Fan Friday: fantastische King K. Rool-animatie

  • Special

  • 7 jul 23 om 00:14

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Alle Fan Friday-projecten die we hier delen zijn de moeite waard, maar af en toe steekt een project met kop en schouders boven de reguliere Fan Fridays uit. Deze week is zo’n week: check deze fantastische 2D animatie over King K. Rool!

Het getalenteerde team van Alex Henderson Animation maakte een animatie short van zo’n tien minuten in de stijl van de Disney Renaissance (de populaire 2D films van de jaren ’90). Centraal in ‘DKC: Return to Krocodile Isle’ staat niemand minder dan King K. Rool. Tijdens verschillende scenes en muzikale nummers (waaronder een parodie op de iconische Donkey Kong rap) zien we hoe King K. Rool zijn wraak op Donkey Kong plant. Dit is echt een project dat je zelf moet zien, dus ik maak geen woorden vuil aan een lange intro… maar ik wil nog wel even opmerken dat ze de echte stemacteur van King K. Rool uit de animatieserie van de jaren ’90 wisten te strikken voor dit project! Blijf overigens zeker hangen na de aftiteling, want er zit een Smash-tastische post-credits scene in de short.

Als deze short tot volledige animatiefilm werd gemaakt, zou jij die dan in de bioscoop gaan kijken? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

1

Karlijn

Trailer Pikmin 4 introduceert game aan beginners

1

Media Trailer Pikmin 4 introduceert game aan beginners

07-07-2023

3

Erik

Top 15 Switch eShop-downloads in Europa [juni 2023]

2

Nieuws Top 15 Switch eShop-downloads in Europa [juni 2023]

06-07-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

N2up

7 jul 23 om 10:19

#10678‍

925 XP | 180 comments

Ben niet echt fan van donkey of k. Rool. Maar dit is wel erg vet gedaan!

Hopelijk maken ze meer van dit soort animaties voor andere Nintendo franchises ook.