Fan Friday: Chrom's/Lucina's echte Falchion-zwaard!

  • Special

  • 20 jan 23 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag komt Fire Emblem Engage officieel uit! (Hoera!) Het spreekt dan ook voor zich dat we vandaag een Fire Emblem-project in de schijnwerpers zetten. Check dit levensechte Falchion-zwaard van Chrom dan!

In Fire Emblem Engage keren personages uit de vorige delen terug als ‘Emblems’. Opgeroepen door een ‘Emblem Ring’ staan hun geesten hoofdpersonage Alear bij in zijn avonturen. Chrom uit Fire Emblem Awakening is (nog) niet bevestigd als Emblem, maar zijn dochter Lucina wel. Net als haar vader vecht zij met de legendarische Falchion, die van generatie op generatie wordt doorgegeven in hun familie. Het Youtube-kanaal AWE me heeft in hun MAN AT ARMS-serie een replica gemaakt van deze Falchion. En dan bedoel ik dus een échte replica, he? Geen cosplay-props van foam of goedkope Chinese troep, maar een echt zwaard dat door een echte smid is gemaakt. De vonken vliegen je in de video om de oren wanneer het team staal tempert, brons giet en de kling handmatig in de herkenbare vorm hamert. Het gevest is omwikkeld met echt leer en op het einde tonen de mannen trots dat hun Falchion daadwerkelijk als functioneel zwaard ingezet kan worden.

De MAN AT ARMS-serie heeft al verscheidene wapens uit de videogame-wereld nagemaakt, waaronder ook andere Nintendo-projecten. Hou N1-UP dus in de gaten voor volgende Fan Fridays, want zij komen zeker nog een keer langs!

Zou jij ook wel eens willen rondzwaaien met de echte Falchion-replica? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Reageer als eerste!