Swim Out

Normaal gesproken is het heerlijk om urenlang te dobberen of baantjes te trekken in een zwembad. In Swim Out geldt juist het tegenovergestelde. Hier moet je namelijk zo vlug mogelijk de overkant van het bad bereiken zonder tegen iets of iemand te botsen. Bots je toch, dan hoor je een fluitje en begin je weer daar waar je vandaan kwam. In je blauwe zwempak baan je je een weg door allerlei baden in verschillende omgevingen terwijl je de roodgeklede zwemmers en obstakels in het water ontwijkt. Echter blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan…

Kopje onder
Vanaf het moment dat je het spel opstart gooit Swim Out je in het diepe, letterlijk en figuurlijk. Het spel neemt namelijk niet de moeite om überhaupt iets uit te leggen, maar laat het lekker aan jou over. Geen titelscherm, geen tutorials: spring direct maar het water in. Al spelende leer je, gelukkig, alle hulpmiddelen te begrijpen. Je krijgt een betere score (in de vorm van een ingekleurd bolletje in het menu) door zo min mogelijk en zo efficiënt mogelijk je zetten te doen. Ergens doet deze game me denken aan Hitman GO en Lara Croft GO, of zelfs schaken, waarbij je ook rijpelijk overwogen je zetten uitkiest om aan de andere kant van het speelveld te komen.

Conclusie
Zwemmen was nog nooit zo strategisch. Je moet wel twee keer nadenken om aan de andere kant van het bad te komen zonder te botsen. De fijne zwembaduitstraling sluit perfect aan op de ontspannende gameplay. Dit spel leent zich perfect om even tussendoor te spelen als tijdsdoder! Uit het simpele, vlotte menu kies je gemakkelijk levels. Helaas houdt het daar wel op, want extra’s bied de game niet. De besturing en opzet zijn enorm simpel, maar toch vereist het spel zelf wel degelijk strategie. Al met al is deze game een genot voor liefhebbers van strategie en puzzelgames.

6.5

N1-score

  • + Elegante uitstraling
  • + Goede tijdsdoder
  • + Sterke uitdaging
  • - Verveelt na een tijdje
  • - Weinig tot geen extra’s

Like dit bericht:

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

0

Nieuws Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

30-03-2023

3

Rik

Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

1

Nieuws Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

30-03-2023

2

Thijmen

Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

3

Nieuws Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

30-03-2023

4

Erik

Reageer als eerste!