Yu-Gi-Oh! Master Duel onthult de eerste menu's en opties

  • Nieuws

  • 6 jan 22 om 11:27

  • Willem

  • 0

Konami is 2022 goed begonnen met een boekje open te doen over hun aankomende Free-to-Play Yu-Gi-Oh! simulator Master Duel. Deze digitale versie van het bekende kaartspel moet Yu-Gi-Oh! een vaste plek geven tussen andere online kaartspellen als Magic: The Gathering en Pokémon Trading Card Game Online. Konami bouwt op naar de volledige onthulling in de komende week maar liet deze week al twee trailers zien die een overzicht geven van wat je allemaal kan doen in Master Duel. 

Deze eerste trailer geeft een overzicht van de manieren waarop je je profiel kan aanpassen. Dit klinkt misschien wat saai, maar voor fans van het kaartspel zijn er een aantal bijzondere opties om je profiel helemaal te personaliseren. Je kan kiezen hoe je heet en hoe je menu’s er uit zien, maar hebt ook de keuze voor een zogeheten Mate. Deze Mate is een model van één van de monsters of kaarten uit het spel en is een soort totem dat je tijdens het spel constant kan zien. Een andere handige optie is om aan te geven wat je niveau en speelstijl in Yu-Gi-Oh! is. Zo kan je aangeven dat je professioneel of casual speelt of dat je alleen een fan van de televisie-serie bent of een terugkerende speler in het spel. Dit zal waarschijnlijk je profiel en matchups afstemmen zodat je een beetje gebalanceerd kan spelen tegen tegenstanders.

De tweede trailer richt zich op de campaigns die je alleen kan spelen. Naast een volwaardige en handige tutorial voor nieuwe spelers zijn er ook specifieke campaigns. Deze zijn ingericht op bepaalde decks en archetypen zodat je ze goed leert spelen. Voor de die-hard Yu-Gi-Oh! fans is hier een mooie nieuwe toevoeging, namelijk lore over de kaarten zelf. Dit is dé plek om bepaalde decks of types te proberen en te leren voordat je je eigen deck, dan wel in het echt, dan wel in de game, bouwt.

Aanstaande zaterdag, op acht januari, zullen er nieuwe trailers uitkomen die meer over de game toelichten. Hopelijk wordt er dan ook meer bekend gemaakt over de winkel, de manier waarop je kaarten kan verzamelen en evenementen waar spelers aan kunnen deelnemen. Yu-Gi-Oh! Master Duel belooft de ultieme simulator voor het kaartspel te worden en kan voor veel oude en nieuwe spelers de perfecte ingang zijn om weer actief te spelen. De game verschijnt op elk platform, inclusief de Nintendo Switch en heeft zowel cross-play als cross-saves met iedere versie van het spel. Dus of je nu tegen je vrienden op de Switch of PlayStation of Xbox wilt spelen, dueleren kan overal en altijd. Yu-Gi-Oh! Master Duel verschijnt later dit jaar.

Heb jij ooit Yu-Gi-Oh! gespeeld? Of lijkt Master Duel je de perfecte manier om weer terug te komen in het spel of het voor het eerst te proberen? Vertel het ons in de reacties!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Dit zit er in de lente-editie van het Splatoon 3 Splatfest

1

Nieuws Dit zit er in de lente-editie van het Splatoon 3 Splatfest

20-04-2024

2

Karlijn

7 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in januari 2022

0

Special 7 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in januari 2022

06-01-2022

6

Erik

Gerucht: Nieuwe generatie Pokémon verschijnt in 2022

5

Nieuws Gerucht: Nieuwe generatie Pokémon verschijnt in 2022

06-01-2022

4

Erik

Reageer als eerste!