Naar welke game kijk jij het meeste uit in 2022?

  • Special

  • 09-01-2022 11:45

  • Erik

20

2022 lijkt een groots jaar te worden voor Nintendo en haar Nintendo Switch. Bayonetta 3, Splatoon 3, Kirby en de Vergeten Wereld en natuurlijk het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild staan allemaal op de planning. Maar naar welke game kijk jij eigenlijk het meeste uit?

Laten we eerst even de balans opmaken: wat weten we eigenlijk over 2022? Nou, aan Nintendo’s kant is het al goed gevuld: we beginnen deze maand al met Pokémon Legends: Arceus, terwijl deze lente ook Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp en Kirby en de Vergeten Wereld uitkomen. Later dit jaar wordt het kliederen geblazen in Splatoon 3, kunnen we hack-and-slashen met Bayonetta 3 en mogen we Hyrule en diens wereld daarboven verkennen in het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild (wanneer geef je ons nou een titel, Nintendo?).

Maar ook op third-party-gebied is er heel veel moois te beleven op de Nintendo Switch. Het meest in het oog springt natuurlijk het volwassen strategiespel Triangle Strategy, van de makers van Octopath Traveler. En er komt zelfs nóg meer turn-based strategy-plezier onze kant op met het veelbelovende Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Boerderijsimliefhebbers kunnen zich opmaken voor Rune Factory 5, terwijl Monster Hunter Rise getrakteerd wordt op de grootse uitbreiding Sunbreak. Tot slot komt het knotsgekke Two Point Campus ook dit jaar onze kant op!

Kijken we naar indiegebied, dan kunnen we uitkijken naar OlliOlli World, Omori, Fall Guys: Ultimate Knockout, FAR: Changing Tides, Card Shark, Bomb Rush Cyberfunk, Metal Slug Tactics en vast nog een hele hoop meer!

Nu we de balans opgemaakt hebben, is het tijd voor harde keuzes. Welke game(s) kijk jij het meest naar uit in 2022? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

In 2019 verbaasde Nintendo tijdens de E3 vriend en vijand door aan te kondigen dat openwereld-klassieker The Legend of Zelda: Breath of the Wild een vervolg krijgt. In die twee jaar die volgden, zagen we nog één andere trailer, die onthulde dat de game hier inderdaad heerlijk op hier voortborduurt. We zien Link in de E3 2021-trailer de tijd stopzetten en door de muur kruipen. Maar naast het in ruïne gelegde Hyrule dat we al zo goed kennen, is er nog een wereld, een groots rijk in de lucht. Een rijk dat de game misschien die bekende tweedeling geeft die we zo gewend zijn van de franchise; toekomst en verleden (Ocarina of Time), schaduw en licht (A Link to the Past), en nu aarde en lucht. Toch ben ik stiekem een beetje bang voor het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Kan het écht in de voetsporen treden van het meesterwerk dat ervoor ging? Maar als er iemand is die dit kan waarmaken, dan is het Nintendo.

Erik wil dolgraag de wereld boven Hyrule verkennen in het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Robin

2022 heeft nu al een prachtige line-up en dat zonder enige Nintendo Direct in 2022. Nu zijn er twee games die mij enorm aanspreken voor dit jaar: Triangle Strategy in maart en Monster Hunter Rise: Sunbreak in de zomer. Maar gezien de laatste meer een uitbreiding is laten we de focus leggen op Triangle Strategy. Octopath Traveler was een fantastische RPG van Team Asano, ook bekend van Bravely Default. De game was gemaakt in de 2D-HD graphics die mij zware nostalgie geven voor de 16-bit tijd. Nu komt Triangle Strategy en de demo was fantastisch. Als een groot fan van RPG’s en tactische RPG’s zoals Fire Emblem was deze game dan ook gelijk op mijn netvlies gebrand. Tel daarbij de prachtige muziek op die ik gewend ben van Team Asano games en dit is een game die wel eens de stille hit van 2022 kan worden. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe maart gaat zijn. In mijn artikel over mijn Game of the Year van 2021 vertelde ik al waarom ik zo uitkijk naar Monster Hunter Rise: Sunbreak!

Robin krijgt zware nostalgie bij deze prachtige 2D-HD graphics van Triangle Strategy!

Kitty

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit. Het eerste deel is één van de fijnste games die ik ooit heb gespeeld. Heerlijk om uren door te wereld te dwalen, bergen beklimmen en weer naar beneden zoeven. Er komen nog steeds regelmatig filmpjes langs op Youtube met x dingen die we nog steeds niet wisten over Breath of the Wild… en het grootste deel daarvan is inderdaad voor mij nog hartstikke nieuw! Heerlijk toch? Laat mij maar weer op ontdekkingstocht gaan.

Met kop en schouders steken Link en Zelda er bovenuit voor Kitty dit jaar!

