Headset RIG 300 PRO HN review: zeker niet voor de poes!

 • Review

 • 30 sep 22 om 09:01

 • Evelyne

Mijn headset ,een Steelseries arctic Pro, was toe aan vervanging. Hoewel ik gek was op deze draadloze headset, was de kabel van de ontvanger snel stuk. Hierdoor kreeg ik schokken van de kabel zelf en was het geluid wat uit de headset kwam niet helder. Verder vond ik de elastische band eigenlijk heel onprettig. Daarom besloot ik me te verdiepen in de RIG 300 PRO HN. Deze headset is niet draadloos, maar ondanks dat is het zeker niet voor de poes.

De verpakking om de doos waarin de RIG 300 PRO HN bevatte erg veel plastic. Zo zat deze in bubbelplastic met daaromheen een plastic zak. Niet heel erg milieubewust dus. Maar wat zit er dan in de doos? Een handleiding en een headset. Deze zitten verpakt in hetzelfde materiaal waarvan een eierdoos is gemaakt: pulp, oftewel samengeperst karton. Dit is een gerecycled materiaal, dus super goed voor het milieu! Echter zitten er wel plasticjes om de headset heen, weer minder goed dus.

Handleiding

Na kort de handleiding doorgenomen te hebben, probeerde ik de headset uit. Het verstellen was wat lastig. Je moet namelijk de oren van de headset eruit klikken en dat ging nogal stroef. Ik was veel te bang om hem te breken. Daarnaast heb ik ook kippenkracht. Tok. Tok. Toen ik echter eenmaal het systeem door had ging het best makkelijk.

Aan elke zijkant van de oren heb je drie vierkante gaten, waarvan in één gat het oor moet komen. Je hoeft niet per se beide kanten in het eerste of laatste gat, als je de ene kant graag in het eerste gat wil en de andere kant in het middelste gat is dit mogelijk zonder problemen. 

Het aansluiten gaat ook met gemak. Het is geen USB-aansluiting maar een aux-aansluiting(3,5 mm jack). Daardoor is aansluiten alleen mogelijk op de handheldmodus van de Nintendo Switch. Ook is deze makkelijk aan te sluiten op pc en telefoon( android). Verder is het geen draadloze headset, je moet de headset dus wel echt af doen als je even eten wil pakken. De aansluitkabel is 1,2 meter lang. De microfoon werkt ook goed en voor een helder geluid. Het enige wat ik minder fijn vind aan de microfoon is dat deze niet beweegbaar is richting de mond. Hierdoor moet ik harder praten dan ik normaal doe. Er is enkel een mogelijkheid om deze in en uit te klappen. 

To mute or not to mute?

Op de kabel van de headset zit zowel een mute-knop als een volumeregelaar. De mute knop heeft bij mij kuren: soms werkt het wel, soms niet. Daardoor hoorden mensen me alsnog terwijl ik echt gemute was. De volumeregelaar daarentegen werkt prima. Mocht ik toch mijn geluid zachter of harder willen zetten kan dit met gemak. Het schuifknopje beweegt bijzonder soepel, maar niet te soepel dat je hem met een beweging van je hoofd al versteld. Het gaat hierbij om een slider schuifknopje.

Kirby toonde ook interesse.

Comfy op het hoofd

Het frame van de headset is superlicht (230 gram) en je krijgt na de headset wat langer te dragen geen last van. Er zit een klein kussentje onder de bovenkant van het frame wat het heel comfortabel maakt. Ook knelt de headset het hoofd niet af, wat wel het geval is met sommige headsets die elastiek in het frame hebben zitten. Ondanks dat er geen elastiek in het frame verwerkt is, is het verrassend buigbaar zonder te breken.

Niemand hoort je doodgaan, joepie!

De oorschelpen zijn geluiddicht. Hierdoor heeft er niemand last van jouw geluid of bemoeit zich met hoe vaak je dood gaat in The Legend of Zelda Breath of the Wild. De 40 mm stereo drivers zorgen voor goed helder geluid. Als je het volume het hoogst zet is er wel wat te horen voor anderen, maar dit is niet erg fijn voor je eigen oren. Ik raad daarom af om je oren kapot te laten gaan, hoe catchy de muziek van sommige spellen ook kan zijn.

Conclusie

De RIG 300 PRO HN is fantastisch comfortabel om te dragen en heeft een zeer fijn geluid. De oorschelpen dempen het geluid ook super goed, waardoor niemand last van jouw geluid heeft. De microfoon is ook erg helder. De headset is makkelijk aan te sluiten op zowel de Nintendo Switch, pc en mobiel (android). Het werkt niet op de iPhone, want die heeft een andere aansluiting. Verder is deze met een beetje moeite te verstellen door middel van het kliksysteem. Je moet het kliksysteem alleen even doorhebben. Helaas heeft de mute-knop vaak kuren en de headset is niet draadloos. Ook kan de microfoon niet netjes richting de mond gebracht worden wat onprettig is voor mensen met een zachte stem, zoals ik. Tenslotte was de verpakking om de doos van de headset erg milieuvervuilend. De verpakking waarin de headset zelf zat was dan weer wel beter voor het milieu. De headset kost ongeveer €30 euro dus het is de prijs zeker waard. Kortom een fijne headset voor een mooi prijsje.

7.8

N1-score

 • + Comfortabel frame en oorschelpen
 • + Geluiddichte oorschelpen
 • + Helder geluid 
 • + Flexibel frame
 • + Volumeregelaar werkt soepel
 • + Milieubewuste verpakking in de doos
 • + Handleiding bij inbegrepen
 • + Kliksysteem is fijn
 • - Milieuvervuilend materiaal om de doos heen 
 • - Microfoon kan niet richting je mond bewogen worden
 • - Niet draadloos
 • - Mute-knop werkt niet mee
 • - Kliksysteem is lastig in het begin
 • - Werkt door aux-aansluiting alleen op handheldmodus

Like dit bericht:

Deel deze review:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!