14 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in december 2021

  • Special

  • 02-12-2021 15:56

  • Erik

2

Het is zover: de laatste maand van het jaar! De maand waarin Danganronpa eindelijk naar de Nintendo Switch komt én de maand dat Nintendo een 14 jaar oude franchise weer tot leven wekt. Daarnaast worden liefhebbers van romantiek en mysterie op hun wenken bediend met Life is Strange: True Colours én komt er een Pokémon-kloon uit die nog best leuk kan worden! Ik neem je mee door de 14 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in december 2021!

Big Brain Academy: Knappe koppen

3 december – Nintendo Switch (€29,99)

Big Brain Academy is terug! In Big Brain Academy: Knappe koppen test je (het liefst in gezelschap) de kracht van je grijze massa. Hiervoor los je allemaal hersenkrakers op, die allen een ander deel van je brein prikkelen. Uit hoeveel kubussen bestaat dit figuurtje? Welk patroon komt uit deze afbeelding? Er zijn minigames in vijf verschillende categorieën: visie, geheugen, analyse, rekenen en inzicht. Word jij de slimste van je gezin? Big Brain Academy op de Nintendo DS en Wii werden destijds best positief ontvangen, en we gaan ervanuit dat ook aardig tijdverdrijf op gaat leveren.

Er is op dit moment een demo van Big Brain Academy: Knappe koppen uit de Nintendo eShop te downloaden.

Danganronpa: Decadence

3 december – Nintendo Switch (~€59,99 voor de fysieke bundel; elk spel is digitaal los te koop)

Danganronpa kun je het best beschrijven als een over-the-top-versie van Ace Attorney. Jij zit op Hope’s Peak Academy, omdat je een ultiem talent bezit, maar op een dag word jij met je medescholieren door het beertje Monokuma gedwongen om een Killing Game te spelen. Dit manifesteert zich in het verzamelen van aanwijzingen, heuse rechtszaken (gejureerd door Monokuma zelf) en een hele hoop verhaal om door te ploegen. Naast het uitstekende verhaal, excelleren de drie spellen (met name Danganronpa V3) vooral door de personages, de band die je met ze opbouwt en de heerlijke mix van humor en spanning.

Danganronpa Decadence bestaat uit vier spellen: Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Danganronpa 2: Goodbye Despair en Danganronpa V3: Killing Harmony en het nieuwe Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. Laatstgenoemde is geen visual novel, maar een bordspel! Elke game is ook los aan te schaffen in de Nintendo eShop.

Je kunt de games ook met Japanse stemmen spelen!

Life is Strange: True Colours

7 december – Nintendo Switch (€59,99)

Jep, deze maand is het zover: Life is Strange komt naar de Nintendo Switch. True Colours is het nieuwste deel in deze serie. Je kunt de game het best zien als een soort interactieve film, vergelijkbaar met Heavy Rain of Beyond: Two Souls. De focus ligt op het verhaal, maar jij maakt de keuzes en wandelt rond in de wereld. Jij speelt als Alex Chen, die een bijzondere kracht heeft: ze kan de emoties van andere ervaren en manipuleren. Een vaardigheid die ze lang heeft onderdrukt, maar als haar broer sterft bij een ongeluk zit er voor haar niets anders op dan deze kracht te omarmen. Aan jou om dit mysterie op te lossen en een band op te bouwen met de mensen om je heen.

Gear.Club Unlimited 2 – Definitive Edition

2 december – Nintendo Switch (€39,99)

Gear.Club Unlimited 2 is een best aardige arcaderacer en laat je met dure auto’s rijden op de mooiste locaties. Deze Definitive Edition bevat alle downloadbare content

Trailer

Asterix & Obelix: Slap them All!

2 december – Nintendo Switch (€39,99)

Toe aan wat Asterix en Obelix op de Nintendo Switch? Slap them All! Is een brawler die je in 2D-scrollende omgeving de ene na de andere vijand kapot laat meppen! Maar dan natuurlijk in een kindvriendelijk sausje.

Trailer

Archvale

2 december – Nintendo Switch eShop (€14,99)

Actie, kogels en meer kogels! Archvale is een bullet hell twin-stick RPG waarin jij met zwaarden en pistolen de ene na de andere vijand probeert kapot te maken. Doet een beetje denken aan Enter the Gungeon!

