TrustGXT415Zirox_Nintendo_Switch

Review: Trust GXT 415 Zirox Headset

 • Review

 • 21 aug 23 om 08:05

 • Evelyne

Ongeveer een maand geleden kreeg ik de Trust GXT 415 Zirox headset van Media Tornado binnen. Deze headset kan op vele consoles aangesloten worden waaronder de Nintendo Switch. Aangezien mijn vorige headset na een maand stuk was, wilde ik graag zeker zijn dat de Trust GXT 415 Zirox dit niet is. Daarom heb ik mijn tijd genomen en van alles getest. Heeft deze hoofdtelefoon mijn tests doorstaan of kan je beter voor het geld een uitgebreide lunch halen?

De doos is eenvoudig te openen en de headset is compleet voorgemonteerd. Daarnaast vind je in de doos een boekje met eventuele instructies. De microfoon is uitklapbaar en klapt soepel in en uit, echter kan je deze niet dichterbij je mond bewegen. Dit vind ik minder fijn, want ik heb een zachte stem waardoor ik de headset soms schuiner op mijn hoofd moet zetten om gehoord te worden. De draad wordt netjes bij elkaar gehouden met wat verpakkingsmateriaal zodat deze geen schade kan krijgen in de doos. De hoofdtelefoon heeft veel verschillende kleurvarianten. Zo is er een blauwe, zwart/groene, roze, witte, zwarte en rood-zwarte variant. Ik ontving de rood-zwarte variant.

TrustGXT415Zirox_headset

Pasvorm en gewicht

Voor mij heeft deze headset een ideaal gewicht, hij voelt namelijk niet zo heel zwaar op het hoofd en is redelijk comfortabel. Er zit dan ook een dun zacht kussentje op de binnenkant van de band van de headset, wat een aangenaam gevoel verzorgt op het hoofd. Het is flexibel genoeg om te buigen en stevig genoeg om zijn eigen vorm te behouden zonder het hoofd af te knellen. Ook heeft het uitschuifbare stukken waardoor je hem kan verstellen zodat die echt lekker zit. Wel raad ik aan om hem niet te delen, hij vormt zich namelijk naar jouw hoofd. Als je hem dan een tijd aan iemand met een groot hoofd uit leent, zit de band veel te ruim. Zelf heb ik hem vijf dagen aan mijn huisgenoot gegeven en daarna zat die toch niet zo lekker meer.

TrustGXT415Zirox_hoofdkussentje_verstelbaar

De oorkussentjes hebben vierkante vormen. Dit zorgt ervoor dat ze niet helemaal goed om je oren aansluiten waardoor je geluid in de omgeving nog kan horen. Persoonlijk vind ik dit wel fijn zodat ik de deurbel nog in de gaten kan houden en mijn huisdieren nog kan horen. Echter kan ik wel begrijpen dat als je je goed in een game wil inleven je eigenlijk zo min mogelijk geluid van buiten wil horen.

TrustGXT415Zirox_kussentje_oor

Lekker lang snoer

De lengte van het snoertje is 200 cm. Dit is veel langer dan vorige versies. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk wat verder van je Nintendo Switch in handheldmodus kan zitten en kan spelen. Ook is dit super fijn voor de pc of laptop want daarmee kan je ook netjes afstand bewaren zonder dat je je nek moet verdraaien. Echter is dit niet ideaal voor de Playstation 4 of Nintendo Switch in de dock. Dan moet je heel dichtbij het tv-scherm gaan zitten wat juist onprettig is voor de nek. Daarom heb ik dit maar kort uitgeprobeerd en kon ik er moeilijk van genieten. Don’t try this at home.

