Fan Friday: Koken met Zelda: Breath of the Wild!

  • Special

  • 22 jul 22 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag gaan we op de culinaire toer! De kokkerellende Youtuber Babish van het kanaal Babish Culinary Universe heeft zich uitgeleefd op de recepten van The Legend of Zelda: Breath of the Wild!

Babish gaat daarbij erg ver voor de authenticiteit. Niet alleen kookt hij, net als Link, een paar gerechten in een wok boven een kampvuur. Ook gebruikt hij de meest gelijkende ingrediënten die we in onze wereld beschikbaar hebben. In plaats van gewone boter gebruikt hij dan ook geitenboter, de enige boter die beschikbaar is in de game. Babish maakt drie gerechten uit de game: Link’s Mushroom Risotto, Baked Apples en Monster Cake. Voor het laatste gerecht heeft de wannabe Hylian moeten uitwijken naar zijn reguliere keuken en wat meer artistieke vrijheden moeten nemen. Ingrediënten als Monster Extract zijn immers niet beschikbaar buiten Hyrule. Om de Monster Cake toch een monsterlijk tintje te geven, verwerkt Babish er durian in. Dit fruit staat erom berucht ’s werelds meest stinkende fruit te zijn, maar heeft ook een karakteristieke smaak. Weer wat geleerd! Wie zelf een Monster Cake wil bakken, kan voor het recept terecht op Babish’s website. Hou er wel rekening mee dat de cake én je keuken monsterlijk zullen ruiken naar durian. De stank schijnt overigens te verdwijnen voor wie zelf durian heeft gegeten… dus het is misschien wel zo aardig om je huisgenoten en buren een stukje aan te bieden.

Krijg jij al trek van al deze recepten? Of laat jij het koken gewoon over aan Link? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

2

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

22 jul 22 om 10:02

#6043‍

737 comments

Nou, ik krijg spontaan trek... NOT!

Een durian is echt fucking smerig en is op veel plaatsen zelfs verboden om te verkopen omdat de penetrante lucht te vergelijken is met "oude zweetsokken op een bedje van rottend vlees".