Fan Friday: model van The Jackdaw (AC4)

  • Special

  • 9 jun 23 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag zetten we koers naar de zeven zeeën met een project over Assassin’s Creed IV: Black Flag. Check dit schaalmodel van het piratenschip The Jackdaw, dan!

Assassin’s Creed IV was een beetje een vreemde eend in de bijt: in plaats van een reguliere game over de bekende sluipmoordenaars was ‘Black Flag’ eigenlijk gewoon een piratengame met een Assassins’s Creed-sausje. Toch vielen deze piraten-avonturen in goede aarde. Zo beloonde oud-redacteur Paul Assassin’s Creed: The Rebel Collection (inclusief Black Flag) met een nette 8 in zijn review. De moord-piraten blijven ook voor online crea-bea’s tot de verbeelding spreken: Youtuber Alan Gomez CRAFT maakte een model van het piratenschip The Jackdaw uit Assassin’s Creed IV. Helemaal indrukwekkend? Meneer Gomez deed dit helemaal met de hand en volledig uit de losse pols!

In zijn Youtube-verslag zien we hoe Alan met karton en gedroogde bananenbladeren de basis legt van The Jackdaw. Voor de details, zoals de masten, kanonnen, railings en het boegbeeld maakte hij gebruik van houtsnijwerk. Tenslotte voegde hij nog het touwwerk en de zeilen toe.

Als we trouwens toch in de sferen van Assassin’s Creed: Black Flag blijven, wil ik jullie deze video ook niet onthouden! ‘The Parting Glass” werd dan wel niet speciaal voor de game geschreven, maar komt wel op een iconisch moment van de game voor. De getalenteerde Alina Gingertail plaatste hier een prachtige cover van op Youtube.

Denk jij dat je ook in de buurt kan komen van dit soort bananenblad-bouwsels? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

“Grasshopper Direct” aangekondigd voor 15 juni

0

Nieuws "Grasshopper Direct" aangekondigd voor 15 juni

10-06-2023

1

Rik

Mortal Kombat 1 krijgt eerste gameplay

0

Media Mortal Kombat 1 krijgt eerste gameplay

08-06-2023

2

Robin

Reageer als eerste!