Fan Friday: bak je eigen vrolijke Pikmin-cupcakes

  • Special

  • 19-08-2022 00:00

  • Rik

0

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Sla je schort maar weer om en was je handen, want deze week zetten we weer een culinaire creatie in het zonnetje. Deze vrolijke Pikmin-cupcakes zijn ook heel makkelijk zelf te maken op een vrije middag. Pas trouwens wel op dat je ze alleen in het figuurlijke zonnetje zet, fondant kan niet goed tegen brandend zonlicht.

Het kleine broertje van Youtuber Julian, het creatieve brein achter het kanaal Vanilla Essence, is een enorme Pikmin-fan. Daarom maakte hij een bonte Pikmin cake-creatie. Om in thema te blijven heeft Julian speciale cupcake/muffin-vormpjes met een bloemenmotief op de kop getikt, maar in principe werkt elk cakevormpje. Om het jezelf makkelijk te maken kun je een pre-mix gebruiken voor het cakebeslag, het echte werk zit hem immers in de decoraties. Deze maakt Julian uit fondant. Om te beginnen snijd je bloemetjesvormen uit een stuk uitgerolde (witte) fondant. Kleine bolletjes gele fondant vormen de stamper om de iconische Pikmin-bloemetjes te vormen. De bloembladen hoeven niet per se uit witte fondant gemaakt te worden, er bestaan immers ook Pikmin met andere kleuren bloemetjes of bladeren op hun hoofdjes.

Denk dus een paar stappen vooruit en zorg ervoor dat je genoeg fondant van de juiste kleuren in huis hebt om de Pikmin van jouw keuze na te maken. De antennes/hoofdjes van de verschillende Pikmin kneed je eveneens uit een groter stukje fondant van de gewenste kleur. De Pikmin-hoofdjes ‘lijm’ je vervolgens met groene glazuur op de cakejes. Met een spuitzak en het juiste opzetstuk creëer je een graseffect rondom de Pikmin en klaar is Kees! Het is allemaal geen hogere wiskunde, maar resulteert wel in een bijzonder vrolijke thema-snack.

Duik jij de volgende keer dat je vrienden uitnodigt voor een game-avondje de keuken in voor deze Pikmin-cupcakes? Laat het ons weten in de comments of tag onze socials!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!