TrustGXT415Zirox_headset_snoer_lengte

Moeilijkheden met geluid

Er zijn twee nadelendie ik heb ontdekt in de afgelopen maand. Het eerste is dat om een of andere reden de jackplug minder goed reageert. Ik had hem netjes aangesloten op de Nintendo Switch maar kreeg geen geluid te horen. Daardoor heb ik hem een aantal keren een tijdje eruit gehaald en even laten afkoelen. Dit geldt ook voor de pc, laptop, Nintendo Switch Oled, Nintendo Switch Light en Playstation 4. Ik heb geen tablet, Playstation 4, Xbox Series S & X of smartphone dus hierop kan het een ander effect hebben, maar het lijkt toch wel echt aan de plug te liggen en niet aan de apparaten.

Het tweede nadeel is dat het geluid soms wat kraakt, Echter is dit niet heel storend maar wel aanwezig. Daarnaast heeft ook de microfoon wat problemen. Ik was minder verstaanbaar, het klonk alsof ik krakend geluid maakte of ik klonk alsof ik heel ver weg stond. Niet ideaal als je verstaanbaar wil zijn in vergaderingen of andere voicechats dus.

TrustGXT415Zirox_Nintendo_Switch

Netjes geprijsd

De prijs voor deze hoofdtelefoon valt nog mee: voor ongeveer 20 euro heb je er al één. De prijs-kwaliteitverhouding is daardoor heel netjes. Je krijgt namelijk een heel strak ogend en in het algemeen goed werkende hoofdtelefoon, die ook nog eens goed verpakt zit en meteen aan te sluiten is, zonder veel gedoe of rare onbekende programma’s die je moet installeren om hem werkend te krijgen.

TrustGXT415Zirox_headset_masterbal_

8Specificaties van de headset
Platform: Nintendo Switch, pc, Playstation 4, Playstation 5, smartphone, tablet, Xbox series S & X. 

Type verbinding: bedraad

Aansluitingen (audio): jackplug 3.5 mm

Audioweergave: stereo

Afstands/volumebediening: universeel

Noise-cancelling: passief

Diameter speaker: 50 mm

Speaker specificaties:
Minimale frequentie: 20hz

Maximale frequentie: 29khz

Kabellengte: 200cm

Eigenschap: inklapbare microfoon

Gewicht: 244 g

Kleur: wit, zwart, rood, blauw , groen-zwart en rood-zwart

Conclusie
De headset heeft een heel assortiment aan platformen waarop die aangesloten kan worden en hij oogt mooi in alle kleurvariaties.  Hij is ook super licht, flexibel en instelbaar zodat die goed op jouw hoofd past en knelt niet af. De oorkussentjes zijn heerlijk comfortabel maar laten wel wat omgevingsgeluid door. Hij is niet draadloos waardoor docked spelen op de Nintendo Switch niet heel fijn is maar handheldmodus juist wel weer fijn is. De jackplug heeft na wat warmte last met verbinden, waardoor je hem regelmatig moet laten afkoelen. De microfoon is inklapbaar waardoor je er altijd een tot je beschikking hebt, echter kan je deze niet dichter bij de mond bewegen, wat niet werkt voor mensen met een zachte stem. Daarnaast heeft de microfoon heeft na korte tijd al veel problemen: je stem wordt zachter, en moeilijker verstaanbaar en klinkt alsof het kraakt.

Laat die lunch maar even staan, want deze headset heeft mijn test doorstaan. De minpunten wegen op tegen de erg lage prijs. 

7

N1-score

 • + Eenvoudige verpakking en makkelijk aan te sluiten
 • + Mooi net strak design
 • + Veel verschillende kleurvarianten
 • + Inklapbare ingebouwde microfoon
 • + 200cm lang snoer
 • + Inplugbaar op veel verschillende platformen
 • + Laat omgevingsgeluid doorkomen
 • + Nette kwaliteit-prijs verhouding
 • - Zachter microfoongeluid na verloop van tijd
 • - Jackplug verbindt niet goed door warm worden
 • - Geluid kraakt licht na een maand tijd

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Van Gogh Pikachu Pokemon eevee Merch Promokaart

