Fijne Moederdag: deze Nintendo-moeders zetten wij in het zonnetje

  • Special

  • 08-05-2022 08:00

  • Ness

1

Moederdag is ieder jaar een mooi excuus om speciale moeders om ons heen eens lekker in de watten te leggen. Een belangrijke dag dus! Vandaar dat deze feestdag ook gelijk een mooi excuus vormt om ook videogame-moeders eens meer te appreciëren. Dus hier zijn een aantal Nintendo-moeders die wij vandaag wat extra liefde geven!

Je moeder in Animal Crossing

Je moeder is een stiekeme schat achter de schermen in Animal Crossing: New Horizons. Een keer in de zoveel tijd vind je een verrassingspakketje in je brievenbus met een lief item erin. Gewoon zomaar! Hartstikke attent en het leukste: de collectie Moeder-items is echt leuk. Het enige jammere is dat we haar deze speciale dag niks terug kunnen geven!

mom's plushie moederdag animal crossing new horizons

Eén van de cadeautjes die je moeder je stuurt in Animal Crossing: New Horizons

De Pokémon-moeders

Pokémon-spellen hebben een ding voor alleenstaande, thuisgebonden moeders. Soms is je vader een drukke gym leader, soms wordt hij simpelweg niet genoemd. Eén ding is zeker: je moeder is er altijd. Hoewel de functie van moeders in Pokémon-spellen vaak verschilt (in Pokémon Black & White word je bijvoorbeeld geregeld gebeld en krijg je handige tips), de Pokémon-moeders vormen altijd een thuis waar je altijd naar terug kunt keren in je grote avontuur.

Niet alleen de mensen zijn speciale moeders in deze games, ook Pokémon doen hard hun best voor hun kindjes. Zo is Kangaskhan een makkelijk voorbeeld: deze Pokémon draagt haar kindje altijd beschermend in haar buideltje. En in haar mega evolution vormen zij en haar baby een dodelijk duo. Maar er zijn nog wel meer Pokémon-moeders. Hoewel Cubone’s moeder gestorven is, draagt deze Pokémon haar altijd bij zich door middel van haar schedel. En Leavanny maakt eten en kleren voor Sewaddle. De Japanse naam Hahakomori komt zelfs van de Japanse woorden ‘moeder’ en ‘babysitting’!

Pokémon-moeders zijn er altijd!

Ness’ moeder

Het is alleen maar logisch dat er goede moeders te vinden zijn in de Mother-serie. Nu weet ik niet hoe het met Mother 3 zit want Nintendo heeft dat spel (nog?) nooit gelokaliseerd, maar in EarthBound is Ness’ moeder een echte schat. Deze moeder staat altijd voor je klaar, is ongelooflijk steunend en bereidt maar al te graag je favoriete eten. Ze verdient alle liefde die ze maar kan krijgen. En het is belangrijk dat je dat ook echt doet: als je haar niet vaak genoeg belt bijvoorbeeld, krijg je heimwee. Hierdoor daalt je succesvolheid van je aanvallen. De oplossing? Bezoek weer eens even je moederlief!

Vergeet niet om op tijd op bezoek te gaan!

Rosalina

Als je de bibliotheek eens heb bezocht in Super Mario Galaxy, weet je dat Rosalina’s verhaal een bitterzoete is. Rosalina’s moeder was namelijk op jonge leeftijd gestorven. Terwijl zij alleen op een kapot ruimteschip om haar rouwde, kwam ze een verdrietige Luma tegen die diens moeder niet kon vinden. Rosalina beloofde haar te vinden en ze knapten samen het ruimteschip op om door de ruimte te zoeken. Toen dat zonder succes was, beloofde Rosalina dat zij de rol als moeder zou vervullen en een thuis zou creëren voor de Luma. En de rest is geschiedenis: wat een moeder!

Rosalina maakt het gezellig met de Luma’s

Lulu van Majora’s Mask

Majora’s Mask zit bomvol excentrieke personages met hun eigen verhaal. Zo ook de Zora-zangeres die haar stem verloren is nadat ze eitjes had gelegd. Wanneer Gerudo-piraten haar eitjes stelen, wordt ze zo verdrietig dat ze alleen maar treurig naar de zee kan staren. Aan jou de taak om haar verloren eitjes op te sporen zodat ze weer met haar band wilt zingen. Ze wordt super blij wanneer je de eitjes teruggeeft- totdat je de Song of Time moet spelen en de driedaagse cyclus opnieuw begint.

zora lulu en zora link majora's mask the legend of zelda

Zora Link en Zora Lulu

Bonus moeders

Ook buiten Nintendo-games zijn er een aantal hele goede moeders. Cooking Mama is bijvoorbeeld de belichaming van liefde gaat door de maag: ze maakt heerlijke gerechten voor je en doet haar best die ook aan jou te leren. Toriel van Undertake heeft ook een speciaal plekje in mijn hart. Hoewel deze geitendame je nauwelijks kent, aarzelt ze niet om je meteen onder haar vleugels, ehm, bokkenpoot te nemen. Tenslotte bevat indie-roguelike Hades niet één, maar twee aardige moederfiguren: Persephone is de lieve moeder waar Zagreus hel voor ontsnapt. Maar daarnaast is er ook Nyx, de godin van de nacht die in de tussentijd de moederrol op zich heeft genomen en Zagreus stilletjes helpt in zijn ontsnapping. Dubbele moederfeest!

Zijn er nog video game-moeders die we gemist hebben en ook echt wel een plekje in de spotlight verdienen? Deel ze vooral in de reacties!

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Discussieer met ons mee!

Yosher

08-05-2022

#4830

"Nu weet ik niet hoe het met Mother 3 zit want Nintendo heeft dat spel (nog?) nooit gelokaliseerd"

Oh Neslihan, je moest eens weten. Als je wel van Lucas' moeder afwist zat zij 100% zeker ook in dit lijstje. Nee, ga het niet opzoeken! Ik zou het echt in het spel zelf beleven, of in ieder geval eens zien in een Let's Play. 

Hoe dan ook, fijne moederdag aan alle Nintendo en non Nintendo moeders!