11 Nintendo Switch-games voor oktober 2022

  • Special

  • 2 okt 22 om 11:15

  • Erik

Het is oktober! En ook ditmaal bezorg ik je een lijst met de heetste aankomende Nintendo Switch-spellen. Toch kan ik mijn ogen nog steeds niet zo goed geloven. NieR? Mario + Rabbids? Persona 5? Bayonetta 3? Dit komt allemaal uit in één maand? En wacht even, zijn een aantal hiervan niet PlayStation 4-spellen? Hierbij 11 Nintendo Switch-games voor oktober 2022!

Overwatch 2

4 oktober – Nintendo Switch (free-to-start)

Overwatch 2 is een kleurrijke shooter waarin je met je teamgenoten naar de overwinning toewerkt. Elk van de helden heeft een eigen vaardigheid, dus kies degene die het beste bij je past. In tegenstelling tot het origineel is het ditmaal free-to-start!

NieR:Automata The End of YoRHa Edition

6 oktober – Nintendo Switch (€39,99)

Het verhaal van NieR is al best bijzonder: het eerste deel was vrij niche, en het vervolg een gigantische culthit. NieR:Automata is een bizarre mix tussen hack-and-slash en shoot-em-up, dat speelt met perspectieven, plotlijnen en de wereld zelf. Een game die iedereen eens moet ervaren!

No Man’s Sky

7 oktober – Nintendo Switch (€49,99)

No Man’s Sky is misschien wel de meest gehypte game ooit. Toch was de launch van de game in 2016 teleurstellend. Het goede nieuws is dat Hello Games in al die jaren niet heeft stilgezeten. En anno 2022 geeft de titel de open wereld ruimte-ervaring die al die tijd al beloofd is. En die versie krijgen wij ook!

LEGO Bricktales

12 oktober – Nintendo Switch eShop (prijs nog niet bekend)

In LEGO Bricktales los je puzzels op door mensen te helpen. Een journalist vast tussen de bomen? Geen probleem! Jij als speler bouwt wel een mooie helikopter in elkaar. Pas je wel op dat je bouwsel onderweg niet neerstort?

Dragon Ball: The Breakers

14 oktober – Nintendo Switch eShop (€19,99)

Goku, Vegeta en Gohan zijn natuurlijk verschrikkelijk sterk. Moet ook wel, met Frieza, Cell en al die andere verschrikkelijke slechteriken. Maar wat nou als Bulma of een willekeurige boer die verschrikkelijke slechteriken moesten verslaan? Nou, dan krijg je coöp-actiespel Dragon Ball: The Breakers.

Them’s Fightin’ Herds

18 oktober – Nintendo Switch eShop (€19,99)

Them’s Fightin’ Herds is een 2D fighter waarin je vecht met My Little Pony-achtige paarden en andere viervoeters. Jep, dat is de beschrijving.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

20 oktober – Nintendo Switch (€59,99)

Mario + Rabbids is een strategiespel voor jong en oud, waarbij Mario en de Rabbids samenwerken om een legio aan slechteriken te verslaan. Ditmaal een beetje geïnspireerd op werelden uit Super Mario Galaxy. Het origineel was fenomenaal, en we verwachten dat het vervolg dit dunnetjes over gaat doen.

New Tales from the Borderlands

21 oktober – Nintendo Switch (€39,99)

New Tales from the Borderlands is een titel met veel actie… maar jij als speler bepaalt vooral de voortgang van het verhaal! Dit ontvouwt zich tot een filmische ervaring waarin je drie verschrikkelijke nietsnutten (de ontwikkelaar noemt ze zelfs ‘losers’) volgt die… de wereld moeten redden?

Persona 5 Royal

21 oktober – Nintendo Switch (€59,99)

Persona 5 Royal wordt dikwijls in lijstjes van beste moderne RPG ooit genoemd. En het is goed te zien waarom: de game heeft stijl, gelikte turn-based gameplay en een awesome verhaal dat na tientallen en tientallen uren blijft boeien (serieus, je bent met gemak 100+ uren bezig). En dat straks allemaal op de Nintendo Switch.

Resident Evil Village Cloud

28 oktober – Nintendo Switch Online (€39,99, constante internetverbinding vereist)

Ik ben geen survival horror-liefhebber, maar zelfs ik kon niet om de populariteit van Resident Evil Village Cloud heen. Op een gegeven moment was het internet vol van de game, en dan met name vanwege een zekere veel te lange dame…  De game zal vast leuk zijn!

Bayonetta 3

28 oktober – Nintendo Switch (€59,99)

Je dacht toch niet dat we klaar waren? Bayonetta 3 is de kers op de oktobertaart. Liefhebbers van hack-and-slash-spellen kunnen uitkijken naar nog mooiere, vloeiendere een strakkere bewegingen van de titulaire Bayonetta. Heerlijk! Het enige jammere is dat er een definitief einde is aan de “ontwikkeling loopt voorspoedig”-berichten.

Naar welke games kijk jij uit deze maand? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

3

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 4

ageQned

02-10-2022

#6949

128 comments

Nier Automata, No Man’s Sky, Mario Rabbids Light of Hope, Nascar Rivals en Bayonetta 3 voor mij pff hele dure maand.

Mitch

02-10-2022

#6950

298 comments

Sicke maand hoor, dat Bayonetta 3 daadwerkelijk een videogame is die eind deze maand in de winkels ligt, blijft een bizarre gewaarwording.

 

Knijp me!

Garrus

02-10-2022

#6951

165 comments

Persona 5 Royal voor mij deze maand, ondanks dat ik 'm al op PS4 heb..

Blijft idd een van de beste JRPG's of all time!

Selan

02-10-2022

#6952

202 comments

NieR: Automata, Xenoblade DLC en Bayonetta 3 deze maand voor mij