Wie de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild destijds ijverig volgde, herinnert zich misschien ook hoe Nintendo verwees naar Hyrule als een ‘open air-wereld’. In 2017 benoemde Zelda-producer Eiji Aonuma dat de open air-natuur van het spel waarschijnlijk de toekomst van de serie zal vormen. Maar wat houdt dat ‘open air’ nou precies in? En met een gloednieuwe Zelda-game slechts een paar dagen van ons verwijderd(!): in welke mate zou dit concept terugkeren in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom?
Open air klinkt verraderlijk veel als een open wereld, maar dan net niet. In Shigeru Miyamoto’s woorden: ”[…] we wilden zeker weten dat we een game maken waar de speler alles kan doen, maar dat het ook een vorm van entertainment is. Het is leuk om alles te doen.” De toekomst van de The Legend of Zelda-serie ligt waarschijnlijk in dit, aanvankelijk onschuldig, nep-open world conceptje.
Senior product manager Bill Trinen geeft uitleg over het ontstaan van de term en waarom het nodig was. Het idee ontstond toen het bedrijf probeerde te bedenken hoe de art, gameplay, muziek en het gevoel van Breath of the Wild het best beschreven kon worden. Hierbij vormt de wereld een canvas voor het verhaal. Maar het is ook iets waar jij als speler deel van bent: ontdekking en avontuur gaan hand in hand met Breath of the Wild’s wereld. Omdat dit zich vooral buiten afspeelt en het thema van wildernis een grote rol speelt, is uiteindelijk de term ‘open air’ gekozen.
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen!
06-05-2023
#9753
288 comments
H Y P E D
Leuk artikel Ness!