Alle tips en tricks om Shiny Pokémon te vangen

  • Special

  • 28-11-2019 12:30

  • Mink

0

Sinds de komst van de zesde generatie is het een stuk toegankelijker gemaakt om shiny Pokémon aan je team toe te voegen. Ook met Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu is dat het geval. Maar hoe kom je met deze totaal nieuwe spelmachinieken een shiny Pokémon tegen? Wat kun je doen om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken en welke regels mag je niet overtreden? In deze special leg ik je tot in de puntjes uit hoe je alle shiny Pokémon kunt bemachtigen.

Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu nemen een vertrouwt concept uit de Pokémon-reeks over; de mogelijkheid om zakmonster met een alternatief kleurpatroon te vinden. Deze zogeheten Shiny Pokémon hebben een kleine kans om te verschijnen en zijn daarom zeer gewild. Game Freak heeft echter het jagen op Shiny Pokémon totaal veranderd en een stuk toegankelijker gemaakt.

In deze nieuwste telgen is de kans op een Shiny Pokémon 1 op 4096, waar je wellicht niet geheel vrolijk van wordt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze kans omhoog te werken: alle Pokémon vangen, een Catch Combo starten en een Lure gebruiken. Bij het vangen van alle Pokémon krijg je in het Game Freak-kantoor een Shiny Charm, deze verhoogd je kans op een Shiny met ruim 300%. Een Lure activeren verdubbeld je kans op zo’n uniek zakmonstertje en een Catch Combo verhoogd je kans aanzienlijk met 1200%. Mocht je alle bovenstaande manieren tegelijkertijd gebruiken, dan is je kans 15 keer groter (ofwel 1 op 273).

Let’s Combo!

De grootste kansvergroter op een Shiny Pokémon is bij uitstek de Catch Combo. Maar hoe werkt deze precies en waar moet je op letten? Een Catch Combo creëer je door dezelfde Pokémon meerdere keren achter elkaar te vangen. Het maakt verder niet uit of het wilde beestje enkele keren uit de Pokéball springt, zolang je hem uiteindelijk maar vangt.

Game Freak heeft het ontzettend toegankelijk gemaakt om de Catch Combo op te bouwen; er is vrijwel niets dat het doorbreekt. In dit voorbeeld zijn we opzoek naar een Shiny Growlithe. Slechts drie zaken moet je absoluut niet doen; een andere Pokémon vangen, een Growlithe laten ontsnappen (in de overworld mogen Growlithes overigens gewoon verdwijnen, dat verbreekt de combo niet) of de Nintendo Switch volledig uitzetten. Stand-By is geen probleem. Nu het duidelijk is wat je niet moet doen, is al het andere vrij spel. Je kunt tijdens het Shiny Hunten gewoon vechten met trainers, online ruilen met vrienden of snel wat extra Pokéballen halen. Wat overigens best te doen is, want Catch Combo’s zijn stiekem best lucratief.

Rewards

Het behalen van hoge Catch Combo’s heeft vele voordelen. Allereerst het meest voor de hand liggende reden; je kans op Shiny Pokémon neemt enorm toe. Deze kans neemt toe naarmate je Catch Combo stijgt, waarbij je het maximum behaald bij een Catch Combo van 31. Als tweede krijg je ontzettend veel ervaringspunten voor het vangen, wat het iets gemakkelijker maakt om alle Pokémon in je Pokédex te krijgen. Tevens neemt de kans exponentieel toe dat er een zeldzame pocket monster op de overworld verschijnt.

Een ander voordeel van Catch Combo’s is dat de Growlithes steeds meer perfecte IV’s bezit. Een Pokémon heeft zeven waardes; Health Points, Attack, Special Attack, Defense, Special Defense en Speed. Deze hebben bij de ‘geboorte’ van Pokemon een geheime waarde (Individual Values). Deze zo hoog mogelijk krijgen was in voorgaande Pokémon-spellen een heel gedoe. Nu is het Shiny Hunten extra voordelig aangezien de Shiny Pokémon met vier perfecte IV’s start als je in een hoge Catch Combo zit (31+). Daarbij kun je in deze game de Nature van jouw Pocket Monsters bepalen. Ga naar het Pokémon Centrum in Celadon City en spreek met de trainer die een Abra bij zich heeft. Dit kost flink wat duiten en laat je tot het einde van de dag alleen wilde Pokémon tegenkomen met de Nature die jij gekozen hebt. Ideaal voor tijdens het jagen op Shinies mits je 10.000 PokéDollars over hebt.

