Vengeful Guardian: Moonrider

  • Hands-on

  • 18-09-2022 12:56

  • Dreon

0

Tijdens Gamescom 2022 heb ik mijn tanden eens even goed mogen zetten in een nieuwe indiegame genaamd Vengeful Guardian: Moonrider. Het spel wordt ontwikkeld door een team van drie personen, die erg blij waren dat ik geïnteresseerd was in hun spel. Ze namen goed de tijd om deze 16-bit achtige actie side-scroller samen met mij door te spelen en te bespreken.

Het verhaal van het spel is simpel: nadat de autoriteiten een leger aan super soldaten maken om oorlog te voeren, brengen ze de grootste super soldaat ooit online. Deze Soldaat is echter van plan om de autoriteiten te bevechten in plaats van te helpen en gaat een ongenadige strijd aan met alle andere super soldaten om de autoriteiten te vernietigen.

Vengeful Guardian: Moonrider is een spel dat je het beste kunt vergelijken met Megaman en het nieuwere Hollow Knight. In de basis loop je een level door van begin tot eind en versla je intussen de moeilijke vijanden. Het spel vraagt niet om te backtracken maar de manier waarop je kunt stuiteren van vijand naar vijand deed me erg denken aan Hollow Knight; het is namelijk een must om dit soort technieken onder de knie te krijgen.

Al vlug kwam ik tot de conclusie dat Vengeful Guardian: Moonrider bedoeld is voor de vaardige actie fanaten. Het is spel is namelijk erg moeilijk en ieder level gaat gepaard met een uitdagende eindbaas. De eerste baas was een soort robothoofd met twee handen. Dit hoofd schoot op verschillende manieren op je en ook de handen deden verschillende soorten aanvallen. Het is aan jou om de patronen op te pakken en de baas een kopje kleiner te maken.

Tijdens het gevecht bleek dat je de handen op een bepaald moment kon raken, maar het was niet helemaal duidelijk en ook de ontwikkelaars concludeerden dat ze hier nog wel even aan willen sleutelen om het voor de gebruikers duidelijk te maken. Het was tof om te zien dat dat zij ook voor zichzelf wat dingen noteerden om hier, eenmaal thuis gearriveerd, meteen mee aan de slag te gaan.

Voorlopige conclusie

Vengeful Guardian: Moonrider ziet eruit als een game die ik zeker in de gaten ga houden. Ik hou van uitdagende actie platform-games en ben dan ook benieuwd naar wat de uiteindelijke versie allemaal voor moeilijks te bieden heeft. De ontwikkelaars lijken er in ieder geval alles aan te willen doen om ervoor te zorgen dat wij als speler de beste ervaring uit het spel kunnen halen. 

Deel dit bericht:

Over Dreon

Liefhebber van JRPG's als Xenoblade Chronicles maar ook westerse RPG's zoals Baldur's Gate en Divinity: Original Sin 2. Verder is hij nog steeds groot fan van Zelda, zelfs zo erg dat hij Majora's Mask op zijn rug heeft laten tatoeëren. Als PR Manager zorgt hij voor de contacten met uitgevers en gamebedrijven, verder maakt hij ook graag video's waarin hij af en toe zelfs in een roze hemd te zien is.

Lees meer over Dreon

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Reageer als eerste!