Geruchtenhoekje: Insiders over de Nintendo Direct en 4K Switch (2?)

  • Special

  • 21 okt 21 om 12:00

  • Rik

Onze ‘oom bij Nintendo’ heeft weer van zich laten horen, dus pak je zoutvaatje er maar bij voor de terugkeer van het N1-geruchtenhoekje! We hebben weer de sappigste geruchten van de laatste tijd voor je op een rijtje gezet. Deze keer richten we ons vooral op de ‘Nintendo insiders’ Zippo en Nate the Hate. Beide heren hadden het in het verleden al vaker bij het juiste eind… Houd echter altijd onze geruchtenbijsluiter in je achterhoofd: ‘In het verleden behaalde resultaten, zijn geen garantie voor de toekomst’.

Kirby

We beginnen deze keer met de ‘leaks’ van Zippo, die zijn licht liet schijnen over de ontwikkeling van Kirby en de Vergeten Wereld en Bayonetta 3. Het was ons tijdens de podcast ook al opgevallen dat de beelden van Kirby’s eerste 3D-avontuur er enorm gelikt uitzagen, en dat is niet verwonderlijk als we Zippo mogen geloven: toen wij voor het eerst kennis mochten maken met ‘de Vergeten Wereld’ schijnt het project al vijf en een half jaar in ontwikkeling te zijn geweest! Het Kirby-team zou enorme moeite hebben gestoken in het vertalen van Kirby’s kopieer-krachten naar een 3D-wereld. Zeker toen duidelijk werd dat dit het project voor het dertigjarig jubileum van Kirby zou worden. Volgens Zippo’s bronnen voelen de besturing en nieuwe krachten verrassend natuurlijk aan.

Kirby en de Vergeten Wereld zal bij de release in maart 2022 zes jaar in ontwikkeling zijn geweest!

Bayonetta 3

Waar Kirby na ruim vijf jaar polijsten een zeer positief ontwikkelproces zou hebben gehad, was Bayonetta 3 volgens Zippo een ander lot beschoren. De reden dat we zo lang op gameplaybeelden hebben moeten wachten na de eerste onthulling in 2017 was dat Bayonetta 3 in development hell terecht gekomen is. Er is bij PlatinumGames met man en macht gewerkt om het tij te keren voor Bayonetta 3, maar dat lijkt gelukkig wel een geslaagde operatie te zijn geweest. Zippo claimt dat hij op een later moment de precieze problemen die Bayonetta 3 plaagden uit de doeken zal doen.

Een ‘development hell’ past thematisch gezien misschien wel bij Bayonetta, maar liever hadden we de game al in onze handen gehad.

Metroid Prime remake?

Ten slotte reageerde Zippo nog op de geruchten over een remake van Metroid Prime 1, die onder andere door Emily Rogers de wereld in kwamen. Geruchten over een port van de gehele Prime Trilogy deden al langer de ronde, maar deze geruchten zouden gebaseerd zijn op verkeerd begrepen informatie over de Prime 1 Remaster. Volgens Zippo werden het originele Metroid Prime 4-project van Namco Bandai Singapore (dat in 2019 gereboot werd) en het project waar Retro Studios sinds het afronden van Donkey Kong Country: Tropical Freeze in 2014 aan werkte nagenoeg gelijktijdig geschrapt. Retro Studios zou met een remaster van Prime 1, de game die ze hun reputatie opleverde, terug hebben willen gaan naar de basis. Vervolgens speculeert hij dat het feit dat Retro sowieso weer aan een Metroid Prime-project werkte, de reden was dat Nintendo het Prime 4-project aan Retro toevertrouwde. De remaster van Prime 1 zou als zoethoudertje moeten dienen om de tijd tussen Metroid Dread en Metroid Prime 4 te overbruggen. Het zou namelijk nog zeker twee jaar duren voordat we met Prime 4 aan de slag kunnen.

Geen port van de trilogie maar een moderne remaster van het legendarische eerste deel uit de Metroid Prime-serie?

Een Switch Pro of Switch 2?

Nate Drake, ook wel bekend als Nate the Hate, liet zijn licht schijnen over de hardnekkige geruchten over een Switch Pro-model met 4K-ondersteuning. Want hoewel de langverwachte Nintendo Switch OLED géén 4K-ondersteuning heeft, blijven verschillende bronnen (waaronder het prestigieuze Bloomberg) volhouden dat er zeker wel een 4K-upgrade in ontwikkeling is. Volgens de navraag van Nate zijn de verhalen over het OLED-model en de échte opvolger van de Switch door elkaar gelopen en zouden de verhalen over een flink krachtigere Switch dus gaan over een ‘Switch 2’. De beruchte 4K-mogelijkheden van dit nieuwe model zouden te danken zijn aan Deep Learning Super Sampling of DLSS. Dit is een techniek waarbij kunstmatige intelligentie beelden van lagere resolutie omzet naar 4K. Chipontwikkelaar Nvidia (waar Nintendo een partnerschap van minstens twintig jaar mee aanging voor de ontwikkeling van de Switch én andere toekomstige hardware) heeft inderdaad al DLSS-technologie in huis. Omdat Nintendo traditioneel nooit de hoofdprijs wil betalen voor de sterkste chipsets, zou het gebruik van al ontwikkelde DLSS-technologie inderdaad voor de hand liggen.

