar en je denkt dat je Giratina hebt verslagen, maar dan dropt de beat en het gaat het in een andere vorm verder.

Het gevecht tegen Giratina

Wanneer je alle Pokémon hebt gevangen mag je eindelijk Arceus ontmoeten. Het gevecht tegen Arceus is lang en het enige wat je hoort zijn de drums van het origineel in Diamond en Pearl. De drums die in elke fase gewoon simpel versnellen. Het is niet euforisch, het is niet episch en het is niet per se een theme om rustig tijdens het werk of de studie te luisteren. Arceus is een onverklaarbaar wezen dat tijd en ruimte beheerst waar je tegen vecht. Het zou zowaar niet eens de volledige Arceus kunnen zijn, wie weet is het maar een gedeelte van het wezen dat Arceus wordt genoemd…

Het gevecht tegen Arceus

Pokémon Legends: Arceus heeft nog veel meer legendarische muziek die we zeker op een later punt gaan behandelen. Wat vind jij van deze nummers? Of heb jij een favoriet die je graag wilt benoemen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Batman: Arkham Trilogy lijkt op Switch grafisch ondermaats

1

Nieuws Batman: Arkham Trilogy op Switch lijkt grafisch geen hoogvlieger

05-12-2023

1

Erik

Alle Kirby-games op de Nintendo Switch

1

Special Alle Kirby-games op de Nintendo Switch

20-11-2023

7

Kitty

Super Mario RPG komt tot leven op Switch met releasetrailer

0

Nieuws Super Mario RPG komt tot leven op Switch met releasetrailer

18-11-2023

3

Mark

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

20 nov 23 om 00:29

#12164‍

4596 XP | 882 comments

meh, ik vond die muziek juist niet echt memorabel eerlijk gezegd. Zeker dat gevecht met Arceus, alsof iemand constant op een ijzeren prullenbak staat te rammen. De rest van de game had leukere en beter hangende muziek.

Erik

20 nov 23 om 19:48

#12171‍

4194 XP | 318 comments

De muziek in Legends: Arceus is fantastisch. Naast het feit dat het veel hommage brengt aan Diamond en Pearl, heeft het wat melancholisch, wat rustieks.  Op een of andere manier wist het me (ondanks dat de game nog maar een kleine twee jaar oud is) nostalgisch te maken toen ik de game weer begon te spelen een tijdje terug. Vooral het theme in Jubilife Village is geweldig.