Oude Wii-series die de Nintendo Switch weer een nieuw leven in kan blazen

  • Special

  • 29-05-2022 09:00

  • Ness

5

In september vorig jaar verraste Nintendo ons met de aankondiging van een spiritueel vervolg op Wii Sports: Nintendo Switch Sports. Nu het spel verkrijgbaar is (wat ik een leuk maar doorsnee nostalgietripje vond in mijn review), kan ik het niet helpen om mezelf af te vragen wat de implicaties zijn van dit vervolg. Wii Sports was namelijk een belangrijke game onder de casual gamers van de Wii. Daarnaast doet Ring Fit Adventure verdacht veel denken aan een nieuwe versie van Wii Fit. Er is stiekem nog meer potentie in het een nieuw leven geven aan oude, casual Wii-series. Hoe zouden deze games eruit zien in een nieuw Nintendo Switch-jasje?

Nintendo Switch Play

Wist je dat Nintendo’s creatieve legende, Shigeru Miyamoto, hard aan het pleiten was voor een Nintendo Wii-bundel met Wii Play in plaats van Wii Sports? Dat is niet gek: Wii Play is net zoals Wii Sports enorm toegankelijk met haar collectie aan gevarieerde en intuïtieve minigames. Klinkt dus als een makkelijke aanrader voor de Nintendo Switch! Hoewel 1-2 Switch al gevaarlijk goed de plek van Wii Play voor de Nintendo Switch vult, kan een Nintendo Switch Play weer een andere insteek binnen casual minigame-collecties bieden. Eentje met langere minigames dan 1-2 Switch en een gezond scheutje nostalgie bijvoorbeeld.

Nintendo Switch Music

Wii Music is een beruchte flop van Nintendo, voornamelijk bekend van de E3-presentatie van 2008. Maar dit jaar gaat E3 niet door: Nintendo heeft vrij spel om weer helemaal los te barsten! Nintendo Switch Music kan net zoals bij de Wii-versie de motion controls van de controllers gebruiken om instrumenten te bespelen. En met de nieuwere technologie van de Joy-Con kan dat vast alleen maar beter gaan, toch? Denk maar aan de HD-rumble en de IR-camera van de Joy-Con: daar gaf Nintendo in het verleden door middel van 1-2 Switch en Nintendo Labo bijvoorbeeld ook speelse twisten aan.

Nintendo Switch Party

Als Mario Party al twee delen heeft gekregen, kan een Nintendo Switch Party er vast ook nog wel bij. Party-spellen blijven perfect geschikt voor casual spelers en een Nintendo Switch Party is een stuk neutraler dan een feestje gebouwd rondom Mario. Zo vormt Nintendo Switch Party een makkelijke aankoop voor een casual speler die verder geen verstand heeft van video games: wat kan er immers nou misgaan als Nintendo Switch en Party in de titel zit?

Nintendo Switch Chess

Ik zal eerlijk bekennen, ik had geen idee dat Wii Chess überhaupt bestond. Dit spel is een WiiWare-titel en is voor de rest eigenlijk vrij vanzelfsprekend. Je schaakt. Om de overstap naar de Nintendo Switch te maken, kan het interessant zijn om het spel ook te overschakelen naar een modernere online service: Nintendo Switch Online. Dus… Nintendo Switch Chess 99?

Nintendo Switch Crush

Deze is vrij niche en verdient eigenlijk een heel eigen artikel, maar wist je dat Nintendo in de Wii-tijden hard bezig was met Project H.A.M.M.E.R.? Deze heette tijdens ontwikkeling een tijdje Wii Crush. Dit is een spel wat uiteindelijk nooit het daglicht heeft gezien wegens zure, creatieve onenigheden. Zo waren de ontwikkelaars ontevreden over de leiding van het hogere management. Wie weet kan dit concept zo’n dertien jaar na annulering een nieuw leven krijgen (dit keer met betere werkomstandigheden hopelijk). Project Giant Robot van de Wii U is bijvoorbeeld ook een soort van teruggekomen in het Nintendo Labo Robotpakket. Wie weet keert het project ooit terug als Nintendo Switch Crush?

Bonus Games U: Nintendo Switch Karaoke U

De niet lekker bekkende naam terzijde (het is gelukkig nog niet zo erg als New Super Mario Bros. U Deluxe): de Wii U-series kunnen ook prima een tripje maken naar de Nintendo Switch. Hoewel deze series lang niet zo succesvol waren als de casual games op de Wii, bood Wii Karaoke U een luchtig en onbezorgd spelletje. Leuk om ook op de Nintendo Switch te hebben op één detail na: je hebt wel een microfoon nodig. Of Nintendo kennende de Nintendo Switch Online-app.

Bonus Game U: Nintendo Street + Panorama U

Dit valt eigenlijk geen spel meer te noemen, maar was wel onderdeel van de Wii U-series: Wii Street U en Wii Panorama U. Het idee van deze games was Google Maps op je console met wat speelelementen. Zo kon je een speurtochtje spelen of virtueel door straten over de hele wereld rondkijken. Dit was twee jaar geleden aan het begin van de Covid 19-pandemie misschien interessanter geweest, maar ik zie er alsnog potentie in. Immers was de Mii Maker op de Wii ook hartstikke simpel en niet eens een echt spel, maar dat is onderhand ook een echt begrip geworden.

Welke van deze series zie jij de overstap maken naar de Nintendo Switch- of absoluut niet? Of kan Nintendo beter een totaal nieuwe casual game maken voor de Nintendo Switch zoals 1-2 Switch? Deel je gedachten in de comments hieronder!

Deel dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Zool

29-05-2022

#5106

Allemaal fullprice en alleen upscaling toepassen uiteraard

zin in!

Apenknul

29-05-2022

#5109

Yoooooo, Wii Street U zie ik graag terug. Had wel plezier aan die app

Bestrafer

29-05-2022

#5111

Ik heb echt verreweg de meeste Wii-uren in guitar hero zitten. Dat was meteen ongeveer de helft van mijn collectie. Kom maar door daarmee!

rob1N

30-05-2022

#5114

Haha, altijd als ik die wii music video zie krijg ik zin om te huilen...

lifegiving

31-05-2022

#5127

Zeker geen slechte keuzes.. Hopen dat ze er wat mee doen. Zou tof zijn om te zien hoe ze deze voor de Switch zouden maken.