4K Development kits

De geruchten dat verschillende studios al 4K development kits in huis zouden hebben berusten volgens Nate op waarheid: de grote ontwikkelpartners zouden al in 2020 hun kits gekregen hebben. In de loop van dit jaar hebben ook kleinere studios Switch 2-kits gekregen. Zowel ports van Playstation- en XBOX games die niet op de huidige Switch kunnen draaien, als nieuwe exclusieve games zouden op dit moment in ontwikkeling zijn. De studio’s zouden intern streven om hun Switch 2-games tegen het einde van 2022 af te hebben. Afhankelijk van hoe lang de chiptekorten nog aanhouden zou de Switch 2 mogelijk al volgend jaar rond het kerstseizoen in de winkels kunnen liggen. Als de chiptekorten aanhouden zou Nintendo er rekening mee houden dat de lancering van de nieuwe Switch mogelijk tot halverwege 2023 uitgesteld moet worden. Dat externe ontwikkelaars hun games voor het einde van 2022 hopen af te hebben, wil overigens niet zeggen dat ze dan ook gelijk allemaal uitkomen: uitgevers kunnen om verschillende redenen games achter de hand houden.

Game Freak

De bronnen van Zippo zeggen naast Zynga nog een studio te kunnen bevestigen met Switch 2 development kits: Game Freak. In navolging van het succes van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zouden Nintendo en Game Freak de volgende generatie Pokémon-games willen inzetten om early adopters over de streep te trekken om een Switch 2 te kopen. De negende generatie Pokémon-games zouden in de eerste zes maanden na de lancering van de Switch 2 al in de winkels moeten liggen. Dit zou een breuk zijn met de werkwijze van Game Freak: normaal gesproken komen hun eerste games pas later uit voor de nieuwe Nintendo hardware. Pokémon Black 2 en White 2 kwamen zelfs nog uit voor de Nintendo DS, op het moment dat de 3DS al een jaar in de winkels lag.

Geen Backward Compatibility met de Switch 1?

Het meest interessante uit het verhaal van Nate the Hate is echter dat de huidige developmentkits geen native backwards compatibility hebben. Dit houdt in dat huidige Switch-games niet standaard op de Switch 2 gespeeld kunnen worden. De Tegra X1-chips waar de Nintendo Switch (1) op draait zouden namelijk in het geheel niet aanwezig zijn in de development kits. Nate benadrukte wel dat dit niet gelijk betekent dat de Switch 2 geen backwards compatibility zal krijgen. Er zijn meerdere manieren voor Nintendo om dit later alsnog toe te voegen en het is vrij normaal dat vroege development kits afwijken van de mogelijkheden van het uiteindelijke consumentenproduct.

Ook Zippo haakte hierop aan, want er zijn al meerdere berichten geweest dat Nvidia de productie van de Tegra-lijn en de daarop gebaseerde chips compleet gaat stilleggen (link naar gamereactor.eu). Dat zou volgens Zippo betekenen dat het zelfs onmogelijk is om Tegra-technologie in de Switch 2-chips in te bouwen. Wel zou Nvidia op tijd aan Nintendo hebben laten weten dat de productie stopt en the Big N de kans gegeven om alle Tegra X1-chips die Nintendo nog nodig denkt te hebben te bestellen. Het zou volgens zijn bronnen gaan om een extra bestelling van dertig miljoen chips, wat een harde deadline zet op de lancering van de opvolger voor de Nintendo Switch…mogelijk nog maar 18 maanden.

Mogelijk kwam het OLED-model maar een jaar voor de échte opvolger uit, net zoals de DSi XL en de GBA SP dat ooit deden

Onder de motorkap van de Switch 2

De nieuwe chipset voor de Switch 2 zou volgens Zippo en gamereactor gebaseerd zijn op de ‘Orin-family’. In tegenstelling tot de X1-chips uit de Tegra-lijn die al standaard werd aangeboden door Nvidia, zou de nieuwe Orin-chip speciaal voor Nintendo worden ontwikkeld. Naast DLSS zouden de nieuwe Orin-chips ook uitgerust worden met Nvidia’s nieuwe ‘Lovelace’ technologie, dit schijnt een ‘next gen gaming architecture’ te zijn. Mogelijk biedt de modernere Lovelace-technologie de kans om de zwakkere ruwe rekenkracht ten opzichte van de concurrentie te compenseren. Gamereactor gaat op basis van zijn bronnen aan de kant van Nvidia uit van een lancering in 2023, ergens tussen de lente en het kerstseizoen.

Wat denk jij van deze geruchten, komt er echt een moderne remaster van de eerste Metroid Prime? En gaan we inderdaad al het laatste jaar van de Switch in? Laat het weten in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 7

Zool

21-10-2021

#2130‍

249 comments

Dit bericht is onwaar. Welk bedrijf geeft als eerste 4K kits aan GameFreak?! Die lui zijn net de 3ds ontgroeid hahahahaha

Dreon

21-10-2021

#2134‍

172 comments

Hahaha, hiermee kunnen ze misschien wel eindelijk gewoon 1080P bereiken

Maar wie weet? Ik hoop dat het waar is!

Rik

22-10-2021

#2147‍

529 comments

Omdat ze elke voorsprong kunnen gebruiken om te leren ermee om te gaan, natuurlijk  

Rogeroz

21-10-2021

#2131‍

77 comments

Ik ga niet meer speculeren. Mijn hoofd wordt er echt gek van . Ik heb net mijn OLED thuis staan en zie de nieuwe Switch wel verschijnen. Zal inderdaad ergens in 2023 worden, denk ik.

oldman86

21-10-2021

#2133‍

159 comments

Ik hoopte eigenlijk volgend jaar gen 9 van Pokémon als dat niet is dan geen Pokémon lets go please 

Jerone

21-10-2021

#2139‍

40 comments

Ja, ooit komt er een Switch 2 en 4k ondersteuning. Ik zal nog een wilde voorspelling doen; morgen gaat de zon op.

Rik

22-10-2021

#2148‍

529 comments

Mwah, met Nintendo weet je dat nooit helemaal zeker... Wie weet wat voor Brain Fart Miyamoto nu weer heeft gehad :p