Fan Friday: Pokémon remake in 'old skool' 3D-stijl

4

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag dromen we weg bij een zeer geslaagde fan-impressie voor een toekomstige Pokémon Red/Blue/Green-remake. Ook al is de ‘game’ niet meer in 2D zoals het origineel, toch is @pokeyugami erin geslaagd de originele art style van Ken Sugimori perfect om te zetten naar 3D!

Visueel gezien zijn de demobeelden zelfs een betere herinterpretatie van de originele Pokémon-visie dan de officiële Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee-spellen! De texturen op de omlijnde 3D-modellen volgen namelijk precies de verfstijl van Ken Sugimori uit het begin van de Pokémon-serie. Sugimori is al vanaf dag één verantwoordelijk voor de officiële artworks van de Pokémon en personages uit de Pokémon-games. Ook was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van een groot aantal Pokémon. Tegenwoordig is er een groter team dat nieuwe Pokémon bedenkt, maar de officiële artworks worden na 25 jaar nog altijd vervaardigd door Sugimori.

In een bosgebied dat waarschijnlijk Veridian Forest moet voorstellen zien we het spelers-personage Red lopen. Ook een Bug Catcher NPC komt voorbij. Naast een Pokéball zien we verder Wurmple, Caterpie en een Pikachu in het wild rondlopen. Pikachu heeft zijn originele (dikkere) ontwerp uit de eerste jaren van de Pokémon-serie. Leuk detail: Pikachu knabbelt toepasselijk aan een besje. In de eerste generatie Pokémon-spellen hadden wilde Pikachu’s 100% kans om een berry (bes) vast te hebben als item. In latere games is deze kans verlaagd naar 50%.

Een beperkte demo

Een user interface lijkt aan te geven dat er een kaart (–knop), tas (pijltje omhoog), Pokédex (pijltje omlaag) en items (x-knop) kunnen worden opgeroepen. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat er een werkende game achter deze beelden zit. Er is namelijk geen enkele interactie te zien is het filmpje. Het ligt voor de hand dat de user interface er voor de vorm overheen is geplakt. Er lijken ook geen plannen te zijn om dit project om te zetten naar een speelbare demo. Wie toch een Pokémon-game wil spelen die iets weg heeft van deze stijl komt het dichtst in de buurt met Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX.

Zou jij een ‘old skool Pokémon-game’ in deze stijl wel zien zitten? Laat het ons weten in de comments! 

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Yosher

01-07-2022

#5732

Deze game zou ik honderd keer liever kopen als Sword/Shield of Scarlet/Violet. Dit heeft stijl, persoonlijkheid, sfeer. Iets dat ik toch echt mis in de hedendaagse pokémon games. 

En deze zouden waarschijnlijk ook geen domme gimmicks als dynamaxing en weet ik wat hebben die je in de strot worden geduwd. 

Ik zou deze echt dag één aanschaffen. Zou sowieso tof zijn, om eens (vaker) remakes van games te zien die de art van de manuals enzo van toen nabootst. Kan me eigenlijk geen game voor de geest halen die dat doet, op die Mario 64 fan hack na. 

rob1N

01-07-2022

#5738

als er iets door je strot geduwd wordt, is het wel kanto region gen 1

Yosher

02-07-2022

#5750

Hoezo? We hebben de eerste generatie, dan de tweede waar het in voor kwam en toen ze nog vooral aan het experimenteren waren, toen de remake van het origineel omdat je vanuit de originele games niet naar de andere generatie 3 games kon ruilen, toen de tweede generatie remakes voor dezelfde reden en daar moesten ze sowieso trouw blijven aan het origineel anders gingen fans klagen dat ze niet naar Kanto konden reizen... en toen jaren lang niks tot de Let's Go games.

Die laatste waren wellicht overbodig maar om te zeggen dat Kanto onze strot wordt in geduwd, nee, kan ik me echt niet in vinden. Of mis ik iets?

Maurice

01-07-2022

#5742

Toen Pikachu nog volslank was.😅