Fan Friday: Een HD-2D Zelda diorama

  • Special

  • 24 feb 23 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag komt het lang verwachte Octopath Traveler II uit! (hoera!) Zoals jullie al op N1-UP konden lezen mocht ik al eerder op avontuur in deze prachtige HD-2D wereld, en dat beviel me zo goed dat er deze Fan Friday een HD-2D project in de spotlights staat!

Okee, toegegeven: officieel is het geen HD-2D. Dat is namelijk een beschermde naam en stijl van Square Enix. Maar hetzelfde principe (een ‘kijkdoos-diorama met traditionele pixel art’) is wel heel mooi nagebootst door Reddit-gebruiker OutofMana_crafts. De 3D-wereld van Ocarina of Time kreeg al eerder een 2D ‘demake’, en OutofMana_crafts maakte daar vervolgens een prachtig dioramaatje van in een kubus van acryl. De scene die we zien is de eerste ontmoeting van de jonge Link (en Navi) met Zelda in Hyrule Castle. Net als in de HD-2D games zit er diepte en (echte) schaduwerking in het diorama. Het knutselwerkje werd vervaardigd van papier, karton en acryl.

Van welke game zou jij zo’n HD-2D diorama willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

0

Special De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

01-04-2023

4

Dennis

Game Proeverij Yoshi´s Island

0

Special Game Proeverij #3 - Speel mee met Yoshi's Island!

01-04-2023

2

Mitch

Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

0

Nieuws Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

01-04-2023

1

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

24-02-2023

#8918‍

398 comments

Wat een bewonderingswaardig knutselwerkje is dit prachtige kijkdoor diorama geworden! Ik vermoed dat er heel veel uren in gestoken zijn om met papier en karton dit kunstwerk samen te stellen.