Zoek de verschillen in QuickSpot van Bandai Namco

  • Nieuws

  • 8 jan 22 om 11:19

  • Erik

  • 0

Bandai Namco brengt zomaar een nieuwe game uit voor de Nintendo Switch: QuickSpot. In deze puzzelgame train je je brein door verschillen tussen twee afbeeldingen te spotten.

Noot: QuickSpot is op dit moment alleen te kopen met een Japans of Amerikaans Nintendo Account. Het is op het moment van schrijven niet verkrijgbaar in de Europese Nintendo eShop, en het is niet bekend of dit gaat gebeuren.

QuickSpot werkt als volgt: jij krijgt twee ogenschijnlijk dezelfde afbeeldingen voorgeschoteld. Echter verschilt er één (of meerdere) element in een van de twee en het is aan jou om die in tien seconden te vinden.

Om dit concept heeft Bandai Namco 10.000 puzzels en twintig verschillende spelletjes verzonnen. Ook in alternatieve spelvormen staat altijd het “Zoek de verschillen”-centraal: in Searchlight is de tweede afbeelding alleen door zaklampen te zien, terwijl je in Slide Puzzle bijvoorbeeld eerst het plaatje in elkaar moet slepen.

QuickSpot kent drie modi:

  • Quick Mode: speelt tegen de tijd in rondes van tien seconden
  • Endless Mode: prikkel je brein zonder tijdslimiet
  • Party Mode: neem het op tegen drie anderen voor de hoogste score

Volgens Bandai Namco stimuleert het spel de rechterhelft van het brein; het centrum voor creativiteit. Om deze reden zit er een ‘Right Brain Index’ in, die bijhoudt hoe goed je je rechter hersenhelft al hebt getraind. Hoe hoger je score, hoe meer je in oplossingen gaat denken!

Quickspot verscheen oorspronkelijk in 2006 op de Nintendo DS, exclusief voor Japan, Korea en Noord-Amerika.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Kleine grote RPG Frogsong dit jaar naar Nintendo Switch

1

Nieuws Kleine grote RPG Frogsong dit jaar naar Nintendo Switch

08-01-2022

3

Erik

Wat zijn jullie goede game-voornemens voor 2022? 

13

Special Wat zijn jullie goede game-voornemens voor 2022? 

08-01-2022

4

Erik

Reageer als eerste!