Trailer

Disney Magical World 2: Enchanted Edition

3 december – Nintendo Switch (€49,99)

Op een vrolijk Disney-avontuur! In deze game kun je lekker vissen, surfen, boeren, kleding weven en leuke activiteiten doen met Mickey, Katrien, Winnie the Pooh en allerlei andere personages. De Nintendo 3DS-versie kreeg van ons een 7,5!

Trailer

Asterix & Obelix: Slap them All!

LOVE 3

7 december – Nintendo Switch eShop (€8,19)

Ik vraag me af óf je echt liefdevolle gevoelens krijgt van deze game. Het is namelijk bikkelhard platformen wat de klok slaat. De twist? Jij maakt je eigen checkpoints.

Trailer

Crysis 3 Remastered

7 december – Nintendo Switch (€29,99)

Met de release van Crysis 3 Remastered is de volledige trilogie op de Nintendo Switch te spelen. In dit derde deel probeer je als supersoldaat de kwaadaardige C.E.L.L.-corporatie te verslaan in een apocalyptische wereld.

Trailer (PS4, PC en Xbox One-versie)

Sam & Max: Beyond Time and Space

8 december – Nintedno Switch eShop (€16.79)

Sam & Max: Beyond Time and Space is het volledige tweede seizoen van deze klassieke point-and-click-adventure. Als het doldwaze duo van een konijn en een politiehond, verzamel je voorwerpen, los je puzzels op en ontrafel je vijf verschillende mysteries vol humor.

Trailer

Loop Hero

9 december – Nintendo Switch eShop (€16,99, tot 09-12 €13,49)

Oh, nee: je zit gevangen in een lus der tijd! Dit ontvouwt zich als een deckbuilding-game annex roguelite. Alleen als jij alle wachterseindbazen verslaat, kun jij de tijdlus van Lich doorbreken.

Trailer

Loop Hero

Monster Rancher 1 & 2 DX

9 december – Nintendo Switch eShop (€29,99)

Monster Rancher 1 & 2 is… een soort Pokémon! Maar je vangt de beestjes niet, nee, je broedt ze uit. Door verschillende combinaties te laten paren, kun je extra sterke creëren. De games werden eind jaren ’90 goed ontvangen op de PlayStation 1; dit markeert de eerste keer dat ze in Europa verschijnen.

Trailer

Captain U

9 december – Wii U (€2,99)

Een Wii U-spel in 2021? Ja, het kan! Captain U maakt volledig gebruik van de Wii U Gamepad en ontpopt zich tot een 2D-platformer met negen levels. Of het leuk wordt, geen idee, maar bijzonder is het zeker!

Shovel Knight Pocket Dungeon

13 december – Nintendo Switch (€19,99)

Wat nou 2D-platformer? Shovel Knight Pocket Dungeon is een puzzelspel, dat wel wat lijkt op Puzzle League. Maar in plaats van zelf de blokjes te verschuiven, moet je ze uitgraven: alleen dan verdwijnen ze. Oh, en ondertussen worden de stapels hoger en hoger. Ziet er leuk uit!

Trailer

Captain U (Wii U)

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Review Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions

17-08-2022

0

Mitch

2

Review Kokoro Clover: Een klaver juweeltje

17-08-2022

3

Evelyne

2

Nieuws Fire Emblem Warriors: Three Hopes passeert de 1 miljoen verkopen

17-08-2022

1

Rik

Discussieer met ons mee!

rob1N

03-12-2021

#2690

Huh, is mijn reactie verwijderd? Ik had hier toch iets gepost? Nou goed, nogmaals: geen grote holidays klapper van Nintendo zelf... Jammer. 

Hopelijk krijgen we met de Game Awards toffe dingen te zien zodat ik in elk geval dan wat heb om naar uit te kijken naast Metroid en Zelda.

Ribbelchips

06-12-2021

#2722

Life is Strange en Danganronpa zijn beide toffe series. 

Jammer alleen dat Life is Strange True Colors op PS5 en Xbox inmiddels nog maar €43 kost. Je mag dus 17 méér betalen voor de Switch versie, die grafisch ongetwijfeld een flink pak minder zal zijn. Irritant blijft dat.