Waar blijft dat vervolg op Sonic Mania?

  • Column

  • 15 aug 22 om 10:18

  • Mitch

Het is vandaag vijf jaar geleden dat Sonic Mania verscheen. Waar blijft deel 2, SEGA?

Sonic Mania is nog steeds de beste Sonic-titel sinds de originele trilogie uit de jaren 90. De game combineerde klassieke en nieuwe stages op meesterlijke wijze, terwijl het tegelijkertijd de vertrouwde Sonic-gameplay moderniseerde met nieuwe moves als de Drop Dash. Het was een waar feest voor Sonic-fans en wist zelfs bij het grotere publiek veel positieve buzz te genereren. Wanneer stond Sonic voor het laatst met een 91(!) op Metacritic?

Exacte sales van de game zijn overigens lastig te vinden, maar duidelijk is dat SEGA gevierd heeft dat de game meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht. Met de kwaliteit van Mania zullen er ook minstens zoveel mensen uitkijken naar een vervolg. Een vervolg dat overigens ook echt niet duur of innovatief hoeft te zijn. Geef ons nieuwe varianten op bijv. Scrap Brain, Aquatic Ruins en Sky Sanctuary. Gooi er weer drie gloednieuwe zones bij en je hebt al een winnaar.

Oh en geef Tee Lopes weer carte blanche met de soundtrack, dan komt sowieso alles goed!

Misschien kunnen we het recent uitgebrachte Sonic Origins zien als een tussenstation. Nog even de oude delen een boost geven voor een modern publiek, voordat Mania 2 ten tonele verschijnt. Wanneer dat zou zijn? 2022 lijkt met Sonic Frontiers deze feestdagen en het eerder genoemde Origins aardig vol te zitten. Ik zet mijn geld op 2023. Breath of the Wild en Mania kwamen immers ook uit in hetzelfde jaar. Toeval? Zeker, maar volgend jaar BotW 2 en Sonic Mania 2? Ik teken er voor!

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

15-08-2022

#6339‍

196 comments

Toch raar, maar persoonlijk zou ik naar een Sonic Mania-opvolger veel meer uitkijken, dan naar een grootschalige 3D Sonic-game van Sonic Team zelf. Hoe vaak mag eenzelfde studio falen? Iedere keer denk je dat er weer een stap in de goede richting is gezet, maar wordt die gevolgd door een volgende flater.

Sonic Frontiers gaat het weer anders doen, maar is het erg Sonic zoals we hem kennen? Zo te zien niet. Ik vind nog steeds dat SEGA geen juist antwoord heeft gevonden voor Sonic in 3D. Ik betwijfel of de boel in een open wereld te gooien daar erg bij gaat helpen. Het oogt zelfs wat ongeïnspireerd, aangezien Breath of the Wild na 2017 wel vaker is geïmiteerd. Kale vlaktes, weinig vijanden en overal vliegende rails. Waar zijn de kleurrijke, geanimeerde gebieden? Waarom realisme bij een cartoonegel? SEGA ziet in Sonic Frontiers de volgende grote stap, maar of 'm dat echt gaat zijn? Nog niet overtuigd. Laat maar zien.

In de remaster van Sonic Colors en Sonic Origins schijnen ook een aantal vage keuzes gemaakt te zijn, wat mij toch tegenhoud om die games te halen. Had Sonic Origins anders waarschijnlijk wel gekocht (maar niet voor de volle prijs). Die games hadden zich al als succes bewezen en daardoor gegarandeerde verkopen kunnen zijn. Zonde dat SEGA er vervolgens voor zorgt dat er ook op de klassiekers iets aan te merken valt. Ik ben verre van de enige met twijfels bij SEGA's beleid rondom Sonic. Lijkt soms wel alsof ze er zelf geen succes van willen maken. Sonic Mania is een groot succes? Sonic Forces niet. Laten we het beste hopen voor Sonic Frontiers, maar mogelijk krijgt een tweede Sonic Mania toch meer enthousiasme. Jammer dat iedereen dat zo ziet, behalve SEGA...