De Game of the Year van Mink - Pokémon Scarlet

  • Special

  • 17 dec 22 om 14:30

  • Mink

De Game of the Year van Mink is… Pokémon Scarlet!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jou, de lezer. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan nóg een Pokémon-meester: Mink!

Pokémon Scarlet

Iedere december wordt er met nostalgie teruggekeken naar de rest van het jaar en ook wij van N1-UP zijn daar heer en meester in. Afgelopen jaar was voor Nintendo-fans een genot; ontzettend veel variatie en enkele top tier-spellen zoals Xenoblade Chronicles 3 en Splatoon 3. Echter, voor mij is dit jaar de award voor Pokémon Scarlet / Violet, ondanks dat het internet rondom release bijna uit elkaar spatte van de haat en het onbegrip.

Pokémon Scarlet / Violet zijn voor mij de beste Pokémon-games in wellicht tien jaar, enkel Pokémon X / Y weten in de buurt te komen dankzij toevoegingen als Mega Evolution en het gemakkelijker maken van het IV- en EV-trainen. Maar waar Pokémon X / Y vooral een bestaande formule perfectioneerden, maken Scarlet & Violet de stap naar een ‘nieuw normaal’ voor de Pokémon-serie. Zeg gedag tegen de lineaire Pokémon-ervaring en verwelkom de plezierige, echte Open World-ervaring waarmee GameFreak vriend en vijand heeft verrast.

Pokémon Scarlet en Violet brachten een echte Open Wereld-ervaring naar de Pokémon-serie

Een kritische Poké-noot

Uiteraard is er ook een hoop mis met deze games – de ontwikkelaar is en blijft GameFreak natuurlijk – maar dat mag het plezier niet drukken. Van de wereld ontdekken, tot helemaal afgestraft worden omdat je zwaar underleveled bent voor de gym tot het vangen en ontdekken van nieuwe Pocket Monsters. Deze games zijn een genot om te spelen en hebben zelfs een bijzonder diep en volwassen verhaal verscholen. Het enige negatieve wat ik over deze games te zeggen heb: technisch en grafisch zijn de games niet optimaal en zelfs beneden ieder peil. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd en zeer positief over de toekomst van Pokémon, een gevoel wat ik eigenlijk sinds Omega Ruby / Alpha Saphire niet meer heb ervaren.

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Robin

17-12-2022

#7949‍

270 comments

Eens. Op gameplay gebied ben ik nog steeds onder de indruk. Is het omdat het Pokémon is? Is het vanwege de nieuwe designs of gewoon omdat het één van de weinige grotere oldschool RPG's is. Turn-based zie je nog zelden; maar toch is het een toffe game.

ageQned

17-12-2022

#7951‍

185 comments

Hele toffe game geworden jammer dat het op technische vlal niet meteen goed is gegaan, maar gelukkig valt dat grotendeels wel te verhelpen.

rob1N

18-12-2022

#7956‍

668 comments

Ja, gelukkig verhelpen ze dat ook! /sarcasm

Robin

20-12-2022

#7974‍

270 comments

https://www.n1up.nl/news/morgen-patch-pokemon-scarlet-violet-nintendo-biedt-excuses-aan/Naja zo te zien zijn ze er mee bezig

Garrus

18-12-2022

#7957‍

184 comments

Dit zou mijn game van 2022 zijn geweest als het niet voor Forza Horizon 4 was geweest. Ik heb sinds dit jaar ook een Series X weten te bemachtigen en FH4 was zo'n genot, zo fijn om te spelen tijdens een erg moeilijke periode dat ik alleen die game op de nummer 1 kan zetten haha.

Maar Pokémon Violet staat stevig op Nummer 2. Geweldige game en de glitches/bugs die erin zitten zijn makkelijk genoeg om te negeren.. tenzij je een perfectionist bent die op alle kleine dingen let natuurlijk.

Op drie staat voor mij Kirby and the Forgotten Land. Heerlijke game met veel content en interessante characters en plot. Beste Kirby game sinds Epic Yarn!