Rik

Op zich belooft 2022 een mooi jaar voor mij te worden, met meerdere grote releases die bij mij in de smaak vallen. Het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild, kliederen met inkt in een nieuw deel van de enige shooter die ik leuk vind, de Pokémon-serie lijkt eindelijk eens te evolueren met Legends: Arceus… en wie weet wat er dit jaar nog meer zal worden aangekondigd? Maar de game waar ik het meest naar uitkijk is toch echt Triangle Strategy! Vergeet even dat ‘Scales of Conviction’ een betere naam was geweest, want voor de rest ziet deze tactische RPG van Square Enix er zó vet uit! Van de presentatie in de prachtige 2D-HD stijl, de setting in een middeleeuwse fantasy wereld, tot het oorlogsepos dat zich zal afspelen tijdens het verhaal…(waarbij jouw keuzes ook nog eens grote invloed hebben op het verloop van dat verhaal) Kom maar op!

Ik kan niet wachten om als Serenoa Wolfort, heer van domein Wolfort, hoofd van een van de hoge adelijke huizen van het koninkrijk Glennbrook, etc., etc., etc.. het slagveld te bestieren. Er zal echter eerst nog een andere twist van epische proporties beslecht moeten worden tussen rivaliserende fracties. Ik heb namelijk vernomen dat ook Don Dreon en Ridder Robin azen op de review van deze titel. Heren: Ik werp u mijn handschoen toe en zie u op het strijdveld!

Rik ziet zichzelf al helemaal als ridder het Triangle Strategy-gevechtsveld bestieren.

Dreon

Ondanks dat ik natuurlijk uitkijk naar de sequel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Triangle Strategy, kijk ik ook heel erg uit naar Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Mario + Rabbids: Kingdom Battle was namelijk één van de grootste verrassingen van 2017 voor mij. Waar de vorige een grid based vechtsysteem had, is het vechtsysteem van dit deel net wat meer gestroomlijnd. Zo beweeg je je personage dit keer zelf en heb je een vak binnen het gevecht waarin je je vrij kunt bewegen. Binnen dit vak kun je in principe alle aanvallen uitvoeren die je wilt en ik kan niet wachten om wat te gekke strategieën te bedenken. Het spel ziet er erg goed uit en ik blijf me toch verwonderen om hoe goed ze de Rabbids in het Mario-universum hebben weten te stoppen.

Dreon kan niet wachten om alle stroomlijningen in het gevechtssysteem van Mario + Rabbids: Kingdom Battle te ervaren.

Mitch

Breath of the Wild 2, maar dat doet iedereen, dus ik ga een lans breken voor Bayonetta 3. De game werd in 2021 eindelijk onthuld en belooft weer een episch, over the top spektakel te worden zoals alleen Bayo dat kan. Met een nieuwe regisseur en nieuwe stemactrice kan er van alles mis gaan, maar dit kan ook juist de creativiteit ten goede komen. De frisse gameplay met het besturen van gigantische monsters is wat dat betreft al een goede start. Dus jij gaat me “alles geven wat ik wil”, Bayonetta? Laat maar zien dan!

Mitch breekt graag een lans voor je, Bayonetta.

Martijn

Er staan meerdere goede games aan te komen, al heb ik moeite om in te schatten hoe 2022 eruit gaat zien. We weten niet wanneer het merendeel verschijnt en of ze 2022 allemaal halen. Ik weet nog niet hoe ik tegenover een aantal van de potentiële toptitels sta (waaronder Pokémon Legends, Splatoon 3 en Kirby). In 2017 heb ik bijna uitsluitend The Legend of Zelda: Breath of the Wild gespeeld, dus zit ik (net als velen) wél enorm op het vervolg daarvan te wachten. Het is het enige spel waarvan ik zeker weet dat ik die sowieso wél graag wil hebben.

Na de opleving van Streets of Rage, kijk ik ook uit naar de nieuwe Ninja Turtles-game, van ongeveer hetzelfde team. Een soortgelijke herleving zie ik wel zitten, want op de NES en Super Nintendo waren de Ninja Turtles-spellen erg tof. Misschien wordt het tijd dat Nintendo iets toont van Metroid Prime 4 of een opvolger voor Super Mario Odyssey, later in 2022. Ik heb wat moeite om titels op te gooien die ik absoluut wil zien in 2022 (op de Zelda-opvolger na), maar ik verwacht dat het een prima jaar wordt voor de Nintendo Switch.

Martijn zet zijn hele jaarplanning graag op zij voor Breath of the Wild 2!

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Discussieer met ons mee!

lifegiving

09 januari 2022 12:22

#3118

Ik denk dat ik ook me aansluit bij hoe kitty het mooi verwoord heeft ! Zelda botw 2 lijkt me echt leuk . Echter ben en blijf ik een Pokemon fan dus mijn voorkeur gaat net iets meer naar Pokemon toe! Ik zou ook wel meer willen weten van splatoon 3 hoewel het me weer leuk lijkt om te spelen ben ik bang dat ik daar weer te snel op uit gekeken ga zijn . 

Yosher

09 januari 2022 12:27

#3119

Voor mij vooralsnog een gelijke stand tussen Zelda en Splatoon. Beide games waar ik erg naar uitkijk, maar heb de vorige delen dan ook al een tijdje niet gespeeld van beide games. 

 

Verder is er eigenlijk niet zo heel veel waar ik dit jaar echt naar uitkijk. Kirby, Bayonetta, en Triangle Strategy zien er leuk uit, en ga ik ook zeker eens halen, maar zijn niet echt de wow factors voor mij. Wil niet zeggen dat ze me ook niet dat wow gevoel kunnen geven als ik ze eenmaal speel natuurlijk.

rob1N

09 januari 2022 12:36

#3120

Ik kijk vooral erg uit naar Metroid Prime 4, al ben ik bang dat we daar nog heel lang op moeten wachten. Wat Martijn al zegt, misschien wordt het eens tijd dat ze ein-de-lijk wat tonen =D

Maar waar ik voorlopig naar uitkijk is Breath of the Wild 2 en natuurlijk Legends Arceus. Verder heb ik niet echt meer grote wensen en verwachtingen. Ik ben al aardig blij met de games die ik al heb.

Erik

09 januari 2022 22:10

#3133

Haha ja, ik denk in ieder geval tot 2023. Maar je weet maar nooit natuurlijk.

oldman86

09 januari 2022 12:39

#3123

Pokémon gen 9

Waliwal

09 januari 2022 23:26

#3136

Pas in 2024 hoop ik 😎

Fl@ppy

09 januari 2022 12:52

#3124

Botw2 en ik hoop dat we dit jaar nog een nieuwe DQ krijgen

rob1N

09 januari 2022 19:27

#3131

Oeh, dat zou idd ook erg welkom zijn! Echoes of an Elusive Age was mijn eerste DQ ooit maar ik was er echt aan verslaafd zowat =D

Garrus

09 januari 2022 13:57

#3125

Ik heb er nog niet echt een. Kirby is nog het interessantste van ze allemaal...

 

Mink

09 januari 2022 14:35

#3126

Advance Wars natuurlijk, nu al GOTY 2022.

Samus

09 januari 2022 14:41

#3127

Breath of the Wild 2 sowieso op nummer 1. Maar Splatoon 3, Bayonetta 3, Monster Hunter Rise: Sunbreak, Pokémon Legends: Arceus en Triangle Strategy zijn ook allemaal sowieso Day 1 aanschaffingen. Dit wordt een top jaar!

Erik

09 januari 2022 22:12

#3134

Echt he!

DetectivePikachu

09 januari 2022 18:22

#3129

Voor mij Arceus en Kirby. Ik verwacht dat Bayonetta 3 straks (weer) uitgesteld wordt.

iPat

09 januari 2022 18:30

#3130

Breath of the Wild 2

Splatoon 3

Pokémon Legends: Arceus

Kirby

Mario + Rabbids

 

dw4smash

09 januari 2022 21:50

#3132

Kijk het meeste uit naar het vervolg van BOTW.

Verder ben ik ook benieuwd naar bayonetta 3 en de nieuwe kirby game, zag er erg leuk uit in de trailer en komt ook al erg snel uit.

De nieuwe Mario Rabbids game kan ook zeker wat worden maar wil ik wel even meer van zien.

Verder hoop ik nog op leuke aankondigingen en hopelijk dan in februari weer een nintendo direct.

Zool

10 januari 2022 08:35

#3137

Kirby.

 

Zelda zal wel hetzelfde doen als botw en tp deden. Een weekje eerder launchen op de opvolger en wij maar jaren lang blijven aangeven dat hij toch echt wel de coolste is op de nieuwste Nintendo.

Swift

10 januari 2022 10:25

#3140

Advance Wars!

Daar heb ik in het verleden zoveel tijd in gestoken. Daar ga ik graag weer mee aan de gang.

Mario+Rabbids deel 1 was een verrassend leuk spel. Deel 2 wil ik ook zeker spelen.

D1990K

10 januari 2022 11:53

#3142

Splatoon 3 & naar Kirby kijk ik echt uit. Ik heb Pokemon Legends Arceus ook in de Pre-order staan maar ik kijk meer uit naar die andere 2 titels.

reporterdavid

10 januari 2022 18:01

#3148

Op dit moment zeg ik: even weinig. Ja er komen genoeg titels uit maar ik heb gemerkt dat ik niet altijd mee ga met de hype van het moment. Als het me aanspreekt en het is interessant dan komt de game in de picture.

mabru

12 januari 2022 12:08

#3163

Ik kijk enorm uit naar de nieuwe Zelda! Samen met mijn zoon deze nieuwe game helemaal ontdekken. Hij speelt nu alle extraatjes van BotW. Maar ook dat is eindig. 

En wellicht wat vreemd....ik kijk uit naar die nieuwe Turtles game. Dit wordt dan wel gevoed vanuit nostalgisch oogpunt. Ik speelde Turtles 2 op de NES. De game die gaat komen is hier sterk op gebaseerd. 

of om een reactie achter te kunnen laten.