Fan Friday: Legendarische BotW-cosplays

  • Special

  • 11 nov 22 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Halloween zit er weer op en volgende week komt de Dutch Comic Con er weer aan. Hoogste tijd om wat cosplay-pareltjes in het zonnetje te zetten. We blijven deze Fan Friday bij één legendarisch thema: The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Met een game zo populair als Breath of the Wild kan het ook niet anders dan dat er een klein leger aan cosplayers zich gewaagd hebben aan de personages uit de game. Vandaag zetten we dus niet een fan in het zonnetje, maar lopen we de tofste cosplays af van de belangrijkste personages uit de game.

Link

Vanzelfsprekend beginnen we bij de held der helden: Link zelf. Ene Valetz ging letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte om in de huid van de Hylian Champion te kruipen. Volgens de omschrijvingen op instagram is de outfit helemaal zelf met de hand gemaakt, en te koop in Valetz’ Etsy store… voor het geval je alvast nadacht over Halloween 2023 of zo. Check ook zeker het Instagram-account van deze cosplayer, want onderstaande afbeelding is zeker niet de enige foto van deze legendarische Link-cosplay. Naast haar Link-kostuum toont Valetz ook nog een aantal van haar andere (niet-nintendo) kostuums op de Gram.

Revali

Als je dacht dat Link al een heuse transformatie was, dan valt je snavel vast open door deze Revali… Ik heb namelijk geen idee hoe toko bird er in het echt uitziet. Wat ik wel weet is dat het Revali-kostuum iets heel moeilijks fantastisch voor elkaar krijgt. De stijl van Breath of the Wild, en dan vooral de ontwerpen van de Rito, zijn namelijk heel moeilijk in het echt te reproduceren. Het gaat er al heel snel uitzien als een mascotte die je in een pretpark tegenkomt. Des te knapper hoe dit kostuum én duidelijk Revali is én overeenkomt met de BotW-stijl én toch nog enigszins realistisch er uit ziet. Toko_bird heeft overigens ervaring met vogel-maskers, scroll toko_bird’s instagram-pagina maar eens af.

Urbosa

De volgende cosplayer laat haar menselijke vorm wel graag zien, en eerlijk is eerlijk: Cutiepiesensei lijkt ervoor te zijn gemaakt om de Gerudo Chief Urbosa te spelen. Dat neemt overigens niet weg dat ook haar Katara of Prinses Kida-outfits spot-on zijn. Neem vooral een kijkje op haar reddit-account voor meer.

[BotW] Vacation Urbosa Cosplay by Cutiepiesensei from zelda

Mipha (én Sidon)

Aangezien het om een Japanner gaat, weet ik helaas niet zo heel veel van ’03ta30’… behalve dat je dit twitter-account moet volgen voor meer van zijn geniale verkleedpartijen. De Zora-cosplays vormen het midden tussen bovenstaande Rito en Gerudo-kostuums: je ziet duidelijk de mens in het kostuum, maar er is flink wat moeite gedaan om de menselijke vorm van het gezicht te verhullen. De Zora Prins en Prinses zien er in ieder geval fantastisch uit! De specifieke versies van Mipha en Sidon lijken op basis van de wapens overigens gebaseerd te zijn op Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Daruk

Daruk blijkt een harde noot om te kraken, de enorme Goron loopt tegen hetzelfde probleem aan als de Rito. Maar er zijn in dit geval geen veren om het geheel naar onze realiteit te brengen. Toch is er een cosplayer geweest die het heeft aangedurfd om de (letterlijk) enorme uitdaging aan te gaan. Het is duidelijk dat het Daruk-kostuum de meeste compromissen moest sluiten van deze lijst, maar ik vind hem toch erg geslaagd. Ik bedoel: doe het zelf maar eens beter!

Zelda

Zelda is zo populair als cosplay-personage dat we eigenlijk een hele maand kunnen vullen met Zelda cosplay-compilaties. Vandaag tonen we er echter eentje, vanzelfsprekend gebaseerd op haar Breath of the Wild uiterlijk. Heeft iemand het nummer van deze Alisa Rammshtainer? Want ik geloof dat ik een klein beetje verliefd ben op deze prinses Zelda. Hoe goed lijkt zij wel niet?! De outfit is gebaseerd op Zelda’s officiële/ceremoniële jurk uit de game en fotograaf Ada|Yan photo heeft deze Zelda uiterst koninklijk vastgelegd op de gevoelige plaat.

Welk kostuum vind jij het best geslaagd? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

3

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 2

Mitch

11-11-2022

#7458‍

358 comments

Zitten echt hele toffe bij! Urbosa is echt amazing.

 

Die Zelda geeft me wel meer Game of Thrones dan Zelda vibes

rob1N

11-11-2022

#7460‍

714 comments

die urbosa is tof, vind ik sowieso al de tofste 'hero' uit botw. Die Daruk is niet zo mooi maar ik zou ook niet weten hoe je die mooier of geloofwaardiger zou kunnen maken. Leuk hoe dedicated mensen soms zijn om hun favoriete character te cosplayen.