Het laatste voordeel Catch Combo, is het aantal snoepgoed dat je krijgt voor het vangen van Pokémon. Als je het de honderd passeert, krijg je na vrijwel iedere vangst ruim tachtig Candy. Deze zijn alleen niet zoveel waard, maar mocht je combo de drie getalen raken, dan kun je gerust iedere twintig gevangen Pokémon terug wandelen naar de meest dichtstbijzijnde PokéMart om 999 Candy te verkopen en zo weer 100 PokéBallen te verdienen. Dit maakt het een aardig lucratieve bezigheid, aangezien je meestal geen honderd ballen nodig hebt om er twintig a dertig te vangen.

The Man Who Cant Be Moved

Het klinkt misschien niet logisch, maar de beste manier om Shiny Pokémon te vangen is door simpelweg stil te staan. Zorg dat je een Catch Combo van 31+ hebt, zet een lure aan en wacht rustig af. De houdbaarheid van een Lure is, net zoals bij Repels, gebaseerd op het aantal stappen dat je zet. Als je stilstaat blijven de Pokémon verschijnen en iedere Pokémon heeft een kans om Shiny te zijn. Krijg je niet dezelfde Pokémon Shiny als de Pokémon die je al dertig keer hebt gevangen, dan zal deze geen vier perfecte IV’s hebben. Hierdoor is het aan te raden deze te laten schieten, deze zijn het gewoonweg niet waard.

Als je eenmaal de Elite Four hebt verslagen, kun je op een snellere manier Shiny Pokémon verzamelen. Je krijgt dan de mogelijkheid om op een vliegende Pokémon daadwerkelijk de hoogte in te schieten. Vlieg naar een stukje gras, wacht totdat er zes Pokémon zijn verschenen en vertrek dan weer. Dit proces kun je oneindig lang doorvoeren totdat jouw Shiny Pokémon op het beeld wandelt.

Kleine tips

Uit ervaring kan ik zeggen dat het Shiny Hunten niet als volwaardig ‘spelen’ aanvoelt. Het is meer een onvermijdelijke grind naar die perfecte Shiny Pokémon. Daarom heb ik vaak randactiviteiten gaande terwijl de Catch Combo langzaam naar 420 tikt. Zo is het luisteren naar een podcast, schrijven van een special of onzinnig fantaseren over het universum aan te raden.

Iets wat mij veel frustratie wegnam, was het spelen in de handheldmodus. Hier voelt het vangen minder aan als een gimmick en word je niet gestraft voor de soms slecht aanvoelende motion control. Zorg er altijd voor dat je de Nintendo Switch kunt opladen als je in handheldmodus speelt, het is ontzettend zonde om je gigantische Catch Combo te verliezen omdat je vergeten bent de console op te laden.

Het jagen op alternatieve Pokémon is een vrij dure hobby, zeker als je ook de Nature wilt bepalen. Hier zijn enkele snelle oplossingen voor zoals het verslaan van trainers, de Elite Four of het verzamelen van items. Dit laatste is in Pokémon: Let’s Go, Pikachu & Eevee zeer gemakkelijk gemaakt; ieder ‘verborgen’ item verschijnt weer in de wereld na 24 uur. Je kunt daarom iedere dag even door de Underground Paths gaan, daar liggen items ter waarde van ongeveer 16.000 PokéDollars.

Laat ons zeker weten wat jouw favoriete Shiny Pokémon is in de eerste generatie. Of deel natuurlijk even welk Pocket Monster jouw eerste Shiny is in Let’s Go!

Deel dit bericht:

Recente artikelen

1

Nieuws Hogwarts Legacy uitgesteld naar 2023

12-08-2022

1

Rik

0

Media Bekijk tot 31 augustus het concert ter ere van Kirby's 30e verjaardag terug

12-08-2022

1

Kitty

2

Nieuws Alle Mystery Gift-codes voor Ash zijn team in Pokémon Sword & Shield

12-08-2022

3

Erik

Reageer als eerste!