2

Column Pokémon x Van Gogh-samenwerking is pure chaos

29-09-2023

6

Evelyne

Foto van Takato Utsunomiya tijdens Pokémon Presents

5

Nieuws Pokémon: "Creëren van Pokémon kan nog lang doorgaan"

21-08-2023

3

Erik

Soundtrack Sunday: De verscheidenheid van Super Mario Galaxy

1

Special Soundtrack Sunday: De verscheidenheid van Super Mario Galaxy

20-08-2023

6

Thijmen

Discussieer met ons mee! 3

Theun

21 aug 23 om 09:58

#11139‍

511 XP | 97 comments

Nette kwaliteit-prijs verhouding?

€20 voor een headset die na een maand al afwijkingen vertoond bij zowel microfoon als geluid vind ik persoonlijk een hoop geld.

lifegiving

21 aug 23 om 11:02

#11141‍

2027 XP | 329 comments

Persoonlijk ben ik zelf door heel veel headsets heen gegaan en heb met headsets van 40-50 euro de zelfde problemen gehad. Ik weet zelf niet zeker of het hele microfoon gebeurde alleen aan mijn laptop en mijn huisgenoots computer ligt. Ik had weinig andere plekken om dat specifiek uit te testen. Met het geluid moet je denken aan oordopjes die tegenwoordig ook binnen 1-2 weken al kapot kunnen gaan en dan heb ik het ook om de 20 euro varianten en nog een veel dunner draadje hebben dan deze. Ik heb de headset echt gestresst op momenten (dus het hardste geluid een lange tijd aangehad zonder hem op te doen (want earrape). Wie weet dat als je hem gewoon op normale volume behoud dat het geluid gewoon netjes blijft, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Het geluid heeft geen massieve afwijking, maar wel wat afwijking. Als je echt een goede headset wilt die lang mee gaat moet je natuurlijk veel meer neerleggen, maar niet iedereen heeft meteen 80-100+ euro klaar liggen. Als je er een zonder bedrading wil moet je zelfs nog meer neerleggen. (Ik leen soms de Steelseries Artic Pro van mijn huisgenoot, heerlijk ding maar duur om er zelf 1 van aan te schaffen)

Voor een beginnende headset of duurdere oordopjes is dit een nette prijs is mijn persoonlijke mening.

Theun

21 aug 23 om 17:04

#11146‍

511 XP | 97 comments

Ik kijk daar iets anders tegenaan, maar ik snap wat je bedoelt.

Ik ben zelf wel van mening dat als je een headset koopt, dat die gewoon een goede periode mee kan gaan. Ik snap dat niet iedereen 100 euro heeft liggen, maar dan zou ik persoonlijk niet gaan adviseren om dan maar €20 weg te gooien. Want dat is toch wel een beetje wat het voor mijn gevoel is, als iets na 1 maand eigenlijk al stuk is.Dan zou ik eerder adviseren: spaar even door, want die headset van 100 euro die gaat tenminste 3 jaar mee. Dat is 36x langer dan deze headset, en deze is niet 36x goedkoper. Voor een headset van €20 verwacht ik uiteraard wel mindere kwaliteit. Het geluid zal echt niet zo goed zijn als een dure headset, de draad is misschien wat lastiger en niet zo lang en misschien zit-ie niet even lekker na 2 uur gamen. Dat zijn nadelen die ik persoonlijk verwacht bij een goedkope headset.

Maar als ie na een maand gebruik merkbaar defecten aan het vertonen is, dan is het eigenlijk gewoon troep. Dat een headset van 40-50 euro dezelfde kuren vertoond is meer een probleem met de kwaliteit van de headsets in het algemeen. Mijn goedverdiende €20, zou deze headset serieus een goede investering zijn? Wetende dat-ie over een maand al aan het aftakelen is?

Achja, misschien ben ik wel te oud en heb ik er geen verstand van. Wellicht is het normaal om iedere maand een nieuwe headset te komen of 2-3 maanden sparen voor een betere niet meer van deze tijd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee